Povrede i odlazak za Milojevu glavobolju - Ko će igrati na premijeri?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.07.2018.
22:43
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije u sredu startuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a mnogi nisu sigurni koju jedanaestoricu će Vladan Milojević sutra izvesti na teren.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Manje od 24 časa ostalo je do prve takmičarske utakmice koju će fudbaleri Crvene zvezde odigrati u novoj sezoni.

Ekipa je danas trenirala na stadionu Skonta u Rigi koji će u sredu biti poprište duela Spartaksa i Crvene zvezde.

Svima je već dobro poznato koji su igrači napustili Zvezdu ovoga leta i koja je pojačanja angažovao šampion Srbije, ali te informacije nisu dovoljne da se iznese konačan zaključak o tome koju postavu će Vladan Milojević sutra izvesti na teren.

Otežavajuću okolnost pred gostovanje Spartaksu za stratega Crvene zvezde predstavljale su lakše povrede Slavoljuba Srnića i Dušana Jovančića, kao i činjenica da Rašid Sumaila nije uhvatio ritam sa ekipom, dok je Aleksandar Pešić 48 sati pred meč napustio klub.

Zbog svega rečenog, ali i zbog podatka da je napadač Nikola Stojiljković još uvek rovit i da se oporavlja od lakše povrede, može se naslutiti da će Milojević sutra u timu imai samo jednog novajliju.

Nedoumice oko izbora golmana nema, Milan Borjan ostaje prvi izbor iako je Zoran Popović stigao kao pojačanje i krenuo sa ekipom u Rigu.

Defanzivnu liniju trebalo bi da čine Filip Stojković, Vujadin Savić i Srđan Babić, dok bi na mestu levog beka trebalo da igra Milan Rodić iako on nije prošao pripreme sa ekipom zbog učešća na Mundijalu.

Ukoliko Vladan Milojević proceni da bi Rodića trebalo poštedeti, na scenu stupa univerzalac Marko Gobeljić.

Pozicije defanzivnih veznih igrača "pokriće" Nenad Krstičić i Branko Jovičić. Biće zanimljivo videti ko će činiti ofanzivni deo veznog reda jer Slavoljub Srnić nije u konkurenciji za sastav, a zbog odlaska Aleksandra Pešića i lakše povrede Stojiljkovića Ben bi trebalo da bude prekomandovan sa desnog krila na poziciju napadača.

Pogled na spisak igrača kojima raspolaže Vladan Milojević ukazuje na to da bi Nemanja Milić trebalo da počne utakmicu, a vrlo izvesno i Nemanja Radonjić.

Ukoliko Stojiljković zaigra u špicu, onda bi El Fardu Ben mogao na desno krilno, a u tom slučaju bi i Nemanja Milić mogao da počne kraj leve aut linije.

Ne treba zaboraviti ni novajliju Milana Jevtovića koji je ipak nešto dalji od startne postave jer je kasnije počeo pripreme, ali svakako ga ne treba unapred otpisati kada se govori o starterima.

Evo kako bi na sutrašnjoj utakmici mogla da izgleda startna postava crveno-belih.

Crvena zvezda sastav

Da podsetimo, Vladan Milojević u Rigi može da računa na sledećih 20 fudbalera:

Golmani - Milan Borjan, Zoran Popović;

Odbrana: Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Miloš Degenek, Srđan Babić, Milan Rodić;

Vezni red: Nenad Milijaš, Branko Jovičić, Nenad Krstičić, Dejan Meleg, Lorenco Ebisilio, Nemanja Milić, Nemanja Radonjić, Milan Jevtović;

Napad: El Fardu Ben, Nikola Stojiljković, Milan Pavkov i Dejan Joveljić.

Utakmica Spartaks - Crvena zvezda igra se u sredu, 11. jula od 18 časova, a direktan prenos obezbeđen je na TV Arena Sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srba Stamenkovic
Wednesday, 11.07.2018
15:17

Borjan, Stojkovic, Savic, Babic, Gobeljic, Jovicic, Krsticic, Ben, Meleg, Milic, Pavkov.

avatar
Saša Ilić
Wednesday, 11.07.2018
11:18

Doveli 25 igrača i sad šatro nema ko da igra protiv konobara iz Letonije...

avatar
Filip1989
Tuesday, 10.07.2018
22:52

Ko god igrao pobedicemo.

avatar
Tuesday, 10.07.2018
22:47

Milić levo, Ben desno, a Stoiljković ako nije spreman počeće Pavkov pa će Stoiljković ući kasnije umesto njega ili neće ni igrati uopšte nego će ući Joveljić.