Pred Batom Mirkovićem je pakleno težak zadatak, gde je najveći problem, da li se promašilo sa pojačanjima?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.08.2018.
12:02
Izvor: Sportske.net

Tokom igračke karijere pamtimo ga kao hrabrog i beskompromisnog. Takav je i sada u ulozi trenera, došao je u Partizan u veoma teškom trenutku. Hoće li uspeti?

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Partizan je u subotu imenovao Zorana Mirkovića za novog šefa struke posle smene Miroslava Đukića, ekipa je želela da mu pobedom poželi dobrodošlicu u Humsku, ali umesto toga crno-beli su samo remizirali (0:0), bez golova protiv Mladosti iz Lučana i sada Crvena zvezda već beži pet bodova.

Ako Partizan želi titulu ove sezone, Mirković sa svojim timom neće imati prostora za nove kikseve, moraće od starta da uđe u seriju pobeda, a da istovremeno pokuša da se izbori za evropsku jesen.

Sudeći po onome kako crno-beli igraju na početku sezone, mnogi sada sumnjaju i u jedno i u drugo, ali još ima prostora da se ekipa eventualno dodatno pojača. Utisak je da je to crno-belima neophodno u ovom trenutku.

Pojačanja koja su letos  angažovana do sada nisu pokazala da se radi o igračima koji ''prave razliku na terenu'', ili su se jednostavno utopili u sivilo kompletne ekipe.

Napadač Rikardo Gomeš, koji je prošle sezone bio najbolji strelac portugalske druge lige, na početku je nagovestio da bi mogao da bude pravo pojačanje, postigao je golove u obe utamice protiv Rudara, ali onda je stao.

Iako je imao poverenje trenera i veliku minutažu, Rikardo to nije opravdao i već na pet uzastopnih mečeva nema njegovih golova.

Ni Enake za sada ne daje ono što se od njega očekuje, bar u ofanzivnom delu tima, bolji utisak ostavio je u defanzivi, a možda jedino Španac Valijente za sada opravdava očekivanja.

Nadu navijačima daje solidan debi Milana Smiljanića protiv Mladosti, a videćemo kako će se pokazati Goran Zakarić.

Problem je i manjak vremena pred Zoranom Mirkovićem, ali kako rekosmo, on je rođeni borac i učiniće sve što može da Parizan konačno zaigra na željenom nivou.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 07.08.2018
14:21

Valiente opravdava ocekivanja? Jeste li vi gledali utakmicu u Litvaniji?

avatar
magister
Tuesday, 07.08.2018
00:31

Od tandema Đurđević - Leonardo, pre toga Mihajlović - Škuletić, koji su svi dali popriličan broj golova i imali dosta asistencija, došli smo na Gomeša i Ivanovića, koji i nije standardan, a u stvari - niko nije standardan, jer se igra loše. Kupovali smo jeftino, a utisak je da se traže igrači koji će navijačima da pobude maštu, a ne oni koji mogu da urade neštor realno na terenu. Uzeto je manje para nego što se moglo, uloženo - malo, pa valjda je i normalno da se kvalitet sve više srozava. Pa mi u situaciji kad nemamo špica prodajemo Đ. Jovanovića? Pre toga smo Vlahovića. Prodaje se sve što može da donese bilo kakav novac. Jevtović je prodat jeftino, a stalno ukazujem na to, sa njim u timu Partizan je postizao rezultate. Nije bio po ukusu navijača, ali kako ispadne iz tima - kola nizbrdo, kako se vrati - krenemo u seriju pobeda. Ne mislim ni ja da je on neki veliki igrač, ali je bio koristan igrač, uglavnom izrazitog učinka, i što je važno, ubrzavao je igru, jer je uglavnom igrao na prvu. Da smo ga prodali za neke pare, pa da smo mogli da kupimo nekoga, hajde, ali zaista za kikiriki. Lola jeste prava zamena, igra potpuno istu poziciju, u prvoj utakmici je odigrao sjajno, pa ako nastavi slično, ta pozicija neće biti slabija, ali komentarišem način razmišljanja onih koji vode klub. Plitak.

avatar
Јозеф Шкворецки
Monday, 06.08.2018
16:02

Од одласка Марка Николића у Видеотон сами смо себе сахранили сопственим потезима. Пре свега ова управа када је била у саставу са бившим председником Поповићем на челу је показала колико "уме" да ради свој посао. Сетите се само прелазног рока када је Звезда била на плус 32. Прво отпушташ Марка Николића и доводиш Кизу Милинковића, који је опет направио леп резултат у Европи, али у лиги помози Боже. После сви знамо шта се десило. Кога све тад нисмо доводили Субић, Лековић, Стевановић, Божинов, Фабрисио?! Једино је Абубакар био пун погодак. Онда цела она фрка око скупштине и на крају једино добро је што јесу урадили јесте повратак Марка Николића што је и резултирало дуплом круном, а од тренутка кад је Ђукић дошао у Партизан, срећа нам је била прави савезник у складу са Марковим резултатима. Једини плус садашњег спортског сектора јесу Евертон, Леонардо и повратак Марка Николића, плус повратак Стојковића. Остало се зна. Све лоши потези и селекција и зато плаћамо цех.

avatar
Osijek 51
Monday, 06.08.2018
14:39

Ljudi, pa onaj Rikardo u bukvalnom smislu rijeci nema pojma o fudbalu, spor je, nema kontrolu lopte, stalno je iza stopera, uzas...

avatar
Osijek 51
Monday, 06.08.2018
14:36

Poslednja tri prelazna roka odradjena su blago receno amaterski i zato ne mogu vjerovati da Ilijev nije otisao u paketu sa Djukicem. Ako Mirkovic misli sa njim nesto stvoriti, onda tu nema leba...

avatar
RIP KOBE
Monday, 06.08.2018
14:09

jedan od najgorih prelaznih rokova u zadnje vreme! niko sem tavambe koji su trebali da odu nisu otisli a dovedeni su nepoznati igraci (rikardo) ili potroseni (valijenete, smiljanic pa mozda i enake) ili oni koji nisu za prvi tim (nikolic, zakaric). i sta onda da ocekujemo!?

avatar
bagra
Monday, 06.08.2018
12:52

Da li se promasilo sa pojacanjima? Naravno da jeste, u stvari nisu pojacanja.

avatar
svetski prvaci 1991
Monday, 06.08.2018
13:27

To su oslabljenja a ne pojacanja , izvinite ali je tako.