Priča dana - Zvezdin "dželat" sve plate dao u humanitarne svrhe!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.01.2018.
09:38
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Momak koji je početkom jeseni postigao sjajan gol u susretu sa Zvezdom i tako naneo jedini poraz crveno-belima zaslužio je da mu se posveti posebna pažnja.

Beta/Dragan Gojić/Mo
Beta/Dragan Gojić/Mo

Povezane vesti

Vezni fudbaler kruševačkog Napretka Nikola Mitrović (31) doneo je odluku da se u smiraj karijere ponovo otisne "preko grane".

Poslednjih šest meseci Mitrović je proveo u matičnom klubu za koji je u četiri mandata odigrao preko 150 takmičarskih utakmica. Prilikom povratka u Napredak dogovor je bio da mu se posle šest meseci omogući odlazak u inostranstvo što će Mitrović iskoristiti da ove zime pronađe novi angažman.

Momak koji je svojevremeno nastupao za Partizan trenutno se nalazi u Poljskoj, gde pregovara sa dva kluba o novom inostranom angažmanu, a "Sportski Žurnal" izvestio je danas o gestu koji je Mitrović napravio i za koji se doznalo pukim slučajem.

Prlikom potpisivanja ugovora sa kruševačkim Napretkom Nikola Mitrović je sa klupskim čelnicima dogovorio da njegova mesečna zarada ide direktno na račun jedne od humanitarnih organizacija!

"Uvek sam bio spreman da pomognem, odazivao sam se raznim akcijama, jer želim i mogu. Kada sam se vratio u Napredak odlučio sam da svaku mesečnu zaradu dam u humanitarne svrhe, jer znam da će taj novac nekome itekako značiti", objasnio je Mitrović.

U dogovoru sa klubom plata Nikole Mitrovića išla je direktno na račun organizacije "Budi human" koju je osnovao proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić.

"Imao sam sreće i zaradio dosta, nadam se da ću još. Trudiću se i ubuduće da pomažem kad god i koliko mogu, ali nema potrebe da se to obelodanjuje", zaključio je Mitrović.

Posle svega rečenog ostaje samo da se Nikoli Mitroviću skine kapa i da mu svako od nas poželi sreću u daljem toku karijere jer je pokazao da pored fudbalskih kvaliteta poseduje i one mnogo važnije - ljudske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RealisticChelseaFan
Thursday, 04.01.2018
14:56

Odusevio me covek! Ovo se zove humanost, kad pomognes, a ne zoves novinare da se hvalis, nego ostanes tih i skroman. Najgadnije mi je kad Djokovic naprimer pozove novinare da bi svi videli kako je on uplatio novac za nezbrinutu decu.

avatar
Bato C.
Thursday, 04.01.2018
13:18

RESPEKTnBilo bi interesantno videti koliko su u tom periodu neki fudbaleri potrosili na starlete.nDabogda ih poženili sve!

avatar
Povratak kralja 66
Thursday, 04.01.2018
12:12

Ovakve stvari bi morale da se objavljuju da bi podstakle sve koji mogu da pomognu. Svaka čast!

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 04.01.2018
11:53

Svaka cast,lepo je sto ima ovakvih ljudi.

avatar
Vrlo intelektualno
Thursday, 04.01.2018
11:18

Bravo majstore,legendo!Umesto da svaki fudbaler ovako razmislja,90 posto njih nece ni pogledati humanitarne centre.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Thursday, 04.01.2018
11:15
avatar
FanEngleskogfudbala
Thursday, 04.01.2018
11:09

Svaka cast,malo je ovakvih!

avatar
Dijamant
Thursday, 04.01.2018
10:54

STA REĆI NEGO BRAVO NIDŽO
SVAKA ČAST
ČESTITAM

avatar
Mangus
Thursday, 04.01.2018
10:49

momce svaka cast! DECO OVO JE PRIMER, NA OVAKVE LJUDE TREBA DA SE UGLEDATE