Preživeše Partizan i Holender, Novosađani izdržali do nadoknade!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.11.2020.
17:56
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica, Partizanu se isplatio pritisak tek na samom kraju meča. Moglo i drugačije da se završi, Proleter pogodio prečku!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan je upisao možda i najteža tri boda ove sezone. Ekipa Proletera je došla da se brani, uspavala u tome sve do nadoknade vremena kada je odbrana propustila, crno-beli su na kraju pobedili sa 1:0.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je kružila oko gola u prvom poluvremenu, pokušavala sa distance, ali gol nismo videli u prvih 45 minuta.

Proleter se opredelio da se brani, to dokazuje i činjenica da nisu uputili niti jedan udarac ka golu mladog Popovića tokom ovog dela igre.

Na drugoj strani lopta je bila u nogama fudbalera Partizana, ali bez izrazito dobre šanse.

Možda i najbolja je usledila pred kraj poluvremena.

Andrejević je imao sjajnu intervenciju u 39. minutu kada je presekao najopasniju akciju Partizana, da je prošla lopta do Holendera, Kragujevčanin bi imao lagan posao da pošalje loptu u mrežu, ovako je nakon dodavanja Asana lopta završila u korneru, Andrejević je poslao loptu par santimetara pored gola.

Drugi deo igre je bio malo življi.

Natho je oprobao svoj udarac u 57. minutu meča kada je golman Proletera dobro intervenisao.

Onda se desio 60. minut, Andrejević koji je bio junak u prvom poluvremenu je napravio nesvakidašnji kiks, promašio je loptu, a onda je faulirao Holendera u kaznenom prostoru.

baner

Upravo je Holender bio taj koji je pristupio lopti, šutirao, a Petrić je sjajno odbranio. Možda bi VAR pomogao Partizanu u ovoj situaciji jer golman gostiju nije bio na liniji, teško je to bilo vidljivo na delu, ali to ne menja činjenicu da je penal izveden slabo.

Moramo napomenuti da je Partizan igrao bolje u drugom poluvremenu, možda je i Lazar Marković doprineo tome svojim ulaskom, ušao je i Sejduba Suma, očekivao se žestok pritisak na odbranu Proletera do kraja utakmice.

Nisu izmene mnogo pomogle Stanojeviću, Proleter se služio svim sredstvima do kraja, dozvoljenim i onim koji su kažnjavani kartonima.

Imao je Proleter kolosalnu šansu da stigne do sva tri boda nakon što je Marković izgubio loptu na svojoj polovini, Ilić je šutirao i pogodio prečku.

Na drugoj strani šok za goste.

Partizan je stigao do pobede preko Holendera, Miljković je dobio loptu na desnoj strani, centrirao oštro, Kragujevčanin je odlično odreagovao i pogodio za pobedu u nadoknadi vremena!
   
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
k.na.bicikli
Sunday, 22.11.2020
03:53

Ljudi ovo je bukvalno 20 godina star fudbal koji mi igramo..ovakvu igru citaju timovi iz beton lige..ako osvoje trece mesto puna kapa.
UPRAVA NAPOLJE!

avatar
magister
Sunday, 22.11.2020
00:47

DO PAKLA I NATRAG
Prvo L. Marković, koji je zaista uneo kvalitet u igru kad je ušao, ali gubi loptu na našoj polovini, kad su glave svih igrača pred protivničkim golom i mi, zahvaljujući sreći - ne budemo kažnjeni, a u sledećem napadu - dolazimo do pobede.

Neko ovde napisa - igrali smo viktorije. Istina. Prilično dobar presing, lako smo oduzimali loptu, ali nije baš da smo znali šta ćemo s njom kad je imamo u posedu. Ipak, kad stalno napadaš - nekad se i same od sebe nameste situacije. Ali to kako naši igrači reaguju kad su u šansi da ugroze protivnički gol zaista nije ni na nivou nekadašnje beogradske zone, koju pamtim po derbijima na Lionu, na Zvezdari, na Dorćolu...

Dodavanja - jesu bila nešto brža i tačnija (u polju), ali ideja kako stvoriti šansu - jako nedostaje ovom timu. Previše se insistira na brzini, a zapostavlja se, ipak najvažnije - pamet. Naravno da ne mislim da treba igrati sporo. Mislim da od pionira mora da se uči da se - brzo misli i brzo odigrava, ali to brzo odigravanje mora biti plod sagledavanja situacija na terenu, pregleda, procena. Najgori segment u Partizanovoj igri su, da se izrazim rečnikom pokojnog Miljanića, finalni pas i realizacija. S tim što u finalni pas ulaze i retki pokušaji da se lopta da u prazno, u dubinu, kao i tzv. centaršutevi, najčešće - šablonski, prema prostoru između peterca i penala. A što se tiče realizacije, odnosno reakcija kad se igrač nađe u situaciji da ugrozi gol, bilo samom egzekucijom bilo asistencijom nekome ko je u još boljoj šansi, to je užasno. Pišem ovde ko zna koji put, ljudi, pa naši igrači izgleda pogrešno treniraju kako da završe. Zamislite tenisera koji kad god je blizu loptice izmahuje iz sve snage ili košarkaša koji čim dobije loptu - brzo baca prema košu - eto, tako, unezvereno, usplahireno, nesigurno, kao da nikad nisu igrali na male goliće ili mali fudbal, na primer. Navešću ponovo dva naša igrača koji su verovatno među najboljima.

Recimo: Asano. Ako se nađe u situaciji da ide sam prema golu, on će sigurno šutnuti iz sve snage, onako školski, pa ako prođe - prođe. Večeras je dobio jednu loptu na 10tak metara iskose s desne strane, sredinom II pol, mogao je da je primi, da pogleda kome da je ćušne ili čak proba sam, ali on je praveći piruetu - probao iz prve i to više niko verovatno i ne pamti kao šansu. A on to uradi - skoro svaki put. A otkriva se, ulazi u prostor, da ima šmekera dodavača - bio bi na svakoj utakmici u bar 5 100% šansi. Mada, pitanje je šta bi s njima uradio. On MORA na treningu da vežba 1 na 1, na male goliće, da je ćušne pored npr. S. Markovića - u gol i to - 100 puta, na svakom trenintu. Prvo da je primi, spretno, dajući sebi - mali for, da sebe dovede u situaciju da kontroliše loptu i - da gleda i vidi situaciju u 16. Tvrdim, posle 2 meseca takvog treninga, može da izraste u veoma ozbiljnog igrača. Ovako - trkač, brz, ima nekakav potencijal, ali - nedorečen.

Zdjelar: koliko puta u toku utakmice dođe u priliku da krene par koraka napred, da napravi lažnjak, pa *skuva* nekom, sporu loptu u prazno (da mu ne pobegne prema golmanu ili u golaut) ili da šutne sa 18 - 22m, a ima sjajan šut. Ali, šta on radi? U polju, gotovo nikad ne osvaja teren provlačeći se kroz protivničku formaciju, svi znaju da će je dodati levo, desno ili unazad, a da će jednom od deset pokušati da prebaci na drugu stranu. On je - bezopasan i čini igru Partizana - bezopasnom i dosadnom. A što se tiče šuta, retko mu padne na pamet da - izmicanjem lopte u desno, u desno (nek pogleda Robena ili Andriju Živkovića, koji to stalno rade - doduše u levo) dođe do prostora pa da pošalje taj projektil prema uglu, suprotno od pravca kretanja (znači - u levo). Plus, kad protivnički štoperi, posle centaršuta izbace loptu na tih 18 do 22, NEMOJ DA ŠUTIRAŠ IZ PRVE, jer nemaš kontrolu. Džabe što to deluje fudbalski, ali je procenat iskorišćenosti takve situacije jako jako mali. Primi je na trenutak, da imaš kontrolu, pa onda šutni, ako ti nisu postavili blok, ako jesu, valjda vidiš gde možeš da je gurneš, najgore je i najgluplje - tako olako šutiranjem u meso ili preko gola (kao danas, na jedan odbitak) trošiti retke šanse.

Valjda da bi se uklopio u te glupe reakcije i L. Marković je, čim je ušao, imao loptu na 5m od gola, ali je, umesto da je primi i da nešto uradi, pokušao onako iz okreta, da hvata neki volej i - promašio loptu, pa je i ta situacija prošla, kao da i nije bila neka šansa. A bila je, i te kakva. Uključite mozak ili idite negde drugde.

avatar
nemam pojma
Sunday, 22.11.2020
00:43

Mogu misliti kako je bilo Savi a sada Stanoju. Treba uvesti pravilo da tim koji ne da ni jedan gol ne dobije ni jedan bod. Ne znam, bilo šta da ova igra dobije smisao, a smisao je u fudbalu DATI GOL! Sudije onakvo hvatanje igrača i vučenje sa leđa, jedan tako krajnje ponižavajući potez, treba da kažnjavaju ISKLJUČENJEM! Potreban je obavezno povratak fer pleja ne samo u fudbal, bez odugovlačenja, ležanja, igranja namerno rukom i davanja gola rukom, laganja očiglednog sudije da nisi ti izbacio loptu, pljuvanje, štipanje, lakat u glavu pri svakom skoku, ne priznavanje faula i slično. SPORT se treba vratiti u fudbal!

avatar
nemam pojma
Sunday, 22.11.2020
00:34

Prvo, gledajući ovu vašu tabelu, rekao bih da je Spartak četvrti, Čukarički peti a Proleter šesti, pošto svi imaju po 26 bodova, a Spartak najbolju gol razliku (+12), pa Čuka posle njih (+5). A što se tiče Partizana, utakmica tipično gadna za gledanje, protiv bunkera, foliranja, gomile sitnih i težih prekršaja. Ti bunkeri su rugoba od igre i oteraće gledaoce i od televizora, kamoli od stadiona. Ovog puta, pravda je pobedila u nadoknadi, a moglo je i drugačije da se završi. Nema ovo smisla, te ekipe kao da ne igraju za sebe, već u korist druge, od vlasti forsirane ekipe. Veliko je trpljenje gledati, mogu da zamislim kako je bilo

avatar
babaroga
Sunday, 22.11.2020
08:51

Kako se menjaju kriterijumi. Kad ste protiv Zvezde igrali bunker 80min to je bila vrhunska taktika, sada je sramotna igra. Odlučite se više, jel sramota ili vrh strategije?

avatar
Realni Arthur
Saturday, 21.11.2020
19:07

Ovo nije vise zalosno, ovo je za kaznu da se ukida fudbal u Srbiju na par godine., ja ne mogi da verujem da ova ekipa 90 min ne da nije napravila sansu nego nije ni sutirala na gol zamislite ima cak poziciju o ovoj bednoj ligi da se takmici za izlazak u Evropu. Boze moj, sta li cu jos da dozivim. A za Partizan, e pa ja sa svojih 50 god. nikada nisam gledao slabiji Partizan, ovo vise boli, i verujte nije do trenera, nema bre kvalitet i tacka. Ako u celoj ligi imas dva igraca koji znaju nesto loptom Katai i Suma, i nazalost tu se zavrsava. Mislim da Partizanu uopste nije ni trebala ova pobeda, pa i da je izgubio nista ne bi znacilo, dosta vise lazi i gluposti, isto i za Zvezdu kazem, ne treba ni titula ni nista bre, ocajan fudbal gledamo, jebo vas Evropa, a tu Evropu sanjate samo da kradete koju lovu koju nazalost nema u ling-long-ping-pong ligi. Znaci, niko vise ne mari za imena klubova, grba, istorije, ...... ma boli bre uvo njih, uzimaj, trpaj, kradi i podeli i navijace i igrace i sve zivo. Znaci, nazalost isto i za Kosarku mislim, nemamo nikakav znacaj vise, nemamo ni mlade igrace zapravo! Ajde neka nam je Bog u pomoc!

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Saturday, 21.11.2020
19:00

Viktorija na njihovoj trećini terena nije rezultirala ubedljivom pobedom jer Partizan nema napadača-golgetera evo već 3 sezone.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 21.11.2020
20:20

Ma bas ste 'viktorični' 😂

avatar
babaroga
Sunday, 22.11.2020
08:53

Kad smo mi igrali viktoriju na njihovoj polovini zadnju utakmicu to su nazivali taktikom i strategijom :D