Pripreme okončane, ima li prekobrojnih u Zvezdi i Partizanu?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 12. februar 2017.

 • 12:26

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Pogledom na spisak igrača koji su se za mesta u timu borili proteklih dana na Kipru, utisak je da je lista kandidata predugačka i da će nekolicina njih teško moći da se nada iole značajnijoj minutaži.

Pripreme okončane, ima li prekobrojnih u Zvezdi i Partizanu?
Foto: Sportske.net
I Crvena zvezda i Partizan su završni deo priprema pred drugi deo sezone obavili na Kipru, prethodno su to činili i u Sloveniji, kao da su čitave zime pratili jedni druge, baš kao što je to slučaj na superligaškoj tabeli.

Kakve su rezultate na kontrolnim mečevima tokom priprema ostvarili, možete da pročitate OVDE, a ovoga puta osvrnućemo se i na broj igrača u jednom i drugom timu u završnici pripremnog perioda.

Crvena zvezda je na Kipar otputovala sa ukupno 26 igrača u svom sastavu. To su bili:

Aleksandar Stanković, Nemanja Supić, Aleksandar Luković, Zoran Rendulić, Damjan Le Talek, Abraham Frimpong, Dušan Anđelković, Mihailo Ristić, Stefan Milošević, Mičel Donald, Andrija Luković, Uroš Račić, Veljko Nikolić, Marko Poletanović, Luka Ilić, Slavoljub Srnić, Milan Senić, Luka Adžić, Nemanja Milić, Petar Orlandić, Vanja Vučićević, Predrag Sikimić, Milan Pavkov, Srđan Vujaklija, Lazar Romanić i Marko Petković.

Ali, to nije bio i konačan spisa igrača, pa su se crveno-beloj ekspediciji nedugo zatim priključili i reprezentativci Filip Manojlović, Srđan Plavšić, Džon Ruiz, Gelor Kanga, plus pojačanja Ričmond Boaći, Nenad Milijaš, a najavljivao se i Brazilac Mateus Viveiros.

Sa svima njima, spisak se proširio na 33 imena (32 bez Viveirosa), što je, čini se, previše za predstojeću polusezonu. Ko će biti u glavnim ulogama, a ko će iz drugog, ili trećeg plana morati da se bori za svoju šansu, možda najbolje ilustruju dve poslednje kontrolne utakmice na Kipru, protiv Zirke (6:2) i Volgara (3:3).

Sastav protiv Zirke najverovatnije će biti i okosnica tima za proleće: Manojlović, Petković, Al. Luković, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Ruiz, Boaći.

U tom meču igrali su još: Stanković, Rendulić, Milošević, Milijaš, Milić, Srnić, Pavkov.

Juče su protiv Volgara priliku dobili ''drugopozivci'', i to:

Supić, Milošević, Rendulić, Račić, Srnić, Poletanović, An. Luković, Adžić, Milić, Vujaklija, Pavkov.

Igrali su još: Stanković, Sikimić, Vučićević, Orlandić, Senić, Milijaš, Ilić, Romanić.

Što se tiče Partizana, trener Marko Nikolić je na Kipru imao na raspolaganju 29 fudbalera, dok je u Beogradu ''kao zapeta puška'' čekao Valeri Božinov, koji nije ostvario transfer u inostranstvo i ima želju da ostane u Humskoj do kraja sezone, odnosno do kraja ugovora.

Dakle, sa Božinovim i povređenim Vlahovićem to je 31 ime, od toga su čak četvorica golmani.

Golmani: Kljajić, Stevanović, Jovičić i Lazović;

Odbrana: Bogosavac, Vulićević, Radin, Miletić, Ostojić, Milenković, Ćirković, Mohamed El Monir, Bošnjak;

Vezi red: Everton, Jevtović, Ilić, Kosović, Marjanović, Damnjanović, Leonardo, Mihajlović, Stevanović, Janković, Đuričković,

Napadači: Tavamba, Đurđević, Jovanović, Đilas, Petrov. Neizvesno je šta će biti sa Božinovim, Vlahović će se vratiti u konkurenciju za sastav posle oporavka od povrede.

Kada je u pitanju okosnica tima, videli smo je u jučerašnjoj generalnoj probi protiv Urala, a svi ostali moraće još bolje da rade da bi se nametnuli treneru Nikoliću.

Ovo je bio Nikolićev jučerašnji izbor:

Kljajić, Vulićević, Miletić, Milenković, Ostojić, Jevtović (59′ Kosović), Everton (83′ Ilić), Stevanović (73′ Tavamba), Janković, Đurđević (89′ Đuričković), Leonardo (83′ Mihajlović).

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari