Posle opomene iz UEFA stiglo i objašnjenje, evo zašto je Zvezda upala u problem i da li je on ozbiljan!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.12.2018.
10:43
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Juče nas je iznenadila nova vest iz UEFA koja je poslala novu opomenu Zvezdi. Danas su stigle i detaljnije informacije zašto je zbog toga došlo.

Epa/Laurent Gillieron
Epa/Laurent Gillieron

Povezane vesti


Suština je da kontrolori mogu da dođu nenajavljeni u klub i da pritom uvek imaju tačne informacije gde se koji igrač nalazi.

Kako je u Zvezdinom slučaju došlo do ovog propusta, u izjavi za ''Novosti'' objasnila je dr Marija Anđelković, samostalni savetnik za RTG i TUE Antidoping agencije Srbije.

''Klub je u obavezi i da ima informaciju o tome gde se nalazi igrač koji trenutno nije sa ekipom. Crvena zvezda je napravila propust prilikom kontrole jer nije dostavila podatke za nekoliko igrača, koji su opravdano propustili trening, gde se nalaze.

Zvezda prvi put igra u Ligi šampiona i prvi put se suočava sa ovakvim obavezama. I klubu je, kao i vrhunskim sportistima, u početku potrebno vreme da se navikne na striktna pravila kada je reč o doping kontroli. Verujemo da će se s vremenom uhodati i da neće imati probleme'', objašnjava dr Anđelković.

Ona naglašava i da svaki klub u Ligi šampiona mora da ima i čoveka zaduženog za antidoping, a zanimljiv je odgovor i na pitanje da li će doping kontrolori iz UEFA dolaziti i na neke superligaške utakmice.

''U principu, ako bi želeli, da. Pitanje je da li je to UEFA interesuje. Znam da je to obavezno u Ligi šampiona'', zaključila je dr Anđelković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 01.12.2018
18:12

Posle svake utakmice koje je Zvezda do sad igrala u Ligi Sampiona napravljena je doping kontrola i nijedan Zvezdin igrac nije bio pozitivan. Jedinu doping kontrolu nisu imali prilike da urade na poslednjem derbiju bez obzira sto je po pravilniku FSS doping kontrola obavezna, ali ljudi iz FSS su blagodarili takvo bahato i nedolicno ponasanje domacina derbija. I sto je najgore posle se ti isti duvaju kako su nas na tom derbiju nadtrcali i kako su bili mobilniji od nas. Velika sramota za FSS i srpski fudbal.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 01.12.2018
17:00

Добро, де...Следеће сезоне ће се сви потребни подаци достављати на време...

avatar
Иван Дубаковић
Saturday, 01.12.2018
13:24

Zasto bi neko u srpskom fudbalu proveravao fudbalere za doping? Kakve veze ima fizicka spremnost igraca sa rezultatima ovde?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 01.12.2018
11:51

Do toga doslo, ne zbog toga. Sirotani, za njih je ovo novo pa ne znaju:-D I onda jos imaju obraza da prozivaju da mi nismo hteli da se podvrgnemo kontroli i testiranju, a svaki put kad je toga bilo na Derbiju, gubili su/bi od nas.