Povratak Tadića i Mitra, da li i u startnu postavu?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.03.2019.
20:56
Izvor: Sportske.net

Mnogo je nepoznanica koje se tiču startne postave Srbije za duel sa Portugalom. Pozitivni signali sa poslednjeg treninga, hoće li Krstajić ostati dosledan ili je spremio iznenađenje.

Epa/Antonio Cotrim
Epa/Antonio Cotrim

Povezane vesti

Manje od 24 časa ostalo je do početka prve utakmice koju će fudbalska reprezentacija Srbije odigrati u novom kvalifikacionom ciklusu.

Na startu nas čeka težak posao, aktuelni šampion Evrope koji je u prvom kolu remizirao sa Ukrajinom i koji će imati dodatni motiv da napadne tri boda u susretu sa "Orlovima".

Otežavajuću okolnost za Srbiju predstavljaju i mnogobrojne povrede najvažnijih igrača o kojima je već dovoljno pisano prethodnih dana.

Dobra vest je da su za sutrašnju utakmicu spremni Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, a tu su i naknadno pozvani Milan Gajić, Filip Mladenović i Milan Pavkov.

Ono što svi pokušavaju da dokuče pred sutrašnji meč jeste u kojoj formaciji i sa kojim timom će se Srbija suprotstaviti Portugalu. Mnogi očekuju da će Mladen Krstajić krenuti odvažno sa dvojicom napadača, dok drugi smatraju da to i ne bi bilo pametno, ali i da selektor neće izneveriti svoje principe i ideje iz prethodnog perioda.

Nekoliko je igrača čije mesto u timu ne bi trebalo da bude dovedeno u pitanje. U tu grupu spadaju Marko Dmitrović, Antonio Rukavina, Nikola Milenković, Nemanja Maksimović i oporavljeni Dušan Tadić.

Ostaje samo da se vidi ko će uz pomenute igrače kompletirati sastav i da li će Luka Jović dobiti prednost u odnosu na Aleksandra Mitrovića ili će napadač Fulama ponovo početi kao najistureniji.

Pod pretpostavkom da Mladen Krstajić neće igrati sa dvojicom klasičnih napadača, startna postava Srbije za duel sa Portugalom mogla bi da izgleda ovako:

Srbija moguci sastav

Utakmica se igra u ponedeljak od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
johny_Juve
Monday, 25.03.2019
13:23

Umesto da forsira formsciju gde smo najjaci on forsira nesto drugo. Covece bre, moras igrati sa 2 Spica

avatar
boris96pfk
Sunday, 24.03.2019
23:53

Ako ne stavi Jovica onda definitivno nije uredu s glavom

avatar
Monday, 25.03.2019
12:54

Pa sa dva napadaca da napadne Portugal u Portugalu? zanimljivo... :)

avatar
magister
Sunday, 24.03.2019
23:20

Možda je taj pretpostavljeni tim i najbolji, ne bi mi smetalo da taj tim zaigra, ali ja bih izveo sličan, sa samo dve izmene (možda bih i neka drugačija rešenja imao, ali su i ova dovoljno dobra): Dmitrović - Rukavina, Milenković, Spajić, Mladenović - Maksimović, Gaćinović - Tadić, Ljajić - Mitrović, Jović.

avatar
Markocc
Sunday, 24.03.2019
23:06

Čitam maloprije da je naš sastav već dat Uefi, ne znam dal ga je Krstajić već dobio, šalim se heh... A Tadić u početnu postavu, a mislim da bi Jović trebao igrati prije Mitrovića, osim ako ih ne stavi obojicu, mada sumnjam, s obzirom da ne igramo sa dva napadača ni protiv slabijih rivala od Portugala.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 24.03.2019
22:36

Samo Jovic umesto Mitrovica.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 24.03.2019
22:35

To je taj tim, moze.

avatar
Sunday, 24.03.2019
22:25

Тадић обавезно у стартну, а у шпицу Јовић и Митровић !