Poruka pred put u Moskvu: "Zvezdi ne smetaju ni zima, ni sneg!"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.02.2018.
21:12
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Crvena zvezda podsetio je navijače na velike uspehe koje su crveno-beli u prošlosti ostvarili u zimskim uslovima.

Epa/Focke Strangmann
Epa/Focke Strangmann

Povezane vesti

Najava revanš utakmice šesnaestine finala Lige Evrope između CSKA i Crvene zvezde pretvorila se u vremensku prognozu pošto se za sredu najavljuju jako niske temperature.

Trećeg radnog dana tekuće nedelje u ruskoj prestonici temperatura će pasti do 18. podeoka ispod nule ali iz Ljutice Bogdana poručujue da "Zvezdi ne smetaju ni zima, ni sneg".

Crveno-beli su podsetili svoje navijače na neke od najvažnijih utakmica u klupskoj istoriji koje su odigrane u jako lošim vremenskim uslovima.

Stanislav Karasi bio je akter utakmice Karl Cajs Jena - Crvena zvezda u kojoj je gostujući tim poražen rezultatom 3:2, ali je zahvaljujući dobrom rezultatu u "nemačkom blatu" u revanšu obezbedio prolaz u polufinale Kupa šampiona.

"Dobrim igračima nije toliko važno u kakvim uslovima igraju, samo im je potrebno malo vremena da se prilagode, da vide kako lopta odskače po blatnjavom ili terenu prekrivenim snegom", rekao je Karasi.

Četiri godine pre najvećeg uspeha u klupskoj istoriji Crvena zvezda je ugostila Real Madrid u Kupu šampiona i ostvarila jednu od najvećih evropskih pobeda.

Četvrtog marta 1987. godine crveno-beli su po ledenom vremenu ugostili Real Madrid u prvoj utakmici 1/4 finala Kupa šampiona i slavili rezultatom 4:2 (3:0). Boško Đurovski otkrio je mnogo godina kasnije kako su se fudbaleri Crvene zvezde izborili sa zaleđenim terenom.

"Neposredno pre početka utakmice naš ekonom nam je prilagodio krampone tako da smo mogli mnogo lakše da se krećemo na terenu od našeg protivnika. To smo iskoristili na najbolji mogući način. Vodeći gol sam postigao veoma brzo, navijači nisu još ni prestali da slave, a Žarko Đurović je dao i drugi. Na poluvreme smo otišli sa prednošću od 3:0", podsetio je Đurovski.

Još jednom su u prošlosti fudbaleri Crvene zvezde morali da se bore sa rivalom i teškim vremenskim uslovima. Bilo je to 14. februara 1962. godine kada je na stadionu JNA savladan španski Espanjol (5:0) iako je teren u potpunosti bio prekriven snegom.

Revanš utakmica 1/16 finala Lige Evrope između CSKA i Crvene zvezde igra se u sredu od 18 časova.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke