"Potrošene" legende - U kom će košu završiti Savo?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.03.2019.
10:41
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su "pustili niz vodu" nekoliko velikih igračkih imena iz ekipe koju je Tumbaković vodio u prvoj sezoni. Ko bi mogao da bude dobar primer za Miloševića?

Epa/Maciej Kulczynski
Epa/Maciej Kulczynski

Povezane vesti

Početak poslednje decenije prošlog veka ujedno je predstavljao i početak uspona FK Partizan na čiju je klupu 1992. godine seo Ljubiša Tumbaković.

Aktuelni selektor Crne Gore vodio je ekipu do šampionske titule već u prvoj sezoni. Deo ekipe koja je Zvezdu ostavila na minus 14 bio je i Savo Milošević, novi šef struke crno-belih.

Mnogi saigrači Sava Miloševića iz pomenute sezone ostali su u fudbalu nakon završetka igračkih karijera, a simptomatično je da je Partizan mnoge od njih "potrošio".

Goran Pandurović i Gordan Petrić radili su kao asistenti prethodne dvojice trenera crno-belih Miroslava Đukića i Zorana Mirkovića. Slaviša Jokanović, Vuk Rašović i Ivan Tomić radili su kao prvi treneri ekipe, a poslednji je pre zvanja šefa struke sa velikim uspehom obavljao funkciju sportskog direktora.

Pomenutu funkciju obavljali su još Albert Nađ i Dragan Ćirić i teško je proceniti o koga se Partizan od svih navedenih igrača iz Tumbine prve sezone u Humskoj najviše ogrešio.

Vuk Rašović je izvučen kao zec iz šešira u završnici sezone 2012/13 kada je sa crno-belima osvojio šampionsku titulu, ali je već u decembru iste godine kormilo ekipe prepustio Marku Nikoliću.

Kratko je svoju funkciju u Partizanu obavljao i Dragan Ćirić, koji je razočaran stanjem u srpskom fudbalu podneo ostavku na mesto sportskog direktora u februaru 2015. godine.

Najviše uspeha od svih pomenutih imao je Slaviša Jokanović koji je Partizanu doneo dve "duple krune", ali je odlučio da ode nakon što je Partizan uveo u grupnu fazu Lige Evrope.

Ako poredimo sa navedenim saigračima, Savo bi bez dileme odabrao da krene stopama Slaviše Jokanovića, dok bi u slučaju eventualnog neuspeha na klupi mogao da poželi ostanak na čelu sportskog sektora crno-belih i rezultate kao Ivan Tomić.

Među "potrošenim" legendama našlo se još mnogo imena iz nekih ranijih generacija, ali i fudbalera koji su igrali sredinom poslednje decenije prošlog veka, pa nema dileme da Sava Miloševića čeka ozbiljan izazov u klubu za koji je odigrao preko 200 takmičarskih i prijateljskih utakmica i postigao 191 gol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 28.03.2019
13:44

Razlika izmedju Save i njih je to sto oni nisu bili politicari, a u Srbiji politika je cudo.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 28.03.2019
13:40

Ako je tacno da je glasao za to da se razmotri zahtev zvezde za titulu iz '46, ivica kralj je bivsa legenda. U fazonu, biLo nekad.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 28.03.2019
13:34

A selektor? :-D

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Thursday, 28.03.2019
11:53

Vece legende ima Ujpest.

avatar
Pero Defformero
Thursday, 28.03.2019
12:07

Питаш ли се сам да ли си ти уопште нормалан?
Гарант неможеш набројати ни 5 имена људи из целе клупске историје играча Ујпешта без википедије а ту нешто трабуњаш о легендама.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Friday, 29.03.2019
10:39

Pa ne mogu ni Partizanove bez vikipedije

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 29.03.2019
08:42

Sta pet, nijednog ne zna. I ne samo on...