Poznati novinar tvrdi: "Kandidatura Srbije za organizaciju Mundijala osuđena na fijasko!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.11.2018.
15:33
Izvor: Sportske.net

Da li je argument naveden u ovakvu tvrdnju dovoljno jak da vas ubedi da je podnođenje kandidature za organizaciju Mundijala loš potez?

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

U danu kada je medijima potvrđena informacija da Srbija, Rumunija, Grčka i Bugarska razmatraju zajedničku kandidaturu za organizaciju Mundijala u fudbalu stigao je i prvi glas protiv tog poduhvata.

Novinar "SOS kanala plus" Nebojša Petrović objasnio je zašto je zajednička kandidatura pomenute četiri zemlje za organizaciju Mundijala 2030. godine u startu osuđena na propast.

"Ulazak u trku za organizaciju SP 2030. je misija u startu osuđena na fijasko jer će taj Mundijal gotovo sigurno dobiti Urugvaj (u koorganizaciji sa Argentinom i Paragvajem) u znak obelezavanja 100-godišnjice od prvog Svetskog prvenstva", napisao je Petrović.

Argument koji je poznati novinar naveo u svojoj tvrdnji prilično je jak, mada ne mora nužno da znači da će FIFA favorizovati Urguvaj.

Nebojša Petrović je uz to dao i jedan predlog koji ima smisla:

"Evropsko prvenstvo 2028. je mnogo realnija varijanta", napisao je on.

Prvo Svetsko prvenstvo održano je davne 1930. godine u Urugvaju, a titulu je osvojio domaćin koji je u finalu savladao Argentinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RSBelgrade
Friday, 02.11.2018
18:50

Realno jeste favorit Urugvaj sa Argentinom i Paragvajem samo zbog te 100 godisnjice,al opet vecu prednost dajem nekim evropskim kandidatima,tipa Engleskoj,ili ako bude Spanija/Portugal zajedno,jer 3 Svetska prvenstva da budu van Evrope zaredom,bilo bi malo previse,al videcemo,ovo sto se tice Srbije,je van domasaja svega,realno je EURO 2028,mada i tu je ako budu Turci opet kandidati,mala sansa,al et videcemo,s obzirom koliko bi nam znacila ovakva jedna organizacija,sto se tice infrastrukture i svega sto donosi jedan turnir,bilo bi nesto fenomenalno,al opet i s obzirom koliko nam ovi sa zapada zele dobro,sigurno je onda da nemamo nikakve sanse!

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Friday, 02.11.2018
18:29

Mnogo realnija? Organizacija SP uopste nije realna, a i EP cemo veoma tesko dobiti...

avatar
Srba Stamenkovic
Friday, 02.11.2018
18:06

Ovo kao kad su se Hrvatska i BiH kandidovale za EURO.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 02.11.2018
17:43

Gotovo sam siguran da neće biti 3 uzastopna mondijala van Evrope. Tako da ako bude neka ozbiljnija evropska država konkurisala za Mondijal 2030. biće u ozbiljnoj prednosti u odnosu na Urugvaj...

avatar
Znajsha
Friday, 02.11.2018
16:43

Msm samo zbog Urugvaja je nerealno.Pa mi i Bugari ni puteve nemamo, starudije od aerodroma i stadiona.U rangu smo Bocvane i Tanzanije.