Potvrđeno, Tumbakoviću se niko neće mešati u rad: ''Ako bude nekih problema, umešaćemo se da pomognemo''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.08.2019.
15:41
Izvor: Beta

Novi selektor će imati odrešene ruke, ali i veliku odgovornost.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Novi sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević rekao je danas da se selektoru reprezentacije Ljubiši Tumbakoviću niko neće mešati u rad i da su svi igrači dobrodošli.

"Posle ove konferencije imamo sastanak sa Tumbakovićem. Niko se neće mešati u tim gospodina Tumbakovića, to je najbitnije. On je izabran za selektora, on će odgovarati za tim i za rezultate. Koga odluči, biće pozvan.

Ne vidim razlog da se neko ne odazove i da ne bude pozvan, ali to će zavisiti od utakmice do utakmice i njegovog razmišljanja ko mu je potreban za tu utakmicu. Ali, svi su dobrodošli, naravno", rekao je Matijašević na konferenciji za novinare.

Matijašević je zahvalio ljudima iz Saveza koji su ga doveli na funkciju i rekao da će za sada biti zadužen za sve selekcije. Izrazio je nadu da će mu uskoro neko pomoći oko mladjih selekcija.

Upitan da li je razgovarao sa igračima koji su za vreme mandata prošlog selektora Mladena Krstajića odbili da igraju za državni tim, Matijašević je rekao da je tek došao i da će prva obaveza selektora biti da razgovara sa igračima.

"Razgovaraće ne samo sa onima koji nisu pozivani, nego sa svima, a ja ću mu biti desna ruka, da mu pomažem u tome", naveo je on.

Prethodno rukovodstvo putovalo je u London na razgovore sa Lukom Milivojevićem, a Matijašević je ponovio da su razgovori u planu.

"Ne gledam šta je bilo, svi treba da igraju za reprezentaciju koji u tom trenutku to zaslužuju, ali to je na selektoru. Ako bude nekih problema, umešaćemo se da pomognemo", naveo je on.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine reprezentacija Srbije nastavlja u septembru utakmicom sa Portugalom, a Matijašević je rekao da je to specifičan meč, zbog utakmice i teškog poraza u Ukrajini.

"Nadam se da će selektor Tumbaković, ali i svi mi oko njega pomoći da probamo da napravimo što bolji rezultat. Imamo šanse i na drugoj strani, ali prevashodno se bavimo Portugalom", dodao je on.

Matijašević je došao iz Čukaričkog, a na mestu sportskog direktora zamenio je Darka Kovačevića.

"Znam ko su bili prethodnici, sa Bunjevčevićem sam igrao, bio je veliki čovek i veliki igrač. Sa Kovačevićem se znam dobro, ali imam svoj sistem rada koji ću da prebacim ovde, ako budem uspeo - uspeo, ako ne budem - idemo dalje. Razlikuje se rad u klubu i ovde.

Tamo smo kupovali i prodavali igrače, organizacija, ali ovde imamo mladje i A selekciju, igrače u velikim klubovima. Prevashodno je da napravimo dobru atmosferu u reprezentaciji uz pomoć svih vas oko reprezentacije i nadam se da će rezultati doći", rekao je Matijašević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 05.08.2019
20:30

Dmitrović - Miletić, Milenković, Pavlović, Kolarov (Rodić) - Maksimović, Gaćinović - Tadić, Ljajić, Kostić - Mitrović;

Ovako ja vidim sastav. Nadam se da odbrana, kao i napad nisu sporni, a što se tiče zadnjih veznih, ovo je način da igramo brzo. A onaj drugi, na primer Milivojević Matić, je način da igramo bez kontri i polukontri, a upravo su to situacije iz kojih se u modernom fudbalu daje najviše golova.

avatar
paok
Monday, 05.08.2019
17:45

Jel to znaci da se Muslinu i Krstajicu pojedinci mesali, ustvari Muslin je i otisao zato sto nije hteo da slusa.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 05.08.2019
16:41

Koji je posao sportskog direktora u reprezentaciji, ako je tu već selektor koji selektira reprezentaciju, a selektore bira IO FSS (čitaj ko ima najveću moć u savezu)? Sportski direktor je doveden nakon što su izabrani selektori A i U21 reprezentacije.

avatar
paok
Monday, 05.08.2019
17:44

Nema on posla, stavili ga da prima platu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 05.08.2019
20:00

Stavili su ga da bi preuzeo odgovornost ako bi krenulo loše pa onda nije kriv onaj ko je odlučivao nego su krivi sportski direktor i selektor i ne odlaze oni koji su doneli odluke nego oni koji su na poziciji sportskog direktora i selektora.

avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 05.08.2019
16:30

Slagao u startu.