Priznanje za Borjana, Zvezdin golman uz rame Onani i Alisonu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.05.2019.
11:46
Izvor: Sportske.net

Nikada golmanu nije lako kada na jednoj utakmici primi tri i više golova, ali Milan Borjan nema razloga da bude nezadovoljan svojim učinkom u Ligi šampiona.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Došli smo do kraja još jedne sezone u elitnom fudbalskom takmičenju. Ostalo je da se odigra još finale i Evropa će dobiti novog klupskog šampiona.

Za mnoge je sezona na izmaku bila najinteresantnija od kada se igra Liga šampiona, a svakako da su je ljubitelji fudbala u Srbiji pratili sa posebnom pažnjom zbog toga što je i naša zemlja ponovo imala predstavnika u grupnoj fazi takmičenja.

Pred finalni meč u Madridu napravljen je presek u svim statističkim kategorijama, pa se tako došlo do zaključka da je Crvena zvezda ove sezone imala jednog od najboljih golmana Lige šampiona.

Milan Borjan je po broju odbrana (38) drugi najbolji golman u elitnom takmičenju i trenutno deli tu poziciju sa Alisonom Bekerom. Ispred reprezentativaca Kanade i Brazila nalazi se samo Andre Onana iz Ajaksa (40), s tom razlikom što su Onana i Beker odigrali više utakmica od Borjana.


"Svakako da je lepo biti u vrhu po broju odbrana u takmičenju kakvo je Liga šampiona. Golmanima znači svaka odbrana i drago mi je da sam u takvom društvu. Ipak, mnogo je važnije da smo kao tim ostavili odličan utisak protiv evorpskih velikana i da smo svi zajedno pisali istoriju Crvene zvezde", kaže Milan Borjan.

Golman Crvene zvezde odigrao je šest utakmica u grupnoj fazi takmičenja, a zanimljivo je da je u samom vrhu po broju odbrana iako je njegov tim primio 17 golova.

Četiri puta su crveno-beli primili tri ili više golova, a u Parizu su preživeli brodolom. Ipak, Milan Borjan nema razloga za nezadovoljstvo.

"Ovu sezonu ću pamtiti kao jednu od najboljih u karijeri, osvojili smo titulu, ostaje još Kup da 'duplom krunom' sve zaokružimo. Pozvao bih navijače da ispune tribine i da 19. maja na 'Marakani' zajedno proslavimo sve uspehe", zaključio je golman Crvene zvezde.

Za šampiona Srbije sezona će biti završena najkasnije 23. maja u Nišu, a nova će početi već 9. ili 10. jula prvom utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 11.05.2019
12:35

Hoce li vuletic da se zali zbog ovog.

avatar
Südkurve München
Saturday, 11.05.2019
18:39

Ili Panjkovic mozda, mozda je njihov golman bolji

avatar
Südkurve München
Saturday, 11.05.2019
11:53

Nas je Borjan bolji od Alisona

avatar
Mića86
Saturday, 11.05.2019
13:26

i Popović je jako dobar golman ;)

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 11.05.2019
14:52