Predsednik UEFA pisao Zvezdi: ''Šekularac je bio igrač ispred svog vremena''

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.01.2019.
14:19
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Prvi čovek Evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin uputio je Crvenoj zvezdi izraze saučešća povodom smrti legendarnog Dragoslava Šekularca.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Odlazak Dragoslava Šekularca izazvao je brojne reakcije širom fudbalskog sveta, mnogi su prethodnih dana uputili izraze saučešća, pre svega njegovoj porodici, kao i Crvenoj zvezdi, a među njima je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

''Poštovani gospodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala.

Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje.

Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju.

Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju'', naveo je prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin, a prenosi klupski sajt Crvene zvezde.

Foto: crvenazvezdafk.com
Dragoslav Sekularac

Podsetimo, Dragoslav Šekularac je preminuo 5. januara u 82. godini.

Crvena zvezda će organizovati komemoraciju u četvrtak, 10. januara, u 11 časova, u Medija centru stadiona ''Rajko Mitić'', a sahrana Dragoslava Šekularca biće održana istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana u 14:30 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke