Prioriteti FSS za 2018. - Infrastruktura, privatizacija, borba sa huliganizmom...

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.12.2017.
15:11
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek srpske kuće fudbala Slaviša Kokeza govorio o prioritetima na koje će se FSS fokusirati u godini pred nama.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije priredio je danas koktel u hotelu "Crown Plaza" na kojem su sumirani utisci iz 2017. godine.

Najboljima su uručene zaslužene nagrade, a predsednik Saveza Slaviša Kokeza govorio je o tome šta će biti prioriteti srpske kuće fudbala u 2018. godini.

"Sigurno je da ćemo u 2018. godini konačno kupiti zgradu za administrativni centar FSS, da ćemo zajedno sa gradom Beogradom i državom pokrenuti izgradnju Nacionalnog stadiona i da je to prioritet", rekao je Slaviša Kokeza.

Osim pomenutih infrastrukturnih projekata razmišlja se u pravcu privatizacije srpskih klubova i borbe sa huliganizmom. Savez će za rešavanje ovih problema morati da dobije pomoć države.

"Privatizacija u fudbalu je neophodna ako želimo da uđe svež kapital, da u budućnosti imamo još neki klub kao što su Zvezda i Partizan, da borba za titulu u domaćem prvenstvu bude neizvesna i da samim tim plasman naših klubova u Evropi bude što bolji. Misim da je privatizacija jedan od bitnih faktora da se krene u tom pravcu i da će država ući u proceduru zajedno sa FSS da omogućimo najbolji vid privatizacije klubovima koji žele da se privatizuju", dodao je Kokeza.

Scene sa 156. "večitog" derbija obišle su svet. Srpski fudbal i država predstavljeni su u negativnom kontekstu zbog divljanja huligana. Još jedan problem koji će morati da se rešava ukoliko želimo da se približimo evropskim standardima.

"Huliganizam je veliki problem za fudbal i za državu. Huliganizam je nedopustiv u svim segmentima društva, pa tako i u fudbalu. Mislim da je zakon dobar, a Savez će u buduće pokušati da pokrene razgovore sa Ministarstvom pravde i policijom da se napravi modalitet u kojem bi sudstvo i tužilaštvo reagovali po ubrzanom postupku", objasnio je Kokeza.

Sudeći na osnovu onoga što je predsednik FS Srbije kazao, utisak je da najveći problem u lancu predstavlja Sudstvo jer procesi protiv huligana traju predugo a kazne nisu adekvatne.

"Ukoliko je potrebno da se izmeni neki član zakona, onda ga treba izmeniti. Da ne čekamo na presude po šest meseci... Onda imate slučaj da huligan ode u zatvor i izađe posle sedam dana. On ne da nije kažnjen, nego stiče popularnost među svojim pristalicama. Kada bismo imali slučajeve da takvi pojedinci u roku od 24 ili 48 sati budu kažnjeni na ozbiljniju zatvorsku kaznu, siguran sam da bi se, u najmanju ruku, takve pojave proredile. Ne može preko noći, ali hitno treba raditi na tome kako bi u budućnosti iskorenili huliganizam", zaključio je Kokeza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke