Prelazni rok u Partizanu - Ovo je Miloševićev plan!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.06.2020.
15:04
Izvor: Sportske.net

Danas je javnost dobila neke važne odgovore iz Partizana.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nepunih mesec dana ostalo je do kraja ove prekinute, pa skraćene sezone, a onda glavna tema postaje letnji prelazni rok.

U medijima već ima spekulacija o interesovanju velikih evropskih klubova za pojedine igrače Partizana, pre svih za talentovanog Filipa Stevanovića, a šef struke crno-beih Savo Milošević ističe da to može amo da prija svima u klubu.

''Doveli smo igru na nivo koji je već ozbiljan. Nije za nas iznenađenje da se interesuju strani klubovi, imali smo i ranije to.

Moje mišljenje je da će fudbal brže da se vrati od ostalih sfera i očekujem da će tržište da se vraća u narednih par meseci, što je za nas mnogo bitno. Mi od transfera živimo i jako je bitno da u svaom momentu možemo da reagujemo.

Sigurno neće biti rasprodaje, imamo dobro formiran tim i samo u slučaju ekstremno dobrih ponuda procenićemo ko može da ide, bez koga možemo. To su slatke muke'',
objašnjava Milošević tokom današnje konferencije za novinare.

Kada su u pitanju pojačanja, jasno je koji je najvažniji zadatak, a Milošević kao povoljnu okolnost ističe i to što će transfer pijaca ovog leta trajati znatno duže nego ranijih godina.

''Pozicija centarhalfa je prioritet. Svi znaju da smo Strahinju Pavlovića prodali i da on za par nedelja ide. Imamo u planu neke momke iz omladinske ekipe i Teleoptika, videćemo ko će od njih ostati u prvom timu od jula.

To je već sasvim dovoljno. Ako dobijemo neku ekstremno dobru ponudu, razmislićemo, a isto tako ako nekog dobrog igrača možemo da dovedemo jeftino, naravno da ćemo iskoristiti priliku.

Ali, uglavnom imamo formiran tim, neki detalji još ostaju. Prelazni rok ove godine traje do 1. oktobra i to nam otvara bezbroj mogućnosti da pravimo razne planove, kalkulacije zavisno od toga da li ćemo igrati Evropu, ili ne.  

U svakom slučaju, komotna situacija koju Partizan nije imao prethodnih godina. Očekujem da zajedništvo ove ekipe bude njena najveća snaga. Dosta stvari ne moraju ni da dobiju informaciju od mene, znaju šta treba da rade'',
istakao je Milošević.
-
Baner 3

Jedno od rešenja za poziciju štopera svakako je i Uroš Vitas koji je zimus došao i protiv Mladosti je bio starter. Milošević je danas na pitanje novinara prokomentarisao i njegove kvalitete.

''Izbegavam da hvalim momke, ne zato što ne zaslužuju. Uroš je svojim odnosom pokazao zašto smo insistirali na njegovom dovoeđenju.

Ja ga znam još iz mlade reprezentacije, ali sada je u najboljim godinama i jako je dobar karakter, neverovatnu tehniku ima za nekoga na toj poziciji. Ako želimo da gradimo igru iz zadnje linije, takav profil igrača nam je i potreban.

Njemu će trebati još malo vremena da na terenu nađe zajednički jezik sa saigračima. Ali, brzo kapira stvari i sve će to ići brzo'',
zaključio je Milošević.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke