Postaje izvesno, još jedan stranac manje u Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
subota 22.09.2018.
16:50
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Time bi bio rešen aktuelni problem crno-belih.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Znate već da za razliku od evropskoh mečeva, u Superligi postoji ograničenje u vezi sa brojem stranaca koji mogu da nastupaju za naše klubove.

Najviše četvorica stranih igrača mogu da budu u konkurenciji za utakmicu, a s obzirom da Partizan i Crvena zvezda, na primer, imaju višak igrača iz inostranstva, njihovi treneri moraju da ''rotiraju'' igrače kojima će ukazivati priliku.

Ali, izgleda da je Partizan na dobrom putu da taj problem reši.

U ovom trenutku, posle odlaska Sejdube Sume na pozajmicu u izraelski Makabi iz Haife, crno-beli u svojim redovima imaju petoricu igrača sa stranim pasošem. To su: Goran Zakarić, Rikardo Gomeš, Gabrijel Enake, Aleksandar Šćekić i Mark Valijente. Međutim, prema saznanjima koja danas prenosi ''Telegraf'', pokrenuta je procedura da najnovije pojačanje Partizana ovog leta, reprezentativac Crne Gore Aleksandar Šćekić dobije i srpsko državljanstvo, pa bi broj stranaca među crno-belima mogao da bude smanjen na četiri.

Ukoliko sve protekne kako u Humskoj očekuju, trener Zoran Mirković neće više morati da bira kojeg od igrača iz inostranstva će ostavljati van konkurencije za sastav tima. Do sada je to najčešće bio Rumun Enake, a po svoj prilici za njega neće biti mesta ni u predstojećem derbiju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ercov
Saturday, 22.09.2018
21:36

Enake i Valijente nisu nivo Partizana i klub ih se treba resiti sti pre.

avatar
Old_school
Saturday, 22.09.2018
19:07

Napredno se to sve resava. Ne zaboravite da vicete "drz'te lopova" da skrenete paznju.

avatar
Grb partizana 1997?
Saturday, 22.09.2018
18:34

Bravo Koki samo napredno!

avatar
magister
Saturday, 22.09.2018
18:12

Ponavljam se, ali tako mi deluje, prodat je u bescenje Jevtović, a onda su hitno angažovani, prvo Lola, pa Šćekić. Ima li iko utisak da je Partizan u igračkom smislu tu nešto dobio? Finansijski? Možda to obeštećenje, neveliko, ali tu su i dve nove plate. Pritom, jedan igrač u poslednjoj fazi karijere, drugi - stranac. A nijedan od njih ne donosi prednost. Zdjelar je sad u trećem planu, a igrač je istih kvaliteta, samo mlađi i osvajač SP za juniore. Zaista je problem pre svega što klub vode ljudi protiv trija V. Postavljena uprava koja nema nikakvu viziju. A nemanje vizije (da ne govorim o tome da miriše na zadatak po kome su tu) jeste uzrok posrtanja, uz sve ostale gluposti koje se u klubu dešavaju. Odavno nismo na derbi izlazili sa manje optimizma i samopouzdanja. A takva osećanja su objektivna posledica utiska koji se ostavlja na terenu.

avatar
Марко Ћулибрк
Saturday, 22.09.2018
20:11

Ti hoces da kazes da je Zdjelar pokazao neato za ovo vreme u Partizanu? Ta zlatna medalja mu je najveci adut jer je ubedljivo najslabiji zadnji vezni kog smo imali. Radin je za njega bio Kante.

avatar
Марко Ћулибрк
Sunday, 23.09.2018
13:46

Ne mogu da se slozim sa tobom. Lola Smiljanic je splavar koji nigde nije nadao angazman. Zna ee ko mu je menadzer. Tako je doveden Djukic a i Pantic prosle godine. Lola je fizicki nespreman, apsolutno nespreman. Zdjelar nema kvalitwt kao ni Enake. Mi smo pustili Bandalovskog koji je za ovog Zaneti. Steta za Vuleta,gaze ga godine a nije napravio jikada pravi trasfer. Takodje, to je zbog menadzera, jer ga nema.

avatar
magister
Saturday, 22.09.2018
23:19

Samo se čudim što smo doveli, npr. Šćekića, pa pošto ga je trener doveo, isključio Enakea iz konkurencije za beka, a Šćekić, po meni, ne pokazuje ni za jotu više od Zdjelara, ili od onog što bi mogao Lola, kome se isto ne da šansa, što mi se ne dopada. Kao da po svaku cenu hoće da opravda to dovođenje Šćekića. Napisao sam da je Zdjelar sličnih kvaliteta kao Šćekić i Lola, samo znatno mlađi.

avatar
deki trbic
Saturday, 22.09.2018
17:05

STETA A NAS NAJBOLJI DESNI BEK!!!!

avatar
brekbaCh1
Saturday, 22.09.2018
17:00

Cemu sluzi taj Scekic ?

avatar
nemam pojma
Saturday, 22.09.2018
16:53

Naravno i Zakariću srediti srpsko državljanstvo! Neka stranci budu stvarno pravi stranci.