Pošaljite prijavu, možete da trenirate Sejdubu Sumu!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 09.09.2019.
13:09
Izvor: Sportske.net

Konkurs otvoren...

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Zanimljivo, fudbalska reprezentacija Gvineje je raspisala konkurs za trenera.

Oni su ne samo smenili Belgijanca Pola Puta zbog eliminacije od Alžira na šampionatu Afrike već mu doživotno zabranili da se bavi fudbalom, odnosno bilo kakvim aktivnostima vezanim za to u zemlji.

Kao razlog se navodi to što je prekršio etiku i disciplinski kod saveza, ma šta to značilo.

I sada, konkurs na koji se prijavilo 87 trenera.

Gvineja nema loš tim, izdvaja se Keita iz Liverpula, tu su Dijavara koji je otišao u Rimu iz Napolija, Traore  iz Menhengladbaha i nekoliko igrača iz francuskih elitnih klubova. Među pozivanima u poslednjih godinu dana bio je i Partizanov Sejduba Suma koji je odigrao 29 mečeva za nacionalnu selekciju.

Najpoznatije ime na spisku za selektora za koji se priča da je skraćen na 20 imena je Klaudio Ranijeri, Rimljanin ne odustaje od trenerskog posla, vodio je kratko Romu, ali je spreman za nove izazove.

Tu je nekadašnji francuski reprezentativac, Didije Siks, Hrvat Zlatko Kranjčar, Belgijanac Lekens, još par trenera koji dugo rade po Africi.

Prijavite se, mogli biste da uđete u konkurenciju, pa i da možda dobijete posao, trenirate Sumu.

Šalimo se naravno, videćemo hoće li Ranijeri dobiti posao, on je samo jednom trenirao reprezentaciju, i to Grčke, smenjen je posle par mečeva, otišao je u Lester i napravio jedno od najvećih čuda u istoriji fudbala, osvojio titulu PL.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke