Poruka sa ''Marakane'' - FSS se plaši moćne Zvezde?! Terziću posebno priznanje

Autor: Beta Beta
subota 09.06.2018.
15:35
Izvor: Beta

U Zvezdi ponosni zbog šampionske sezone, ali s druge strane ne mogu da prećute stvari koje im smetaju.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je danas da ova takmičarska godina služi na ponos svakom zvezdašu, da taj fudbalski klub zaslužuje više poštovanja nego što sada ima i da se "stiče utisak da se Fudbalski savez plaši fudbalski moćne Crvene zvezde".

U medija centru na stadionu "Rajko Mitić" danas je održana sednica Skupštine kluba, kojoj je prisustvovalo 50 od 70 članova, navodi se u saopštenju na sajtu crveno-belih.

"Ova takmičarska godina spada u one koje su obeležavale istoriju našeg kluba, sportski rezultati, poslovanje, ulaganje u infrastrukturu, mogu da služe za ponos svakom zvezdašu. Potrebno je da nastavimo tako, da upotrebimo još više snage i napora da ostvarujemo ciljeve koje je ova Skupština zacrtala i da se u tome održi kontinuitet postizanja sportskih rezultata, jer to je generator našeg ukupnog uspeha", naveo je Mijailović.

On je rekao da klub i u teškoćama mora da pokaže jedinstvo koje je postignuto kada se slavio ovogodišnji rezultat. Zvezda je ove sezone osvojila šampionsku titulu u Super ligi, a igrala je u šesnaestini finala Lige Evropa.

Mijailović je naveo da je Zvezda član Fudbalskog saveza Beograda i Fudbalskog saveza Srbije i da je klubu stalo da celokupna fudbalska organizacija uspešno radi.

"Naše nastojanje da se urede neka pitanja značajna za taj uspešan rad često je shvatano kao konfrontiranje i smetnja Savezu. Mi smatramo da naš klub, po značaju i po onome što je davao i što daje razvoju srpskog fudbala, zaslužuje daleko više i pažnje i respekta nego što sada ima. Tražimo da se uvažavaju predlozi koje dajemo, a sve u cilju poboljšanja ukupnog stanja u fudbalu. Stiče se utisak da se Savez plaši fudbalski moćne Crvene zvezde", rekao je on.

Mijailović je naveo da "Zvezda ne traži privilegije od Saveza", pošto se za njih izborila rezultatima.

"U bivšoj Jugoslaviji, gde je liga bila mnogo jača, bili smo najbolji. Naš jedini zahtev je da se sve to uvaži od strane oba saveza i udruženja Super lige, jer je naš uticaj u ovom trenutku sveden na minimum. Mi čak nemamo ni glas u Izvršnom odboru Zajednice (tri kluba Super lige predstavljuju celokupnu ligu u tom organu)", rekao je on.

Predsednik crveno-belh pozvao je na uspostavljanje partnerskih odnosa svih klubova, u cilju jačanja lige,
stvaranja dobrih fudbalskih terena i infrastrukture, organizacije škola fudbala i povećanja gledanosti na stadionima.

"Savez u tome mora da pomaže, a ne da svrstava klubove na suprostavljene strane. To ne doprinosi fudbalu i sportu uopšte. Veliko razumevanje u svim teškim situacijama imali smo u državnim institucijama, a velika podrška su nam sponzori kluba. Gasprom je svetska kompanija koja je osam godina uz klub i praktično je postao naš najveći oslonac. Naša najveća domaća kompanija Telekom Srbija, takodje. Tu su i Makron, BIP, Terme Čatež, Dunav osiguranje, Cepter i drugi", dodao je on.

Mijailović je rekao da je Zvezda društveno odgovoran klub i podsetio na humanitarne akcije i dodao da su navijači velika podrška ekipi.

"Upravo zbog toga moramo učiniti napor da nam tribine ne budu zatvorene. Uefa propisi su strogi, mi smo pod uslovnim kaznama i prete nam sankcije. Isto tako je i u domaćem prvenstvu. Da ovom prilikom ne pominjem finansijske efekte tih kazni i sankcija. Interes svih nas je da nam tribine uvek budu pune, a ne prazne. Međutim, često rešavanje problema sa kojima se suočavamo nije u našim rukama", dodao je on.

Za uspeh u protekloj sezoni Mijailović je odao priznanje pre svega sportskom sektoru, na čelu sa trenerom Vladanom Milojevićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom. On je pohvalio i direktora i sve trenere Omladinske škole, pošto su sve selekcije Zvezde osvojile titulu.

Takođe, Mijailović je odao priznanje i svim zaposlenima, a posebno generalnom direktoru Zvezdanu Terziću.

"On je imao snage i znanja da, u veoma složenim uslovima, odgovori na sve izazove koji su stajali pred klubom. Očekujem da, sa istom energijom, nastavi svoj rad", rekao je Mijailović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

55 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 11.06.2018
02:30

Срамота је да се ФСС тако односи према Звезди.

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Saturday, 09.06.2018
16:20
avatar
svetski prvaci 1991
Saturday, 09.06.2018
16:01

Necemo Vase lepo smisljene hvalospeve,rasprodaju najboljih igraca , vec sportske rezultate. Nemojte prodavati najbolje igrace vise.Jedino tako se mogu imati rezultati i navijci .

avatar
Man united
Saturday, 09.06.2018
19:16

А од чега клуб да живи. Све мање навијача на утакмицама. А иовако нисмо много зарађивали од тога. Ако не продајемо, нађи нам ти неки други извор прихода како нам се клуб не би угасио.

avatar
Man united
Monday, 11.06.2018
16:52

Па, пошто вама не одузимају стадион који није ваш, ред је да и нама мало помогну око инфраструктуре. Шта је ту проблем?

avatar
Mad Tiger
Monday, 11.06.2018
13:06

do skoro se to prikrivalo a sada vec krece javno i bez srama. https://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/ovo-je-zvezdin-plan-terzic-ocekuje-veliku-finansijsku-pomoc-vlade-srbije-342061.html

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
10:33

Mi mu dali u znak ironije, a vi bas ne mozete da propustite da cutite. Brzo ce on avanzovati, vec one tamo sezone ce biti postavljen da vedri i oblaci tamo gde vam je najvazniji...

avatar
Man united
Sunday, 10.06.2018
22:03

Gasprom je doveo Skundric. Sta je tu sporno? I te cifre namerno izvrces. Ti vec samim tim vrsis propagandu. Banke koje su nam ogulile kozu sa ledja su nam otpisale deo kamate, i to zato sto smo im isplatili odmah sve. Dobro nama, dobro njima. Ko zna koliko bi se to vuklo da nije to uradjeno.

avatar
Mad Tiger
Sunday, 10.06.2018
16:35

o kojoj to propagandi pricas? jel ona kada plate banci 1m a ona im oprosti 11m duga,a onda u roku od dve nedelje dovedu 10 pojacanja.opste je poznato ko je doveo gazprom u zvezdu i koliko se pomaze tom klubu.ni vi ne verujete u to sto pricate ali morate da negodujete.

avatar
Man united
Saturday, 09.06.2018
23:05

Е па, кад држава стварно буде давала паре, онда ће моћи тако да се ради. А до тад не наседај на гробарску пропаганду. Држава да хоће, могла би да исплати Звездин дуг за секунду и да се и не осети у буџету.

avatar
Vlada Mutavi
Saturday, 09.06.2018
21:42

Zivece od sponzora ali i od sredstava koje dobija diretno od drzave. Svi znamo koliki su troskovi jednog kluba kao sto su Zvezda i Partizan. Takodje znamo da prodaja kako onih najboljih, tako i svih drugih igraca ne moze da pokrije godisnje poslovanje institucije kao sto je Zvezda. S druge strane, iz godine u godinu Zvezdin dug je sve manji. istina, mnogo toga je oprosteno Zvezdi, ali moramo priznati, svidjalo se to nama ili ne, veliki deo sredstava od kojih se jednim delom otplacuje dug dolazi iz drzavne kase. Sve ovo nas navodi na zakljucak da Terzic ne zasluzuje najvece pohvale, vec da je to neko drugi, neko ko nije u Zvezdi.

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Saturday, 09.06.2018
21:33

znamo za koga navijas i ciji si dokle ces da se krijes?jel bolje bilo kad je dug bio 60 miliona kad titulu nismo uzeli 6 godina ili sad kad igramo evropu dug 27 miliona i gazimo u ligi ajde prosvetli nas?kad nismo prodali ni jednog igraca 5 godina,nismo nista osvojili jel tad bilo bolje?

avatar
37Dadoo
Saturday, 09.06.2018
16:00
avatar
NikolaDzoni80
Saturday, 09.06.2018
15:51

Sad cete biti slabiji... Otisao je aMajo, drugi spic je u Terzino selo... Presednik sudiske komisijee na "zasluzeni" odmor....

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Saturday, 09.06.2018
16:20

hahaha jel su sudije zabranile da sutnete na gol u derbiju do 90 min?da date 2 gola u 3 utakmice iz 2 penala,jednog izmisljenog?hahahah

avatar
Vlada Mutavi
Saturday, 09.06.2018
21:44

I da ne zaboravimo da je jedan gol cist poklon od Urosevica.

avatar
RG VILI
Saturday, 09.06.2018
18:57

Prosle godine od 5 derbijabste uzeli 0 bodova :)

avatar
MOE28
Saturday, 09.06.2018
17:12

Vau.. kao da ste nas u sva tri derbija odrali 5:0 a ne pobedili u jednom 2:1. Dali ste jedan gol vise a kao da ste dali 10. Pazi molim te... Posle 2 godine pobedili u derbiju i ne mogu da se smire hahaha

avatar
Silent
Saturday, 09.06.2018
16:30

Pozdrav od Pesica i Radonjica za toletizan

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 09.06.2018
15:50

Na zalost Mihajlovic je u pravu jer u FSS jos uvek za sve se pita pocasni Predsednik Tole Karadzic, a svi oni beskicmenjaci oko njega samo klimaju glavom.

avatar
Momčilo-PN
Saturday, 09.06.2018
15:39

Sve da vas uvaže samo da se neuvodi WAR tehnologija.

avatar
Consigliere 1927
Saturday, 09.06.2018
15:58

Mi smo za WAR samo je vama izgleda lakse da se tesite da nismo, a niste ni svesni da ce biti jos veca razlika. Prepisijete komentare jedni od drugih, isto ste tako pricali da samo Partizan nije za ovaj format lige, a nije ni Zvezda. Drago bi mi bilo kad bi prestali da izmisljate neke stvari, jer jedine 2 situacije gde je Zvezda pogurana je bio penal za 2:2 protiv Backe i penal protiv Vojvodine za pobedu Zvezde od 2:1. Partizanova situacije ne treba nabrajati, nece mi objaviti komentar zbog duzine sadrzaja!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
21:19

Samo istina vredja, a to sto si napisao me uopste ne pogadja, veruj mi. Samo ti sebe ubedjuj da je tako...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
12:00

Pored vas zivih, mi smo kamilica i laka prehlada. Ti nisi sav svoj, to je sigurno.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 11.06.2018
06:51

I tako nestabilan sam simbol stabilnosti za tebe. I simbol i standard. Mi smo jedini bili protiv novog sistema takmicenja, a ti kako hoces...

avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 11.06.2018
02:33

Ни они не верују и то што пишу.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
19:00

Nego ko je promenio sistem pa je posle shvatio da mu ne odgovara? Daj, bre, smesan si...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
17:04

Zasto izmisljas da ste za VAR kad niste?

avatar
NAJVECI IKADA
Saturday, 09.06.2018
15:38