Prijović i Spajić: "Svako ko je u reprezentaciji ima kvalitet"

Autor: Beta Beta
sreda 05.09.2018.
14:12
Izvor: Beta

Šta očekivati od utakmice u Litvaniji?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Srpski fudbaleri Aleksandar Prijović i Uroš Spajić rekli su danas da im je čast što su pozvani u reprezentaciju i da će dati maksimum da pomognu timu.

"Svako očekuje da će da igra. Spreman sam, tu sam zbog države i reprezentacije, ne zbog sebe i ličnih interesa. Želim da doprinesem ekipi. Najbitnije je da budeš spreman, a pokazaću šta znam ako mi se ukaže prilika", rekao je Prijović novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će u petak početi takmičenje u Ligi nacija, utakmicom protiv Litvanije u Vilnjusu.

"Srećan sam što sam došao da igram za svoju naciju. Motivisani smo da imamo što bolji početak, pobedimo obe utakmice i budemo prvi u grupi, što nam je cilj. Očekujemo pobede. Daćemo maksimum i nadam se da ćemo uspeti", kazao je Prijović.

Spisak reprezentativaca je značajno izmenjen, a Prijović je rekao da ne očekuje probleme sa uklapanjem.

"Novi igrači će da se brzo uklope, kao što sam ja, kome su saigrači maksimalno pomogli. Očekujemo da svako da svoj doprinos i pomogne reprezentaciji da se napravi što bolji rezultat", rekao je napadač grčkog PAOK-a.

Posle utakmice sa Litvanijom u gostima sledi duel sa Rumunijom u Beogradu, a Prijović se nada da će se ponoviti atmosfera od prošle godine kada je bio strelac u pobedi nad Gruzijom, kojom je obezbedjen plasman na Svetsko prvenstvo.

"Crna Gora će svakako biti derbi, biće teško. Rumunija je po kvalitetu na sličnom nivou sa njima. Biće teške utakmice, ali spremićemo se. To protiv Gruzije je bilo fenomenalno. Svaki igrač očekuje što puniji stadion. Na nama je da damo gas i napravimo što bolji rezultat, a nadamo se da će tribine biti pune", rekao je on.

Prijović je ovog leta bio na korak od transfera, ali nije došlo do realizacije.

"Klubovi se nisu dogovorili oko obeštećenja, Sporting i Bordo su bile opcije. Tu sam, koncentrisan sam na PAOK. Videćemo šta će se desiti u budućnosti. Želim da pomognem klubu da postane šampion Grčke", rekao je Prijović.

Uroš Spajić je rekao da mu je čast što je u nacionalnom timu.

"Super se osećam, čast je biti ovde. Nije moje da komentarišem ko je pozvan, ko nije. Svi momci koji su ovde imaju kvalitet i nisu slučajno ovde. Videćemo kako će to da funkcioniše na terenu", rekao je Spajić.

Po njegovim rečima, Liga nacija je lakši put do Evropskog prvenstva i srpski tim treba da bude maksimalno ozbiljan i sa velikim ambicijama u grupi u kojoj je "objektivno favorit.

Spajić je naveo da je moguće da Srbija ostvari svih šest pobeda u grupi i da je bitno da ne bude opuštanja i da se poštuje svaki rival.

"Nikoga se ne bojimo, svesni smo da smo favoriti i treba da idemo na pobedu u svakoj utakmici", dodao je odbrambeni fudbaler ruskog Krasnodara.

Neizbežno pitanje za Uroša Spajića je o njegovom bivšem klubu Crvenoj zvezdi, koja će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Spajić je rekao da je pratio put srpskog kluba u kvalifikacijama.

"Proslavio sam, čestitao, imam tamo mnogo drugara. Presrećan sam, kao da sam ja u timu, tako sam se radovao. Veliki uspeh, želim puno sreće. Sada treba da se uživa u ovih šest utakmica sa sjajnim protivnicima. Biće to veliko iskustvo", rekao je Spajić.

Uroš Spajić je kazao da je Crvena zvezda u mnogo boljem stanju nego kada je on bio u klubu, što govore i rezultati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rosonero per siempre
Wednesday, 05.09.2018
16:27

Videce se kvalitet kad nas budu punili u sred Beograda.

avatar
Dača
Wednesday, 05.09.2018
15:40

Neko, na primer, ima kvalitetnog menadžera i zato je u reprezentaciji.

avatar
babaroga
Wednesday, 05.09.2018
14:36

A moglo bi i da se kaze: nisu svi koji imaju kvalitet u reprezentaciji.

avatar
Man.United99
Wednesday, 05.09.2018
16:07

O tome ova dvojica ne odlucuju, ali treba podržati igrace koji su tu jer oni predstavljaju Srbiju