Prag vs Krasnodar - Gde je bila veća euforija zbog Zvezde?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 17.08.2017.
11:43
Izvor: Sportske.net

Večeras se od 20 časova po lokalnom, odnosno od 19 časova po srednjeevropskom vremenu, igra utakmica plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope između Krasnodara i Crvene zvezde. Napravili smo paralelu između Zvezdinog gostovanja u Pragu i današnjeg gostovanja

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Crvena zvezda je na pragu prolaska u grupnu fazu Lige Evrope, potrebno je samo još da napravi jedan korak koji će biti izuzetno težak, a on znači pobediti Krasnodar, ekipu koja je veoma kvalitetna i koja sistemski ulaže.

Svi stručniji koji prate fudbal u Krasnodaru su nam istakli da je ovaj tim veoma dobar i da u upravi znaju šta rade, da ništa ne žele preko noći, ali da očekuju rezultat iz ovog duela sa Crvenom zvezdom jer smatraju da su "prerasli" ove kvalifikacije.

Ovaj klub koji je osnovan 2008. godine, ipak, nema previše navijača. Lokalci navijaju za Kuban, klub koji je osnovan 80 godina pre Krasnodara, ali se on trenutno takmiči u drugom rangu takmičenja i ljubitelji fudbala u ovom gradu mogu samo da gledaju kvalitetan fudbal kada igra FK Krasnodar.

Milijarder Sergej Galitski je uložio dosta u ovaj klub, u gradu se priča i da je plaćao navijače kako bi pratili utakmice FK Krasnodara od kojeg planira da napravi svetskog giganta u narednih desetak godina.

Crvena zvezda im je dobra prilika da vide nekadašnjeg šampiona Evrope, ali je euforija daleko, daleko manja nego kada je naš vicešampion dolazio u Prag.

Na putu od aerodroma videli smo 4 ili 5 bilborda na kojima se najavljuje ova utakmica, ali u ostalim medijima i ne možete videti previše pažnje posvećene ovoj utakmici. Na lokalnoj televiziji smo poslušali najavu ove utakmice koja je trajala svega 15-ak sekundi, u onim najjačim dnevnim listovima je posvećena pažnja, ali ne na pravi način imajući u vidu da je čak promašena i formacija u kojoj igra Crvena zvezda.

Celokupna euforija domaćeg stanovništva koju smo mogli da primetimo jeste kod jednog gospodina koji nas je prilikom sletanja na aerodrom u Krasnodaru pitao da li smo iz Srbije i da li dolazimo na utakmicu, i kod jedne gospođe koja nam je prodala novine i koja nas je takođe pitala da li je cilj našeg dolaska utakmica.

Stadion Krasnodara prima oko 34 hiljade navijača, a zanimljivo da je najveća poseta bila protiv Šalkea, a da i tada stadion nije bio ispunjen do poslednjeg mesta, već da je bilo 1000 ljudi manje nego što može da primi ovaj stadion.

Dakle, čak i da bude oko 200 navijača Crvene zvezde i Spartaka koji su danas najavili dolazak, očekujemo da se više čuju od domaćih navijača u pojedinim delovima utakmice, pošto mnogi naglašavaju "pozorišnu" atmosferu kada igra ovaj klub.

U Pragu je bila sasvim drugačija priča, na raznim mestima u gradu ste mogli da vidite obeležja u vezi utakmice Sparte i Crvene zvezde.

Što se tiče atmosfere u ekipi Crvene zvezde, ona je fenomenalna, rekli bismo da nije bila bolja u poslednjih nekoliko godina, što se vrlo lako može videti na licima fudbalera i trenera Milojevića.

Pribrani su pred ovu utakmicu, kažu nam da su spremni da pruže maksimum, svi jedva čekaju večerašnju utakmicu.

Ostanite uz "Sportske", izveštavaćemo vas o detaljima pred veliku utakmicu koju igra Crvena zvezda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Thursday, 17.08.2017
17:28

Veseras ce u Krasnodaru nasa crveno-bela zastave da se vije jer tamo Zvezda brani cast i ponos nase majke Srbije.

avatar
Filip MUFC
Thursday, 17.08.2017
13:48

Kako nas potcenjuju...voleo bih da ih postavimo na mesto u ovom dvomecu.

avatar
Hala Madrid RM
Thursday, 17.08.2017
13:47

Smarate sa zvezdom

avatar
Amar Zornic
Thursday, 17.08.2017
12:03

Nadam se da je to konacno to i da cemo vcrs slaviti