Predsednici šalju primer navijačima

  • Autor: Beta

  • 22. mart 2013.

  • 12:25

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik Hrvatske, Hrvatskog fudbalskog saveza i njegov srpski kolega izneli su zajednički stav i želju da večerašnji duel između Hrvatske i Srbije protekne u najboljem redu i fer i sportskom navijanju.

Predsednici šalju primer navijačima
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović primio je danas u svojoj rezidenciji u Zagrebu predstavnike fudbalskih saveza Hrvatske i Srbije i tom prilikom poručio da očekuje sjajnu utakmicu, kako na terenu tako i na tribinama.

Sastanku u kabinetu hrvatskog predsednika u Pantovčaku pred duel dve reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prisustvovali su predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS) Tomislav Karadžić i predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker.

Pored Šukera i Karadžića, susretu sa Josipovićem prisustvovali su i izvršni predsednik HNS Damir Vrbanović i generalni sekretar Fš Zoran Laković.

"Veliki dan za sport, igraju dve odlične reprezentacije. Siguran sam da će sportisti na terenu uživati i izgarati, ali je važno da nema sportskog dogadjaja bez kvalitetne publike. Veselim se utakmici i nadam se da će cela atmosfera biti na visini kvaliteta reprezentacija", rekao je Josipović novinarima posle sastanka.

"Danas je dan velikog iskušenja i očekujem da će naši navijači ponašanje prilagoditi očekivanjima i standardima na koje smo navikli. Nasilje i prostakluk nemaju mesto na terenima", dodao je Josipović.

Josipović je najavio da će sa njim utakmicu gledati bivši predsednik Srbije Boris Tadić, za koga je rekao da je "u prolazu" na putu do Slovenije.

Šuker je rekao da sve ono što se Srbima desi u Zagrebu želi da se Hrvatima desi u Beogradu u septembru.

"Radimo sve što nam je u mogućnosti da utakmica bude u pravom festivalu. Najvažnije je da imamo reprezentacije koje se bore za tri boda. Svi žele pobedu svoje ekipe i sve što vam se desi u Zagrebu neka se desi nama u Beogradu. Želim da budemo dostojanstveni i ponosni", rekao je Šuker.

Karadžić je kazao da odnosi izmedju čelnika dva saveza treba da se preslikaju i na ostale sfere života u dve države.

"Odnosi između ljudi koji vode hrvatski i srpski fudbal su na najvećem mogućem nivou i predstavljaju model dobrih odnosa. Zelja mi je da takve relacije postoje i u drugim sferama života, medju ljudima koji rade ozbiljne poslove", rekao je Karadžić.

"Igramo izuzetno važnu utakmicu, posle 90 minuta će se pokazati ko je bolji. Bolji će pobediti, ali će pre svega pobediti fudbal i fer-plej", dodao je Karadžić.

Karadžić je na početku prijema Josipoviću uručio dres reprezentacije Srbije sa brojem 10 i njegovim prezimenom, kao i flašu, kako je rekao, "šumadijske rakije" i plaketu FSS.

Utakmica izmedju Hrvaske i Srbije igraće se danas od 18.00 na stadionu Maksimir u Zagrebu, a počeće minutom ćutanja zbog smrti potpredsednika Fudbalskog saveza Hrvatske Roberta Komena.

Tu informaciju agenciji Beta je potvrdio izvršni predsednik HNS-a Damir Vrbanović.

Robert Komen je umro u četvrtak uveče, dan pred meč petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Utakmica će početi na stadionu Maksimir u Zagrebu danas u 18.00.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari