Posledice Zvezdine kazne - milioni su u pitanju...

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.08.2018.
12:04
Izvor: Sportske.net

Kazna je daleko dublja nego što se to na prvi pogled pretpostavilo.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Kazna za Crvenu zvezdu glasi:

72 hiljade evra, plus dve utakmice na stadionu "Rajko Mitić" pred praznim tribinama u UEFA takmičenjima.


Pravo žalbe postoji i nadamo se da će kazna biti smanjena makar za jednu utakmicu koja Crvenoj zvezdi može da znači milione eura.

Jednostavno je izračunati koliko bi Crvena zvezda zaradila od prodaje ulaznica da se plasira u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Ako uporedimo sa cenama protiv ekipe CSKA kada je ulaz za jug i sever bio 2000 dinara, istok bočno 3000 dinara, zapad bočno i istok centar 4000 dinara i zapad centar 5000 dinara, onda ne bi trebalo očekivati prihod manji od 700 hiljada evra. Verujemo da bi i u eventualnom meču protiv Salcburga bila slična situacija.

Ako se Crvena zvezda plasira u grupnu fazu LŠ ili LE, dočekaće prvu utakmicu na svom terenu bez publike po ovoj odluci UEFA, što bi svakako značilo još veći udarac na kasu Zvezde jer bi prihod od prodaje paketa ulaznica bio znatno manji.

Dakle, sa onih 700 hiljada evra, plus minimum još toliko, Crvena zvezda bi izgubila milionsku sumu novca ovom odlukom UEFA.

Sada onih 72 hiljade evra izgledaju smešno, zar ne?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
napred Panktizan!
Saturday, 11.08.2018
15:42

Jos niste objasnili kako su u pitanju milioni evra. Cak i da poverujemo u nebulozu da bi karta za plej of lige kvalifikacija za LS bila ista kao i 1/16 finala LE i da bi ista cena bila i u grupi LE iako prosle godine nije bila tolika, to je ukupno 1,4 miliona za dve utakmice, a vi ste napisali "Pravo žalbe postoji i nadamo se da će kazna biti smanjena makar za jednu utakmicu koja Crvenoj zvezdi može da znači milione eura." Dakle uz pun stadion i nerealne cene ulaznice za dve utakmice 1,4 miliona, gde su tu MILIONI?

avatar
maksonmar
Saturday, 11.08.2018
13:04

Eto valjda je svima sada jasno ko treba a ko ne treba da bude na stadionu. Izbog normalnih navijaca, a i zbog kluba. Pa eto neka uprava sad napravi strategiju za ubuduce kad je jasno ko je to ko samo steti Zvezdi. Nije tesko samo treba imati volje, zakon je tu.

avatar
Kori Volden
Saturday, 11.08.2018
12:32

Ma nadoknadice nam Mladic i Kosovo, sta vam je...Za mozda najvaznije utakmice u poslednjih nekoliko godina, mi cemo biti bez navijaca zbog kvazi patriota...Idi na ulicu pa protestvuj. Batali stadion.

avatar
maksonmar
Saturday, 11.08.2018
16:22

Problem je u tome sto ga na ulici noko ne vidi a na stadionu ga vide svi na tv i niko mu ne sme nista na licu mesta. Na ulici bi to policija rasterala

avatar
Leka
Saturday, 11.08.2018
12:29

Uprava zvezde mora (ako sme) da jasno da do znanja najpopularnijem zanimanju u zemlji (vođama navijača) da im oni sa takvim ponašanjem nisu potrebni. Ako žele da se bave politikom neka naprave stranku. Sad mi pravi navijači ne možemo da gledamo utakmicu. Toliko štete su napravili, toliko kazni,upozorenja,....i onda svi krivi Tole, Kokeza, UEFA,...svi samo oni ne. Treba da ih je sramota, mada oni ne znaju šta je to. Kod komšija situacija je još gora.

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 11.08.2018
15:23

Pišete verovatno nesvesni činjenice da su oni sa tim najpopularnijim zanimanjem u zemlji u stvari vlasnici kluba a da je uprava tu samo da izvršava njihove naloge.Ne samo to nego imaju i svoju firmu koja dobija poslove isključivo u sprezi sa javnim preduzećima i lokalnim samoupravama.Oni se pitaju oko svega,oko igrača,oko sponzora....Budući patrijarh je to ozakonio i aminovao.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 11.08.2018
12:10

Samo nek niko ne radi nista povodom navijaca , nek oni kolo vode

avatar
RašaNoviSad
Saturday, 11.08.2018
12:09

e sada neka vanm to skupe deije i onako oni skupiše pare za autobus. a kad vam stigne kazna za flašu protiv Spartaka.