''Premijer kup'' - Partizan pobedio na penale, briljirao Stevanović!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.02.2020.
14:04
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana odigrali su prvi meč na ''Premijer kupu'' u Dohi.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Partizanu i Lokomotivi iz Moskve pripala je čast da svojim susretom otvore ''Premijer kup'', a pobednika nije bilo u regularnom toku ovog meča, završen je rezultatom 1:1.

Usledila je penal-serija u kojoj je briljirao golman Nemanja Stevanović sa dve odbrane i Partizan je na kraju trijumfovao sa 4:2 i osvojio dva boda!

Danas od 16 časova drugi meč prvog kola odigraće Rostov i moskovski Spartak.

Partizan je nastupio u svom standardnom sastavu: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Igrali su još: N. Stevanović, Vujačić, Šćekić, L. Pavlović, F. Stevanović, Marković, Matić.

Crno-beli su bolje započeli meč, delovali su opasnije, konkretnije na terenu, dok su Moskovljani uglavnom pretili iz kontri i polukontri.

Sadik je u sedmom minutu propustio prvu priliku, kada je obišao i golmana, ali nije uspeo da nađe put do mreže.

U 15. minutu Natho je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, protivnički golman je odbio loptu do Sadika, koji je, međutim, bio u ofsajdu.

Potom je usledilo nekoliko odličnih akcija preko Miletića, pa Asana dva puta, zatim Sume, ali opet je crno-belima nedostajalo koncentracije u saoj završnici.

Sve to Moskovljani kažnjavaju u 30. minutu, kada je Žemeletdinov probio po desnoj strani, odlično centrirao na ivicu peterca, gde je Eder umakao Ostojiću i savladao Stojkovića - 1:0.

Ipak, samo četiri minuta se čekalo na Partizanovo izjdnačenje.

Zoran Tošić je tada prihvatio loptu na desnoj strani, krenuo ka ivici kaznenog prostora i odličnim udarcem levom nogom pogodio donji desni ugao protivničkog gola - 1:1.

Finiš prvog poluvremena obeležio je mladi štoper Strahinja Pavlović, sa dva opasna izleta u napad, dva puta se našao u prilikama, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

U nastavku nekoliko izmena napravio je Savo Milošević, priliku je dobio i Lazar Marković, koji je u 70. minutu odlično centrirao sa desne strane za Bojana Matića, koji zamalo kasni da ovu loptu prosledi u mrežu.

Marković je takođe kreirao i jednu obećavajuću priliku za Asana, koji je loše reagovao, neprecizno šutirao i iznervirao Miloševića.

Usledio je period nešto bolje igre Lokomotive, bila je i jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Partizana, kada je lopta u ruku pogodila Vujačića u padu, ali na kraju je dosuđen ofsajd.

U finišu Lazar Pavlović je bio najzapaženiji, i on je mogao da se upiše u strelce, ali opet nepreciznost u završnici i ostalo je 1:1, pa je pobednik morao da bude odlučen u penal-seriji.

Prva serija: Žoao Mario - 1:0 za Lokomotivu, Marković - 1:1

Druga serija: Tugarev - brani Stevanović, ostaje 1:1, Zdjelar - 1:2, vodi Partizan!

Treća serija: Ribus - opet brani Stevanović, opet je lopta išla u donji desni ugao! Matić - 1:3!

Četvrta serija: Eder - 2:3, Filip Stevanović - 2:4! Pobeda Partizana.

U drugom kolu, Partizan će se 4. februara od 16 časova sastati sa ekipom Rostova, a četiri dana kasnije, rival crno-belima biće moskovski Spartak.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Saturday, 01.02.2020
16:22

Pripremna ko pripremna, tesko je davati neke ocene. Ono sto je prepoznatljivo vec kod nas (pricacu samo o manama, jer je to mnogo bitnija stvar) je neverovatna neefikasnost, tu prvenstveno mislim na Sadika koji bukvalno na svakoj utakmici od kad je stigao bar jednu jedan na jedan sa golmanom nije ni blizu da realizuje (sto je po meni veoma zabrinjavajuce), dalje, Suma mora mnogo brze da razmislja u nekim situacijama i ponovo mu fali koncentracije u nekim prijemima lopte, dodavanjima na sredini gde pravi kontre protivnickim timovima, to je sto se napada tice uz napomenu da Sadik mora mnogo da radi na sutu, on nekako ne ume loptu da pogodi, nema taj balans pri sutu. Sto se drugih stvari tice, koje se takodje ponavljaju, a nisu dobre to je panika u nasem sesnaestercu kada imamo pet-sest nasih igraca i dvojicu protivnickih, nekako ne mozemo loptu iz prve da ocistimo, masimo je, napucavamo jedni druge i to vec sada nije slucajnost i stvar koja me najvise nervira je da iz skoro svakog naseg prekida ako ne budemo u ofsajdu i tako bude prekid akcije odmah je na suprotnoj strani gol sansa. Narocito kada su prekidi koje izvodimo dodavanjem na kratkom prostoru.

avatar
Душан Терић
Saturday, 01.02.2020
15:29

Veliki problen je odbrana. Ostojic je u zenitu a pavlovic odlazi. I ko ce dirigovati sledece godine? Moze da seli desi I miletic da ode I ko ce stici da uigra celu odbranu za kvidikacije. Koju uzgred necemo ni imati. Ocajan prelazni rok je odradjen.

avatar
2012/2013-2019/2020
Saturday, 01.02.2020
15:06

Bravo, Nemanja! Moj omiljeni golman od onih koji nisu bas u prvom planu. Ono je trebalo da bude penal za njih.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 01.02.2020
15:01

U svim parametrima fudbalske igre Partizan je bio jednako dobar ili bolji od učesnika LŠ. Treba ispraviti ono što je loše ili što nedostaje. Timski bolji defanzivni prekid, odbrana bolju markaciju na bočne lopte, napad bolju završnicu, a pojedinačno Sadik završnicu, L.Pavlović bi mogao da unapredi šut itd. Najviše me brine što Partizan neće moći ni zamenu, a kamoli boljeg od Strahinje Pavlovića da nađe, on je definitivno štoper od nekoliko desetina miliona €, ovako kako on sada igra nikada u karijeri nisu igrali na primer ni Rajković ni Vitas i biće izuzetno teško nadoknaditi ga u sledećoj sezoni. Ono što je dobro je što je Tošić driblinzima i šutom opet potvrdio da jedan od igrača koji je najviše pokazao i unapredio igru na ovim pripremama tako da se osim od Lazara Markovića i od Tošića može više očekivati nego u prvoj polusezoni.

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 01.02.2020
15:13

Vratiti Bojana Balaža iz TSC-a eto rešenja za Pavlovićevog naslednika.

avatar
magister
Sunday, 02.02.2020
21:48

Balaž je izuzetno talentovan i izuzetno odgovoran igrač. Teško da je naslednik Pavlovća, oni su ista generacija, ali je sigurno izuzetna perspektiva za štopera. Pre za poziciju Ostojića, a i igra po desnoj strani.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 01.02.2020
20:21

Trenutno od srpskih igrača jedino Nikola Milenković može da zameni Strahinju Pavlovića. Koliko je Bojan Balaž sa 4 odigranih utakmica za TSC i još 2 po 10-ak minuta daleko od Nikole Milenkovića toliko je daleko i od Strahinje Pavlovića. Ukoliko zvezda poveća broj stranaca od sledeće sezone možda Partizan može ubosti štopera koji bi eksplodirao i kako tako pokrio odlazak Pavlovića.

avatar
magister
Saturday, 01.02.2020
15:47

Nadovezaću se, pošto se uglavnom slažem. Stevanović je spektakularno odbranio ta dva penala. Miletić nikako da popravi finalizaciju sa krila i da postane izuzetan, Ostojić bio neodlučan i spor kod njihovog gola, odbrana par puta zbunjena i prilikom samih njihovih prodora i posle dodavanja po zemlji (e to je ono što Miletić treba da pogleda jedno 10x, ako već ne može da nauči centaršut), za Pavlovića je King sve rekao, ako nastavi da napreduje ovim tempom već u leto 2021. će biti među 5 najskupljih stopera na svetu, Urošević slabiji nego obično, Zdjelar vrlo solidan, Natko standardan osim u dve situacije kod finalnog pasa, ali baš onda kad je trebalo napraviti gol šansu, a i Suma je imao iste greške i gubitke lopte u ključnim trenucima 3 do 4 puta, Tošić - kralj minijature, tačno poređenje sa Robenom, Sadik, kao i najčešće, relativno lako do šanse, a onda zataji osnovni element koji treba da ima špic - koncentracija u šansi: prošo si golmana (?) - daj ga čoveče, a ne da šutneš i da ode 2m preko gola sa 5m, to je najvažniji trenutak, do tad je sve u magnovanju, a tad se KONCENTRIŠI i gađaj!!! Asano, pomogao Uroševiću puno da ne bude mnogo više belaja po toj strani... Vujačić - odličan, bez greške, Šćekić, borben, Lazar Pavlović - tačan komentar Kinga - sjajan, u svemu ostalom, ali šut - može znatno da se popravi, a to bi mu diglo igru za 100%, jer, mnogo je lakše stvoriti na 18m prostor za šut i zakucati je, nego prolaziti i dalje kroz trojicu, L. Marković, kao da još traži i igru, a i da igrači traže njega: mora biti aktivniji, mora više da se nudi i da razbija odbranu protivnika upadima u prazno (pod uslovom da lopte Natka i Sume tad budu tačnije). Matić je... dobro šutnuo penal. Filip S. je delovao opasno i sigurno na lopti...