Poslednja nedelja pred žreb, Partizan označio NEMOGUĆE i NEPOŽELJNE rivale!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.08.2020.
11:50
Izvor: Sportske.net

Sad je slika mnogo jasnija, ne samo kada je u pitanju prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Epa/Christian Brun
Epa/Christian Brun

Povezane vesti

Za tačno sedam dana, narednog ponedeljka, Partizan će saznati ime prvog rivala na startu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Crno-beli će, baš kao i TSC, biti među nosiocima u žrebu, a trenutno se na spisku potencijalnih rivala nalaze ovi klubovi: Sumgajit Azerbejdžan, Lokomotiva Plovdiv, Slavija Sofija, Botošani, Pjast Glivice, Krakovija, Levadija, Hibernijans, Dunajska Streda, Ružomberok, Žilina, Željezničar, Lači, Mura, Puškaš Akademija, Saburtalo Tbilisi, Škupi, Petrohub Hinčesti, Diferdanž, Union Titus Petanž, Kauno Žalgiris, RFS Riga, Širak, Noa, Valmeira, Teuta, Renova, Borac BL, Sfantul Moldavija, Dinamo-Auto Tiraspolj, Deri siti, Bohemijans Dablin, Inter Turku, Ilves Finska, Honka, Brejdablik, Bala Taun, Dinamo Batumi, Lokomotiva Tbilisi, Sirens Malta, Vikingur Rejkjavik i Paide Linameskond Estonija, kao i pobednici preliminarne runde kvalifikacija.

Međutim, iz Humske danas podsećaju na ''nepisano pravilo UEFA'' da se izbegavaju ukrštanja ekipa iz Srbije i Hrvatske, kao i Srbije i BiH u kvalifikacijama, osim u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. To pravilo je aktuelno još od 2007. godine i incidenata na utakmici Zrinjski - Partizan, posle čega su crno-beli na godinu dana izbačeni iz Evrope.

Formiranje podgrupa neposredno pred žreb je elegantan način da se izbegnu ti susreti ''visokog rizika'', ali je jasno da to ne može zauvek trajati. Ako se to pravilo ispoštuje i ovog leta, Partizan u prvom kolu za rivale NE MOŽE da dobije predstavnike BiH, Željezničar ili banjalučki Borac.

Ali, zato bi mogao da dobije albanske predstavnike (Teuta ili Lači), koji su u najnovijoj analizi na zvaničnom sajtu crno-belih označeni kao rivali za izbegavanje u ovoj fazi takmičenja, kako bi se izbegle bilo kakve nepotrebne tenzije.

Osim albanskih, crno-beli kao nepoželjne rivale navode i poljske, slovačke, rumunske, pa i bugarske predstavnike, a u slučaju da Partizan bude gost u prvom kolu, onda bi bilo dobro izbeći i daleka putovanja u Azerbejdžan, Gruziju ili Jermeniju.

Sve ostalo bilo bi smatrano odličnim žrebom za crno-bele na startu novog evropskog puta.

U svakom slučaju, sve će biti mnogo jasnije u nedelju uveče ili najkasnije u ponedeljak rano ujutru, kada će UEFA objaviti kako izgledaju podgrupe, a biće ih sedam sa po 10 klubova (pet nosilaca i pet nepovlašćenih) i još dve sa po 12 klubova (6+6).
-
kosarka baner

Ono što je još veoma važno, a što su crno-beli danas takođe naglasili na svom sajtu, jeste da će Partizan gotovo izvesno biti nosilac i u poslednjem kolu kvalifikacija, ako do tada opravda ulogu favorita. Dovoljno bi bilo da Bešiktaš i Viktorija Plzenj ne ispadnu u drugom kolu kvalifikacija za LŠ, jer bi se potom zajedno preselili u kvalifikacije za LE. Ako samo jedna od pomenutih ekipa prođe u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan će sigurno biti nosilac u plej-ofu za LE. A čak i da se dogodi taj nepovoljni scenario, pa da i Bešiktaš i Viktorija ispadnu, crno-beli bi mogli da računaju na još nekoliko za njih povoljnih okolnosti. Ali, o tom potom, za početak neka Partizan uspešno obavi posao na startu takmičenja..

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Šmigić
Monday, 03.08.2020
16:29

Grobari....... Kme Kme kmeeee

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 03.08.2020
13:00

Odlukom da se igra samo jedna utakmica UEFA je smanjila znacaj koeficijenta, a dodala na znacaju volji zreba. Nepravedno je da postoji mogucnost da klub sva 4 puta igra na domacem ili gostujucem terenu bez obzira da li je nosilac ili ne u zrebu. Koeficijent koji je Partizan izgradio dobrim nastupima u Evropi tako da je u svakom kolu nosilac, a medju 10 najboljih u kvalifikacijama za LE ne znaci mnogo kada od prvog do poslednjeg kola moze gostuje i mora da resava sve na strani u 90 odnosno 120 minuta.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Monday, 03.08.2020
15:52

Isti je slucaj za sve klubove u evropi, ali nisam primetio da jos neko kuka osim vas... Do sad ste kmecali i domacem prvenstvu, sada je i evropa protiv vas... a sta mislis, da li je problem u svima drugima ili u vama???