Prava sportska priča, euforija ponovo u Kragujevcu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 12.05.2019.
14:39
Izvor: Sportske.net

Kragujevački fudbal je ponovo u naletu, može li Radnički ponovo u najjači rang takmičenja?

screenshot: youtube
screenshot: youtube

Povezane vesti

Sjajna atmosfera juče u Kragujevcu u duelu Radničkog i Metalca u okviru plej-ofa baraža za plasman u Super ligu.

Radnički je uspeo da slavi nakon penala pošto je bilo 2:2 u regularnom delu protiv Milanovčana, a trener gostiju je istakao da je Kragujevac zaslužio da igra najjači rang takmičenja.

"Zaista nemam šta da zamerim mojim momcima, posebno kada je u pitanju taj voljni momenat. Ovi mladi momci su uspeli da nadoknade dva gola zaostatka i dođu do penala, tako da su za mene oni pobednici. Možda je rezultat mogao da bude drugačiji da smo iskoristili dve izuzetno povoljne situacije u prvom poluvremenu, ali generalno moji utisci su pozitivni.

Čestitao bih Radničkom na plasmanu u dalji tok borbe za Super ligu. Želim im puno sreće na putu ka ostvarenju njihovog cilja, jer to zaista zaslužuju, pre svega zbog navijača, ambijenta i jedne prave sportske priče koja se oseća od trenutka kada se kroči na stadion.

Što se nas tiče, mi se polako okrećemo rekonstrukciji tima i pripremama za narednu takmičarsku sezonu
", rekao je trener Milanovčana Aleksandar Stanković.

Na drugoj strani, Dejan Nikolić smatra da je fudbal juče pobedio u Kragujevcu.

"Danas je pre svega pobedio fudbal i prava je šteta što je jedna od ove dve ekipe morala da ispadne. Mislim da nigde u Srbiji nema ovakve atmosfere, čak ni u Super ligi, kakva je u Kragujevcu. Ovakav ambijent je u velikoj meri doprineo tome da igrači Radničkog i Metalca budu inspirisani da pruže svoj maksimum i priušte publici jednu dobru fudbalsku predstavu. Za mene su pobednici igrači obe ekipe", rekao je Dejan Nikolić na konferenciji za medije nakon utakmice.

Kragujevčane očekuje sada još teži zadatak, pobediti Inđiju u gostima u finalnoj utakmici plej-ofa. Euforija u Kragujevcu je na visokom nivou, ali još nije dostigla vrhunac što treba očekivati ukoliko Radnički uspe da prebrodi i narednu prepreku.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Sunday, 12.05.2019
14:56

Gse su djavoli da podrze svij klub? Kragujevac je suvise veliki grad da nema superligasa. Srecno Radnicki