Prečke, stative i nova pobeda Crvene zvezde!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.08.2014.
21:27
Izvor: Sportske.net

Pogotkom Makedonca Daniela Avramovskog u završnici duela sa Spartakom šampion Srbije upisao je četvrtu uzastopnu pobedu na startu nove sezone i to još jednom bez primljenog gola.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su četvrtu vezanu pobedu na startu nove sezone pošto su večeras na "Marakani" slavili protiv Spartaka iz Subotice rezultatom 1:0 (0:0).

Šampion Srbije uspeo je da "reviju" pogađanja stativa i prečki pretvori u nova tri boda a u junaka utakmice izrastao je rezervista Daniel Avramovski koji je tek u 79. minutu presudio "Golubovima".

Kompletan tok susreta OVDE!

Crvena zvezda
- Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Ristić (od 68' Avramovski), Savićević (od 50' Savićević), Pečnik, Gavrić (od 74' Despotović), Rakić

Spartak - Janošević, Milošević (od 62' Dukić), Radović, Jondić (od 70' Mrkela), Farkaš, Torbica, Balabanović, Antonić, Kovačević, Milić, Plavšić (od 51' Maksimović)

Tokom prvih 45 minuta igre bilo je jasno da će odlazak Nenada Milijaša i eventualni odlazak Darka Lazovića uticati na igru šampiona Srbije koji je uprkos većem posedu lopte delovao nedovoljno opasan po protivnički gol.

Do polovine prvog dela igre Zvezda je imala samo jednu priliku i to posle lošeg udarca Aleksandra Kovačevića kada je lopta završila daleko pored desne stative gola koji je večeras čuvao Budimir Janošević.

Jasno je bilo da će Spartak igrati na bod a igra koju su gostujući fudbaleri prikazivali radila je u korist ostvarenja tog cilja.

Nejc Pečnik propustio je najbolju priliku za domaće u prvom delu igre a bolje je reći da je njegov dobar volej udarac u tom trenutku sjajno zaustavio dobro postavljeni Janošević.

Nakon pauze u poluvremenu nije bilo promena u sastavima ekipa ali je Nenad Lalatović bio prinuđen da zameni Vukana Savićevića već posle pet minuta igre i da na teren pošalje Luku Jovića.

Baš u tim trenucima usledila je opsada gola Budimira Janoševića a najbolja prilika usledila je posle udarca Marka Petkovića kada je lopta završila na prečki!

Kako je vreme odmicalo Spartak se sve više povlačio a domaći su nove dve prilike za vođstvo propustili u 69. minutu kada je u dve sekunde dva puta prečka bila saveznik Spartaka!

Posle prekida koji je sa desne strane izveo debitant Daniel Avramovski Luka Jović je dobro šutirao glavom ali je Janošević odbio loptu do prečke a potom je Nikola Mijailović sa samo tri metra ponovo pogodio okvir gola!

Ni tu nije bio kraj Zvezdinim mukama jer je u 77. minutu Đorđe Rakić posle udarca glavom pogodio levu stativu Janoševićevog gola, četvrtu na večerašnjem susretu!

Dva minuta kasnije opsada Janoševićevog gola konačno je dala rezultat. Luka Jović vratio je odbijenu loptu u srce šesnaesterca gde Rakić grudima istu spušta na zicer rezervisti Avramovskom koji je šalje iza leđa nemoćnog Janoševića za 1:0!

Nedugo potom revija pogađanja okvira gola nastavljena je posle udarca Nemanje Milića kada je sreća bila uz mladog Predraga Rajkovića. Bila je to ujedno najbolja prilika za Spartak na večerašnjem susretu ali "Golubovi" nisu uspeli da je pretvore u gol.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata iako je Spartak pokušao da nadomesti ono što nije želeo da radi tokom 90 minuta pa Zvezda zasluženo beleži nove bodove bez primljenog gola.

U ostalim današnjim mečevima igranim od 19 časova i 30 minuta, Radnički iz Niša i Voždovac nisu uspeli da osvoje prve bodove.

Čukarički je sigurno kod kuće pobedio Voždovac 2:0 (1:0) i ostao u trci za vrhom tabele, pošto sada ima osam bodova.

Donji Srem je u gostima pobedio Radnički iz Niša sa 1:0 i sada ima učinak od dve pobede i dva poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke