Posle onoga što je Mirković danas saopštio novinarima, kako će sutra izgledati vezni red Partizana?

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.10.2018.
15:58
Izvor: Sportske.net

Nove promene su neminovne...

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan će se sutra od 16:30h naći pred još jednim teškim izazovom. Crno-beli će gostovati ekipi Čukaričkog na Banovom brdu, a osim kvaliteta protivničke ekipe, zadatak Mirkovićevom timu otežavaju i kadrovski problemi.

Ono što je jasno još od utakmice protiv Napretka u Humskoj, to je da šef struke crno-belih neće moći da računa na mladog vezistu Armina Đerleka koji je u tom susretu dobio crveni karton.

Odranije su povređeni i Tošić i Pantić i Šćekić, koji se oporavljaju, ali za sutrašnju utakmicu možda samo Pantić bude spreman, pitanje je u kom intenzitetu i koju minutažu možemo od njega da očekujemo u ovom trenutku.

Na današnjoj konferenciji za medije, trener Zoran Mirković je otkrio da je i Goran Zakarić pod znakom pitanja za sutrašnju utakmicu, pa se postavlja pitanje kako će izgledati sastav Partizanovog tima u duelu sa ''Brđanima''.

U najgorem slučaju, ako niko od pomenutih ne bude mogao da nastupi, možda posle dužeg perioda u startnoj postavi Partizana ponovo vidimo i Rumuna Gabrijela Enakea, koji je pokazao da se dobro snalazi i u veznom redu na krilnim pozicijama. Šansu čekaju i Milan Lola Smiljanić i Đorđe Ivanović, a dugo u prvenstvenim mečevima nismo videli ni kapitena Sašu Ilića...

U tom slučaju, startna postava Partizana mogla bi da zgleda ovako: Stojković - N R Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar, Smiljanić - Enake (Ivanović), Ilić (Kosović), Janković - Rikardo Gomeš.

Druga opcija je sa Nemanjom Nikolićem u napadu, iza Rikarda Gomeša:

Stojković - N R Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar,  Ilić (Kosović), Enake (Ivanović), Janković - Nikolić, Rikardo Gomeš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 30.10.2018
22:05

Kad čitam sastav u kome je 7 odbrambenih igrača, 3 centarhalfa, dva beka i dva zadnja vezna, što smatram izrazito dekadentnim fudbalom, mogu samo da se nadam da su to pogrešna predviđanja. Ili da je Mirković u očajnom raspoloženju. La Bataglia je u pravu sa razmišljanjem o sastavu. Ako je Enake pri timu - može da igra samo desnog beka, a da se Bata odluči za dva stopera. Gledam juče M.City: Gvardiola je koncepcijski ispred svojih konkurenata. Da on vodi Partizan - ovo bi bio tim: Stojković - Enake (Vulićević), Miletić, Marković (Valijente), Miletić - Đerlek - Janković, Ivanović, Pantić, Zakarić - Gomeš (Nikolić), sad bi Zdjelar ili Smiljanić zauzeli poziciju Đerleka, a u slučaju da je povređen Pantić uletao bi Kosović, a kad je povređen Zakarić, Gomeš bi odlazio na krilo, Nikolić igrao cenarfora. Ivanović bi se kretao kao duplikat na desnoj i na levoj strani, gde bi se udvajala krila i činila i trojke s bekovima, što bi teralo i protivničku odbranu da se tu skupi, a otvaralo prostor na suprotnoj strani i po sredini šesnaesterca za utrčavanja. I, što je najvažnije, po petorica u presingu na njihovoj polovini, da ne mogu da pređu centar, ali i sa vraćanjem i zauzimanjem zone kad ga pređu. Nije to tako nedokučiv koncept, ali ga treba vežbati i koncentrisano sprovoditi. Partizan to treba da neguje. Ako već ne uspeva da osvoji juniorsko prvenstvo, a dva tri igrača su im prebacili u Teleoptik, verovatno namerno, da se Zvezdi omogući da se opet plasira u LŠ za juniore, onda treba prebaciti nekoliko igrača u prvi tim i polako ih kaliti u ovoj muljavoj sezoni, Radmanovac, Balaž, Pavlović, Pantazis, Novaković, Stanojlović, Stevanović... Milosavljević... Kokir i Šehović su već tu. Druga, mlada ekipa, pojačana na dve tri pozicije, bi mi na 3 dana igrala jake sparing i trening mečeve i sticala iskustvo, npr. Kljajić - Radmanovac, Balaž, Pavlović, Šehović - Pantazis - Stevanović, Janković, Saša Ilić, Stanojlović - Nović (Štulić...).

avatar
Апис
Tuesday, 30.10.2018
17:41

Чукарички - Партизан
Директан окршај за позицију која води у Европу наредне године. Нека нас се Баново брдо поново плаши!

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 30.10.2018
17:26

A zasto ne bi Gabi lepo igrao na svojoj poziciji, desno Mark(o) Janko(vic), a levo (Ivanovic) Djordje? Ne mogu da verujem koliko trpimo zbog toga sto moraju da igraju i Markovic i (Valiente) Mark.