Poruka selektora: ''Ne osuđujte Orliće!''

Autor: Beta Beta
utorak 29.03.2016.
17:44
Izvor: Beta

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Branislav Nikolić rekao je danas da neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj ne treba shvatiti tragično.

Sportske.net/Altai-Nikola Krstić
Sportske.net/Altai-Nikola Krstić

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj pošto je u Kragujevcu izgubila od Francuske sa 0:1, u poslednjem kolu sedme grupe kvalifikacija.

"U utakmicu smo ušli bolje nego u prethodna dva meča, sa velikom željom i šteta što nismo uspeli. Presekao nas je gol ni iz čega. To je odlika velikih ekipa, mogu da reše utakmice golom ni iz čega.

Pokušali smo da ih ugrozimo sa igračem manje, imali dve izgledne prilike, ali nažalost ova generacija neće videti Evropsko prvenstvo",
rekao je Nikolić za televiziju Arenasport posle utakmice.

Srbiji je za plasman na turnir bila potrebna pobeda, a "Trikolorima" je odgovarao i nerešen rezultat.

"Ovo ne treba shvatati tako tragično, osuđivati i reći da ova generacija nije talentovana što nije izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Pred njima je lepa budućnost, a jedno propušteno takmičenje neće mnogo uticati na njih. Nadam se da ih javnost neće mnogo ocenjivati na osnovu ovoga", dodao je Nikolić.

Srbija je na trećem mestu na tabeli završila kvalifikacije u grupi sedam sa četiri boda, a Francuska na prvom sa sve tri pobede.

Selektor Francuske Ludovik Bateli
čestitao je svojim igračima plasman na Evropsko prvenstvo.

"Ovo je važna pobeda, utakmica je bila zanimljiva tehnički i taktički. Bilo je vrlo važno da budemo organizovani. Znali smo šta hoćemo", rekao je Bateli.

Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina održaće se od 11. do 24. jula u Nemačkoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 29.03.2016
20:20

Ipak, su Francuzi za nijansu kvalitetniji.

avatar
Tuesday, 29.03.2016
17:55

Ne osuđujem ih, nisu oni krivi što su neki od njih pogrešnom selekcijom došli dotle niti oni drugi koji nisu fudbalski obučeni u potpunosti, nisu krivi ni što im se pišu hvalospevi u tekstovima, a delimično su krivi pojedinci koji imaju prijateljske utakmice u SL jer su mogli da odbiju da ih igraju.