Pre pet godina dao gol za titulu prvaka sveta, a danas priznaje poraz i kaže da smo bolji od Škotske!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.11.2020.
16:40
Izvor: Sportske.net

Možda i jesmo, ali pobedu zaslužili nismo.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo ni nakon 20 godina, poslednji put smo igrali na onom u Belgiji i Holandiji kada smo ušli među osam najboljih i kada smo ispali od Holanđana nakon katastrofalnih 6:1.

Sada smo ispali od Škotske u baražu, a Nemanja Maksimović je rekao da nismo ni zaslužili da idemo na EP.

"Ispustili smo veliku priliku na našem terenu, izgubili od Škotske na penale. Generalno, mislim da nismo ni zaslužili da pobedimo. Nismo bili na nivou
", rekao je Maksimović za "B92".

Zašto nije bilo dobro kao protiv Norvežana?

"Norveška i Škotska su dve skroz različite utakmice i dva sistema. Norveška igra 4-4-2, što nama više leži, a protiv Škota smo udarili na isti sistem kao naš sa trojicom štopera. Igrali su čovek na čoveka, imali smo mnogo problema u organizaciji, nije bilo prostora
", rekao je Maksimović za sajt "B92".

Za kraj, kaže da je Srbija bolji tim, ali da su gosti zaslužili da se nađu na šampionatu Evrope.

"Suvišno je bilo šta sada govoriti. Želim im svu sreću na šampionatu. Kvalitetniji smo, ali nismo to pokazali", rekao je Maksimović.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 13.11.2020
19:26

Са Тумбом се може све.

avatar
adidas forever
Friday, 13.11.2020
18:45

Nešto kvalitetniji od Škota jesmo, ali nedovoljno da bi i pomislil i da pokušamo na ovaj način da rešimo odlučujuću utakmicu. Videlo se od prvog trenutka šta je bila ideja: Škoti neka se bore, trče i igraju presing dok izdrže, napad im je dovoljno loš da ne bi trebalo da nam daju gol, a mi ćemo lagano da se izmičemo iz duela kako ne bismo rizikovali povrede i kako se ne bi previše umarali jer utakmica traje 90+ minuta, a to će nam biti sasvim dovoljno da im damo jedan gol i da se rezultatom 1:0 plasiramo na EP. Ne moramo da žurimo jer će nam biti lakše da to uradimo u poslednjih 15-ak minuta kada Škoti ostanu bez snage zbog presinga i tempa koga su sami sebi nametnuli.

Nagledali smo se utakmica i na klupskom i na reprezentativnom nivou sa sličnim ili istim 'taktičkim' idejama i izuzetno retke su bile utakmice koje agresivnija, čvršća, energičnija, a kvalitativno lošija ekipa nije završila u svoju korist čak i kada je razlika u kvalitetu bila daleko veća. Ova utakmica ni po čemu nije izuzetak, osim što smo mi bili akteri i što tradicionalno ništa od ovoga ne priznajemo već krivicu za poraz tražimo u sudiji Lahozu koji nije ponovio izvođenje Mitrovićevog penala, uprkos tome što smo svi videli da je jedna noga golmana Marshall-a ostala na liniji u trenutku Mitrovićevog šuta.