Posle Mirkovića, i Iliev digao glas pred derbi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.09.2018.
13:10
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Vidno iznerviran bio je trener Partizana sinoć tokom i posle meča sa Radom zbog pojedinih odluka sudije Đorđića, danas je za svoje stavove dobio podršku i sportskog direktora Ilieva.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Podsetimo, razlog za nezadovoljstvo u Humskoj i pored minimalne pobede nad ''Građevinarima'' (1:0), jeste nedosuđen jedanaesterac u drugom poluvremenu, posle starta Kasalice nad Markom Jankovićem.

Posle meča, trener Partizana Zoran Mirković je, između ostalog, istakao da posle toliko godina u fudbalu ume ''da namiriše'' neke stvari, a podsetio je da je isti arbitar dosudio diskutabilni penal protiv Partizana u Šapcu.

Dan posle, oglasio se i sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

On je u izjavi za ''Telegraf'' pružio podršku Mirkoviću posle svega što je sinoć rekao novinarima i izrazio bojazan da li će slčne stvari da se Partizanu ponavljaju i u derbiju, ali i posle njega.

''Ne brine mene Crvena zvezda, mi ćemo da izađemo na teren i da odmerimo snage muški, pa neka pobedi bolji. Brine me šta bi moglo da se desi ako se ponovo umeša taj 'neko treći' i kroji nam sudbine. Šta onda da očekujemo?! Šta tek onda da očekujemo do kraja sezone ako pobedimo u derbiju?!'', upitao je Iliev.

S tim u vezi, Iliev je izrazio nadu da će pravu u derbiju deliti ''naš najbolji sudija'', a delegiranje se očekuje u toku dana i trebalo bi da bude objavljeno na sajtu FSS. Za sada je poznato da će delegat utakmice biti Aleksandar Grdinić.

Sportski direktor Partizana takođe dodaje da se za tri godine koliko je na ovoj funkciji u Partizanu često ponavljaju slične stvari i ne veruje da se to događa slučajno.

''Počinjem da 'vrtim film', sećam se nekih golova iz gol-auta, nedosuđenih jedanaesteraca, odluka koje vam 'vežu i ruke i noge'. I zabrinut sam, iskren da budem, jer je sezona tek počela, a neke stvari postaju simptomatične'', poručio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

57 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 21.09.2018
15:16

Sve je to tacno, ali, TO KOSTA! Tako bar oni tvrde. Odgovor za Magistera.

avatar
magister
Friday, 21.09.2018
21:26

Recimo da to shvatim ovako: i oni misle da je VAR potreban (oni, recimo FSS i Zvezda), ali su izračunali da je to - skupo. E, sad, da to ne bi ostalo pod velom misterije, pristojni ljudi bi takvu izjavu potkrepili nekim činjenicama, na primer - studijom izvodljivosti. Na primer, ukoliko bi se sa kompanijom kojoj se prodaju tv prava napravio ugovor da prenose sa određenim brojem kamera sve utakmice, kolika bi bila vrednost takvog dogovora, čega bi tu morali FSS i Zajednica Superligaša da se liše. Jer, Arena na primer, i ovako prenosi - većinu utakmica, što znači da bi pregledanje snimaka i organizacija montažne sobe u kojoj sedi VAR ekipa, mogli vrlo jeftino da se urede za to za šta već postoji prenos. Pritom, postavljanje kamera na sve stadione, kao uslov klubovima koji se takmiče u JSL verovatno ne bi bio preskup za klubove, jer kamere dovoljne za VAR ne koštaju previše, pa ni ta soba u kojoj bi se pregledale situacije, to je nešto što već kao paket postoji za zgrade i kuće kao sigurnosne kamere, gde može da se prikači 8, 12, 16, pa i 24 kamere i sve to klub ne bi koštalo više od 10h evra (ili FSS za postavljanje po stadionu) i to kamera veoma pristojnog kvaliteta; recimo da sigurnosne male, koje snimaju HD, koštaju sad oko 50e! Tako da, Rev, košta to, ali ne previše. Nije to razlog. Razlog za UEFA i FSS i Zvezdu je isti: bez kamera je mnogo lakše, oštećeni se bune, pa budu još i kažnjeni, u Srbiji se i novinari i navijači podele oko toga ko je kriv i... na kraju sve nestane. Pas laje vetar nosi.

avatar
ИступањеЈединоРешење
Saturday, 22.09.2018
17:14

Rev zna da to ne kosta toliko da klubovi ne bi moglo da izdrze i snose troskove (a to bi sve zapravo trebao Savez da finansira), mozda ne samo deset hiljada nego malo vise. ali, opet dovoljno malo da mozemo to sebi da priustimo. Ako moze hrvatska liga, sigurno mozemo i mi...

avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 20.09.2018
21:21

Da je u poslednih nekoliko godina bilo veoma čudnih sudijskih odluka na štetu Partizana, bilo je i to niko ne može poreći. Uostalom, danas je XXI vek, pa se sve može pronaći na internetu, lepo pogledati i analizirati. Uostalom, gol koji Ilijev pominje, a koji je zaista postignut nakon što je lopta napustila teren i izašla u golaut, na očigled glavnog sudije kojhi se nalazio u neposrednoj blizini, nezaklonjen i ni na koji način onemogućen da vidi da je lopta napustila teren, ali i pred očima sudije iza gola koji je sve to lepo video, je nešto što se ne događa bez razloga. Neću pominjati nedosuđene jedanaesterce za Partizan, kao ni one koji su bez sportskih razloga dosuđivani Zvezdi kad god je to bilo neophodno.
Međutim, na derbiju koji sledi, gotovo sam siguran da sudijskih grešaka na štetu Partizana neće biti jer za tako nešto nema razloga. Zvezda je trenutno toliko bolja da svako imalo normalan može da bude siguran da će Zvezda pobediti, ali i nadigrati ekipu Partizana koju je baš ovaj ilijev skrajao. I zato Ivice, ne brini se ti za sudijske odluke, već razmišljaj o ostavci. Zajedno sa ovom katastrofalnom upravom koja se u fudbal razume kao moja pokojna baba koja nikada ni loptu nije videla.

avatar
magister
Thursday, 20.09.2018
19:06

Šta sprečava FSS da uvede VAR? I to ne kao onaj sa SP, nego normalan VAR, sa predstavnicima klubova u VAR sobi, uz VAR sudije i njihovim pravom da 3x pogrešno traže da se pogleda situacija. To su pregledi od po par sekundi, ne odugovlače previše, a ogromno mnogo bi doprineli regularnosti i izbrisali ova prepucavanja za koga će sudija da sudi. Koliko se sećam, Partizan već dve godine skandira: VAR VAR VAR, a Zvezda je protiv. Šta su motivi?

avatar
zg partizan igokea
Thursday, 20.09.2018
18:32

Dajte im jos jedan penal da ne placu. Treci penal u nizu, neka im...

avatar
Ivica Timotic
Thursday, 20.09.2018
17:58

Idi legendo i razmisli malo kakve si nam idiote od igraca doveo.Preispitaj prvo sebe.

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 20.09.2018
17:13

Sad i pravis pritisak na sudije? Strasno cime se sluzis. Pa i da pobedite,velika stvar,onako iskreno,ali ne vidim sta dobijas ovim,svestan si da smo kvalitetniji pa se sluzis spletkama ili sta,spremas alibi da tw nw mogu oterati ako slucajno izgubite? Sta god da pokusavas-jadno

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 20.09.2018
17:05

Od 22 komentara, 19 zvezdaskih.

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 20.09.2018
18:51

Vama mora da se zapuste usta da lazi koje izgovarate ne postanu istina!

avatar
DekiStankovic5
Friday, 21.09.2018
16:59

Motivi?Ne postoje motivi,ja smatram da jos nije vreme za var,igramo po njivama vi hocete VAR I vi ste toliki zapeli za VAR,zasto,nemoj mi reci da ste vi mnogo osteceni,drasticno osakaceni ostale bez titule,pobeda ili cega vec,da sudilo se ovako ili onako jeste I sa jedne I sa druge strane pomoc,greske,svega I tu nema polemike.Cinjenica da je sad sudijska organizacija na nasoj strani,a ili sto tako je u vreme Toleta na celu sa Bogijem Stepanovicem bila vasa itekako,I u to ne moze niko da me ubedi.Ja bih najvise voleo da sve ocisti od ovog sljama ali nazalost nije moguce,kakva drzava tako ti je I sve ostalo.A jos jedna stvar oko VAR mislim da mi namerno necemo da se slozimo zato sto je krenulo odvas,takav ustisak imam,a ne zato sto ste vi posteni,daleko ste vi od toga isto kao I mi.

avatar
DekiStankovic5
Friday, 21.09.2018
16:52

Istina I Partizan ne idu zajedno.Ti donekle ides jer nisi pokvaren pa ne bih sa tobom da se prepucavam,ostalo ne bih komentarisao.

avatar
magister
Friday, 21.09.2018
10:38

Koji su motivi Zvezde da je protiv VAR-a?

avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 21.09.2018
08:34

Prestani da lazes o meni i ja cu prestati da govorim istinu o tebi Pozz

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 20.09.2018
16:10

Vise nema razloga za brigu jer 158. derbi ce da sudi Danilo Grujic clan niške grupe "Grobari Čokot"

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Thursday, 20.09.2018
16:05

Op op grobari cokot sudi pa nije dzabe bilo kukanje

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 20.09.2018
19:19

Jeste jeste. To je isto ona utakmica, gde je Antic dobio zuti karton, a da se jos ne zna ni zbog cega mu je dat

avatar
poljskikupanjac
Thursday, 20.09.2018
15:44

ovo je neverovatno koliko covek nema obraz ,on se vec vadi na sudije a ne gleda igru partizana i gol razliku koju imaju , obraz djon , nije mi samo jasno zasto ga trpe navijaci

avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 20.09.2018
15:11

Ilijevu neće moci pomoći njegove bombe koje to nisu i nikada nemogu biiti.To su ćorci.Pakuj se i lepo idi i povedi sve koji treba da odu.

avatar
Milos Kosta Kostic
Thursday, 20.09.2018
15:06

I Mirkovic se brzo uklopio medju ilijeve, vucelice i ostale koji lose rade u Partizanu. Ako imas hiljade nezadovoljnih navijaca znaci da je krajnje vreme da kupis pinkle i napustis klub. Svaki derbi je prica za sebe, cak i ako Partizan dobije, strasti se nece smiriti. Dok su oni tu Partizan nece moci da pridje Zvezdi.

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Thursday, 20.09.2018
14:26

Pa vi i gurate,neko treci spinovanje kukanje nije ni blizu pocetak derbija,koja komedija samo na foru mozete i da iradite nesto ili penal poklon opet

avatar
pfc11
Thursday, 20.09.2018
14:22

E MOJ IVICE DA IMAMO EKIPU DALI BI RADU TRI KOMADA I NEBI KOMENTARISALI JELI BIO PENAL ILI NE.KAD VIDIM DA VRSIMO TRI IZMJENE A NIJEDAN NAPADAČ DA UĐE MUKA MI DOĐE.DAJ BOŽE DA GRIJEŠIM AL U DERBI BI NAM BOD BIO VELIKI KA KUĆA KA NJIMA PROTIV NAPOLIJA.

avatar
Markic85
Thursday, 20.09.2018
14:04

Ko bi se sada mesao I zbog cega... omasio si sa "bombama" , cuti... realno je Zvezda za klasu bolja Ima dva tima podjednakog kvaliteta, vidjen novi prvak vec... tesko I do remija u nedelju moj "bombasu" '

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 20.09.2018
14:02

Hahah,pa mene bi bilo sramota da sam na njegovom mestu,upropasti covek klub kakve je I igrace doveo,jos se javlja.Potez ocajnika.Mada neka uzmu bod da ostane Ilijev :D

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 22.09.2018
16:27

Jeste jeste sapleo se. To je ista ona utakmica u kojoj Antic dobija drugi zuti karton, a ni dan danas se ne zna zbog cega.

avatar
ИступањеЈединоРешење
Monday, 24.09.2018
08:25

Nemoj da ispravljas coveka, to ''saplice'' je ispravno - pripovedacki prezent.

avatar
ИступањеЈединоРешење
Saturday, 22.09.2018
17:16

Sapleo se o pecurku, a Antic je dobio drugi zuti jer je sutnuo pecurku da mu ne smeta dok trci.

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 20.09.2018
14:01

Za nekog poštenog mnogo znaju o "trećem licu"...

avatar
Miletaaaaa
Thursday, 20.09.2018
13:55

U sportu treba biti i realan,a realno je da Partizan u zadnjih 20 godina losiji nije bio. Isto tako je realno da Zvezda u LS ocekuje da ju napune i Liverpool i PSG i Napoli u Italiji,i sve sto izvuku osim toga je gratis,kao ovo u BG-u. Pokazali su snagu i neka se zahvale Bogu za Borjana i Rodica tu vece. Bitno je samo ne obrukati se. A Partizan se bruka protiv jednog Rada i pocinju traziti alibi za poraz od nikad jace Zvezde,a realno je da cak i navijaci Partizana znaju da je trenutno Zvezda mnogo jaca,kao sto i Zvezdini navijaci znaju da su njihovi protivnici u LS mnogo jaci. Al ga ispisa,i sam sebi bih minus opalio! :D

avatar
alexaž
Thursday, 20.09.2018
13:53

Klasika iz grobarske kujne. Par dana pred svaki derbi kreće pritisak na sudije.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 20.09.2018
13:49

Aha evo pocelo je spinovanje i pritisak na sudije, FSS i sve zivo. Zadnju titulu koje ste uzeli je izgurana na isti nacin ali ovaj put je Zvezda prejaka. Bolje bi bilo da Ivica odgovori na prozivke navijaca da podnese ostavku

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 20.09.2018
13:56

To ona sezona u kojoj se Boaci saplice sam od sebe i Zvezda dobija penal, ili kad se daje go iako je lopta pola metra u go-autu?

avatar
DekiStankovic5
Friday, 21.09.2018
18:30

Ajde sto lazete druge,nego sto I sami verujete u to,sapleo se kaze.

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Thursday, 20.09.2018
16:05

Nikad se boaci nije sapleo sam od sebe,spin majstori

avatar
x90x
Thursday, 20.09.2018
13:39

Boze gospode. Mislim da Zvezdinoj klupi ne treba pomoc da osvoji titulu sa 10 bodova vise od Partizana, da ne govorimo o prvih 11.
Partizan nije sposoban da sutne na gol Macvi i Dinamu iz Vranja, a kamoli da osvoji titulu.
Ko hoce da bude realan ce sam videti da je Uprava Partizana, a narocito sportski direktor Iliev najveci kamen spoticanja klubu. Na koje grane su doveli Partizan svojim odlukama je bolje ne komentarisati...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 20.09.2018
13:37

Za nas nema vece motivacije nego kad u ovakvom kontekstu pricaju o nama. Strah i kompleksi su cudo.

avatar
Lovac_Na_Idiote
Thursday, 20.09.2018
13:20

I treba da budes zabrinut!

avatar
Nindza_Kornjača
Thursday, 20.09.2018
13:20

Ovaj Iliev sad kuka jer zna da ce ih Zvezda rasturiti u derbiju.Sve ispod 3:0 za Zvezdu je uspeh za Partizan.E moj Ilievu cim sad places znaci znas da ti sledi katastrofa.

avatar
Morphling
Thursday, 20.09.2018
13:19

Pravljenje alibija za poraz...

avatar
G4L
Thursday, 20.09.2018
13:16

Zasto celnici Partizana 5 dana pred derbi pricaju o namestanju, nije mi jasno. Da prikriju svoje neznanje i nesposobnost ili sta? Evo realno, igracki kadar ne moze da se poredi, Zvezda ima dva tima bolja od Partizana, zasto bi joj trebala namestanja u domacoj ligi koju mogu da osvoje ove godine sa pola snage?

avatar
Апис
Thursday, 20.09.2018
13:46

Класична припрема алибија... Хоће да ,,опере" своје неуспехе у последња 2-3 прелазна рока. Хоће да скрене пажњу са чињенице да Партизан има цела 4 играча који колико-толико вреде (Стојковић, Пантић, Закарић и Рикардо) и који су Партизановог реномеа.
ПС: Драго ми је да међу Гробарима на овом сајту ,,срећем" зреле људе...

avatar
GillesSimon
Thursday, 20.09.2018
13:15

Iliev smijesan.

avatar
bagra
Thursday, 20.09.2018
13:14

Ja sam grobar, ali realno ne razumem sta sada Ilijev hoce, treba da se zabije u misiju rupu dok ne dodje kraj sezone i onda da da otkaz. Bolji su, to se jasno svima, sudije im ne trebaju, nasa jedina sansa je njihov eventualni umor i praznjenje posle LS. Inace da su odmorni otresli bi nas lagano.

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 20.09.2018
13:38

Nije nas Bešiktaš kod kuće pobedio, ne verujem da će Zvezda to lagano uraditi. Mislim da će Zvezda pobediti, ali neće biti lagano...

avatar
ИступањеЈединоРешење
Sunday, 23.09.2018
23:23

Strasno, brate moj, gde mi zivimo, dobro smo jos i opstali...

avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 20.09.2018
14:29

Treba da znas da je Zvezda ekipa koja pre svega igra na rezultat. Mi smo prerasli te decije bolesti u vidu nekog izivljavanja nad protivnikom. Doziracemo snagu koliko je potrebno za lagano rutiniranje i tu je svakoj prici kraj.

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 20.09.2018
14:03

Ma derbi je to,sve je moguce,vas teren,videcemo,ali da smo jaci,jaci smo bas.

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 20.09.2018
14:00

Šta misliš šta bi se desilo da je sa Bešiktašem bio revanš i da im je trebala pobeda,ko bi pobedio...

avatar
Апис
Thursday, 20.09.2018
13:51

Срести на овом сајту 2 Гробара који рационално и зрело размишљају и резонују? Аууу... Па то ће негде у Србији пасти опасна киша 🤣🤣🤣🤣
Шалим се, наравно... Драго ми је да вас има таквих...