Potvrđeno - Partizan se odrekao jednog od najboljih!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.05.2016.
09:36
Izvor: Sportske.net

Momak koji je svojim igrama i zalaganjem tokom proleća opravdao očekivanja koja su pred njega zimus postavljena, ipak je morao da ''spakuje kofere'' i mimo svoje volje ponovo napusti svoj Partizan.

BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/DS
BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/DS

Povezane vesti

Ono što je juče najavljeno, danas je dobilo i potvrdu - Partizan se odrekao usluga Marka Jovanovića, koji će posle samo šest meseci po povratku u klub u kojem je svojevremeno i stekao afirmaciju, morati da potraži neku novu sredinu.

Tu informaciju je u izjavi za ''Sport'' potvrdio sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji i sam veoma žali zbog ovakvog raspleta, ali odluku stručnog štaba na čelu sa Ivanom Tomićem objašnjava ''surovošću profesionalnog sporta''.

''Radi se o igraču koji je na svojim plećima najviše izneo i dao klubu tokom proleća. Nije napravio nijednu grešku, a pritom je jedan od najzaslužnijih za osvajanje Kupa Srbije, gde je postigao važan gol i odigrao odlično''
, objašnjava Iliev.

Postavlja se, naravno, pitanje, zbog čega se Partizan tek tako odrekao usluga momka koji pre svega voli ovaj klub i koji je tokom proleća uradio sve ono o čemu je govorio sportski direktor crno-belih.

Nažalost, Marko je doživeo da se baš na njemu demonstrira kako izgleda ''surovi profesionalizam''.

''Postoje neke druge zamisli za narednu sezonu i ne bi bilo pravedno da igrač koji je tokiko dao u minulom periodu, bude po strani u narednoj sezoni. Marko ima 28 godina i zna i sam da mu je pravo vreme za novi inostrani angažman'',
konstatovao je Iliev.

Prema tome, zaključak se sam nameće - posle ove iznenađujuće  odluke, sada treba očekivati neko zvučno ime u ulozi pojačanja crno-belih na poziciji koja je ostala upražnjena. Iliev za sada na tu temu ne govori.

On je, takođe, potvrdio i da će kapiten Saša Ilić i sledeće sezone predvoditi ekipu Partizana u toj ulozi, odnosno da će potpisati novi ugovor sa klubom.

Foto: Beta/BranislavBožić/Mo

Sasa Ilic

''Sale je naša ikona i bilo je na njemu da odluči. Ugovor ga je čekao, tražio je malo vremena i svi smo srećni što će Partizanova deca i naredne godine stasavati uz živu legendu kluba'', poručio je Iliev.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SrdjanMaksa
Wednesday, 01.06.2016
18:42

Vidim raspisali se o Kapitenu.. Pa.. Mi bi krahirali i u plej autu, da Sale nije igrao prethodne sezone.. Sto se tice Jovanovica, malo je neobicno da neko sa 28 godina ne poseduje rutinu - to mu je ogroman nedostatak. Slab je u direktnom kontaktu, nekoliko golova padaju iskljucivo njemu na dusu, jer nije izdrzao fizicke duele uglavnom sa protivnickim defanzivcima koji su se prikljucivali prilikom kornera ili slobodnjaka. Nema brzinu, osnovni problem ako tvoja ekipa 90% utakmica tokom sezone igra protiv autobusa koji cekaju da prasne kontra. I tu je nekoliko puta odlazio previsoko i nije uspevao da se vrati. Previse mana za nekoga ko ima 28 godina.. Sa druge strane, voleo bih da se zadovoljio sa nekom ulogom cetvrte opcije i da bude tu negde ako zagusti sa povredama i kartonima.. Steta.. Voljni momenat je njegova najveca vrlina a, to je dobra stvar za osrednje kvalitetnog klupskog igraca.

avatar
ercov
Tuesday, 31.05.2016
21:25

Kada je Tomic otpustio pola tima pred pocetak zadnje polusezone i bacio u vatru sve samu decurliju opet je bilo mnogih i sve samih fudbalskih kriticara protiv njegovih odluka,da bi na kraju svima zacepio usta dobrim rezultatima i novim stilom igre prvog tima. Ako se coveku veruje i daje podrska onda sve vrste kritika padaju u vodu, pustite ga da radi i sprema ekipu za sledecu sezonu jer sigurno zna sta hoce. Jovanovic je odigrao dobro i pomogao novoj i mladoj ekipi koliko je mogao ali po Tomicu to je maksimum kojim se on ne zadovoljava jer sigurno razmislja o zadnjoj liniji, mnogo brzoj i tehnicki potkovanijoj. Postoji mogucnost da se Gogua upari u tadem zadnje vezne linije sa Evertonom i tako dovede jos jedan dobar stoper.

avatar
Teleoptik 162km
Tuesday, 31.05.2016
18:33

Nece Jovanovic biti jedini, koji odlazi bez dinara. Samo tako mogu i moraju da ugrade ove koje odlaze.

avatar
Tisina perhani!
Tuesday, 31.05.2016
15:56

mare hvala za gol u kupu! vidimo se na proslavi titule u maju sledece godine!

avatar
Fair Play
Tuesday, 31.05.2016
15:45

Mislim da je ovo pametan potez. Vidim da mnogo ljudi voli Marka, gotivan je lik ali nije dovoljno dobar za svoje 28 godine. Nama je potreban stabilan i po svim kriterijumima za nijansu, dve bolji defanzivac. Srecno Mare! Ti si vec zivotni pobednik.

avatar
Budimo.ljudi
Tuesday, 31.05.2016
15:13

Nahvališ čoveka koji je igrao dobro i onda mu uručiš otkaz sa obrazloženjem da imaš druge zamisli. Koje zamisli, da igramo loše, ne razumem? Vrlo sumnjiva i očigledno požurena odluka, jedva čekam Maretovo obraćanje/izjavu. Nije ovde sve čisto, videćete. Što se krntija iz tima ne otarase ovako ekspresno?

avatar
Dale Cooper
Tuesday, 31.05.2016
14:28

Koliko sam se obradovao kad se Mare vratio... I opravda očekivanja, odigra sve fer i korektno i na kraju ovakva nebuloza... Dakle, svaka čast! A Ilić jedva hoda i još je tu. Nemam reči...

avatar
Branislav
Tuesday, 31.05.2016
12:31

Ma klasa od stopera :D

avatar
hcXpfc
Tuesday, 31.05.2016
11:56

Ovakav potez može se samo opravdati tako što će se dovesti izuzetan igrač na njegovj poziciji. Ajde da vidimo i to! Ja sam i dalje ubeđen da Marko (koliko god ja cenio njegovu ljubav prema Partizanu, i zaista on sebe daje 100%) nije za prvog štopera u Partizanu! Da bude druga opcija je idealan, ili u nekoj defanzivnoj varijanti da odigra na beku, ali mozda on nije hteo takvu ulogu. Nema smirenost pozadi, nema blok u odbrani, solidan na skoku ali ne dovoljno dobar. Brzinu za štopera ima odličnu. U svakom slučaju momak za primer, i želim mu sve najbolje!

avatar
Tuesday, 31.05.2016
13:04

Potpisujem od A do Š...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 01.06.2016
11:45

Marques, zeznuo sam.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 31.05.2016
15:03

Mene je Tomić razočarao...

avatar
Andrea Pirlo
Tuesday, 31.05.2016
11:26

Sale Ilic bere pare, a mladji i bolji igraci ispastaju zbog njega... toliko

avatar
Zoran Vukic
Tuesday, 31.05.2016
11:15

ovde se gubi kopas Tomic ostavlja fudbalskog penzionera aotpisuje jednog od najboljih u prljcnom delu Jovanovica

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 31.05.2016
11:06

To je strucnost, ostavis Gogua da gradis odbranu oko njega a on ni sam sebe ne moze da sacuva, a odreknes se najboljeg igraca, najbolje je da prodate i Bogosavca pa da imate najgoru odbranu u ligi, pa da dovedete i Mesija u napad ima da vas puni ko stigne...

avatar
CZYNWA
Tuesday, 31.05.2016
10:41

Nije da mi nije drago sto su komsije ostale bez NAJBOLJEG igraca u timu, ali mi nije jasno zasto. Vrv ce Ilijev i kompanija da dovedu nekog stranca, na cijem ce transferu da se ugrade, kao sto se kod nas radilo godinama.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 31.05.2016
15:05

Dovest ćemo nekog stranca tipa Markinjos ili Fabricio, a bitno da jednog sasvim solidnog štopera damo za 0 €, ne mogu da verujem...

avatar
Wednesday, 01.06.2016
20:28

Aman, mozda nam se nije isplatio, ali Anderson nije bio katastrofalan - sta ti je sada, Mare? :-D

avatar
Wednesday, 01.06.2016
12:00

Kod njega su prvenstveno problem bile povrede, ima i boljih primera.

avatar
Wednesday, 01.06.2016
10:11

Sta fali Markinjosu?!

avatar
RamboBabaManUtd
Tuesday, 31.05.2016
10:20

Komsije, izgubili ste kompas u totalu.

avatar
quitttenkse
Tuesday, 31.05.2016
10:19

'najviše izneo i dao klubu' ....'Nije napravio nijednu grešku' .... 'najzaslužnijih za osvajanje' ... 'postigao važan gol i odigrao odlično' i zatim 'ne bi bilo pravedno da igrač koji je tokiko dao u minulom periodu, bude po strani u narednoj sezoni'. Pa valjda onda gradiš tim oko njega, a ne pokušavaš finim govorom da napraviš budale od svih nas. U planovima uprave nije najbolji igrač? Knjiga da se napiše o Ilijevu, malo je.

avatar
mile stojkovic
Tuesday, 31.05.2016
10:52

Ovo ima samo u PARTIZANU.Kao najbolji igrac,nikakvu gresku nije imao,zeleo da ostane u klubu..ali mimo svoje volje ISTERAN IZ KLUBA.Iliev u ANALE SRPSKE KOMEDIJE

avatar
Poznavalac
Tuesday, 31.05.2016
09:48

Bitno da je ostao u 38.godini sasa ilic da igra za sicu od 150hiljada!

avatar
Tuesday, 31.05.2016
10:49

Kamo srece da je samo toliko, plata mu je za trecinu ili cak za 50 posto veca od te/toga...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 01.06.2016
20:04

Samo na njih dvoje sam se setio kad su u pitanju katastrofalni štoperi za velike pare.

avatar
Tuesday, 31.05.2016
09:41

Mare, hvala ti na golu u finalu Kupa i neka te sreca uvek prati, a i zdravlje uvek da sluzi takvog junaka! Sale, ako sad nisi pristao na smanjenje plate, da te bude sramota, a i inace vise nema smisla ovo sto radis, sta je tebi?!

avatar
Petar Petar
Tuesday, 31.05.2016
14:57

Ni ja ne mogu da ukapiram da mi dajemo pare coveku koji realno ne sme da bude vise igrac na koga se racuna u Partizanu, ako mislimo da smo iole ozbiljan klub. Sad opet na toj poziciji nece dovesti nikog kao sto nisu prosle godine zbog njega i Babovica, a onda cu cele sezone da slusam price kako im treba bar jedan plejmejker i takve gluposti koje pricaju vec deset godina unazad. Sramota je davati tolike pare igracu koji ne moze vise da igra, pa makar bio to i Sale.

avatar
Petar Petar
Friday, 03.06.2016
19:40

Ma Zvezda ima rashode za plate koji su neverovatni za situaciju u kojoj su, to ja pisem vec godinu dana. Za ceo igracki pogon i trenere oni debelo prelaze 5 miliona na godisnjem nivou. A secas se ne tako davno je bila prica oko dzentlmenskih sporazuma, jer nisu mogli da placaju preko 100 hiljada. Ne kapiram sta se bitno promenilo kod njih u poslednjih godinu dana pa sad para ima kao pleve... Mislim, znam sta je u pitanju, ali je vrlo cudno da se apsolutno niko u ovoj drzavi ne pita kako je to moguce, ali zato za nas znaju u dinar ko koliko dobija, da li imamo para, koliki nam je dug, koga nismo isplatili, koliko smo za kog igraca ponudili, apsolutno sve. Ovo je nevidjeno do sad i to apsolutno u svakom sportu.

avatar
Tuesday, 31.05.2016
15:25

Jos nesto, Ilijev ce imati moju podrsku sve do kraja leta, odnosno do kraja prelaznog roka, a posle toga samo ako dovede desetku i spica. S jedne strane prica da se sa VB valja rastati kad je idealan trenutak, a za Saleta je to bilo jos tamo pre 3 godine, a definitivno krajem prosle sezone. Kako sad nesto vazi za igraca koji nema jos ni 30 godina, a ne vazi za nekoga (pa makar to bio i Sale) ko samo sto nije zasao vec i u petu deceniju, ja stvarno nemam predstavu...

avatar
Tuesday, 31.05.2016
15:01

Ne znam sta da kazem, majke mi. Druga stvar (takodje losa, naravno), zbog cega su aktivirali klauzulu umesto da barem dobijemo neko obestecenje za Jovanovica, dobro je to Mare (kolega komentator) primetio...