Potvrda društvene odgovornosti, Voždovac postaje deo jake evropske inicijative!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.03.2020.
10:50
Izvor: Sportske.net

FK Voždovac pokušava da bude odgovoran prema društvu i to mu uspeva.

FK Voždovac
FK Voždovac

Povezane vesti

Da je jedan od ozbiljnijih klubova u Srbiji, Voždovac potvrđuje već nekoliko godina i to ne samo na terenu, već i van njega. Klub nastoji da bude društveno odgovoran, pa je tako u protekloj sezoni na dresovima nosio logo Humanitarne organizacije "Zajedno za život", a posebna mesta na stadionu zauzimajuv i baneri ove organizacije.

"Klub je na inovativan način pružao podršku i Udruženju roditelja dece obolele od raka, NURDOR-u, u nekoliko navrata i tako uspeo da alarmira javnost i skrene pažnju na projekat Roditeljske kuće za koju se trenutno bori ovo udruženje.

I ovoga puta Zmajevi neće ostati imuni na poziv da svoje kapacitete stave u službu višeg cilja jer je na adresu kluba u Zaplanjskoj ulici stigao poziv iz Holandije od strane Fondacije "Mreža Evropskog fudbal za razvoj" (European football for development network) i to za uključivanje u inicijativu ove organizacije pod nazivom "Mi smo više od fudbala" (#WeAreMoreThanFootball), što Voždovac zaista i jeste"
, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Klubovi članice ove inicijative biće aktivirani od 23. marta do 16. aprila na različite načine, a najaktivniji klub dobiće i specijalnu nagradu.

Mnogi evropski klubovi su do sada uključeni u ovu akciju, između ostalih i Juventus, PSV, Ajaks, Čelsi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke