Poruka iz Novog Sada: "Stop maltretiranju, bojkot derbija sa Zvezdom!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.08.2018.
13:16
Izvor: Sportske.net

Navijači fudbalskog kluba Vojvodina koji se predstavljaju kao "Građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina" pozvali su sugrađane na bojkot derbija sa Crvenom zvezdom.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Sigurni smo da ste već upoznati sa problematikom. Navijači Vojvodine koji se predstavljaju kao "Građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina" nedavno su počeli da izražavaju nezadovoljstvo tretmanom koji pristalice Vojvodine imaju na stadionu "Karađorđe".

Prosto rečeno, ova grupa zahteva da policija prestane sa "maltretiranjem građana Novog Sada" nakon prvenstvenih mečeva i da im omogući da nesmetano napuste stadion odmah posle meča.

Odgovora na apele nije bilo, klub se ovim povodom nije oglašavao, a "Građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina" danas su odlučili da pozovu na bojkot!

"Pozivamo sve kojima je grb Vojvodine u srcu da ne prisustvuju predstojećem meču Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde, jer bi to značilo da pristajemo na dosadašnje maltretiranje vojvodinaša od strane policije i da smo saglasni sa tim da se vojvodinaši na 'Karađorđu' tretiraju kao građani drugog reda, dok se navijačima naših najvećih rivala toliko izlazi u susret da se za njih čak otvaraju posebne kapije na stadionu, pomera se termin utakmice kako bi se uklopio sa redom vožnje vozova i autobusa, a ono što je do sada nezabeleženo u svetu sporta jeste to da će, na predstojećoj utakmici, navijači Crvene zvezde na tribinu ulaziti kroz restriktivni prostor kod južne tribine, kojem po propisima i pravilima pristup smeju da imaju samo službena lica. Kao najveći paradoks u svemu tome, fudbaleri Vojvodine će do svoje svlačionice morati da prolaze kroz navijače gostujućeg tima, što ih praktično čini gostima na sopstvenom stadionu", navodi se u delu saopštenja.

"Građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina" ujedno su pozvali navijače da u subotu od 18 časova i 30 minuta dođu na "Karađorđe" i podrže ekipu na poslednjem treningu pred derbi sa Crvenom zvezdom.

Derbi susret 7. kola Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u nedelju od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Thursday, 30.08.2018
17:11

to otvaranje kapija samo za zvezdu vazi a nas izbacite iz te price. samo je mali jug bio koriscen prosle sezone!

avatar
Brane Lala
Thursday, 30.08.2018
15:10

Pa u ovoj ligi je sve simulacija. Uvek je I bila simulacija, da se ne razumemo pogresno.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Thursday, 30.08.2018
14:33
avatar
mosala1983
Thursday, 30.08.2018
14:18

СВЕ ИСТИНА. АЛИ ЉУДИ ЗВЕЗДА ЈЕ У ЛШ.

avatar
Zeljko Trisic
Thursday, 30.08.2018
14:51

Pa sta to Vojvodinu zabole

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 30.08.2018
16:09

Zabole ih i te kako jer setili su se da bojkotuju bas kad igraju protiv Zvezde jer znaju da ce samo tako na svoje probleme skrenuti paznju sportske javnosti.

avatar
zlogi
Thursday, 30.08.2018
15:11

Samo saznanje da ce biti navijaca koji ce prolaziti kroz restriktivan prostor, koji je rezervisan za strucne stabove i fudbalere kao i za sudije je frapantan. Bolje kao do sada da se otvori, pored dela juga ispod semafora, i istocna tribina. Ovako se stvara ogroman problem, i u pravu su Slaninari, van svake pameti je davati toliko povlastica gostima ma god oni bili :/
ps: To sto je Zvezda u LS je lep uspeh i svaka cast, ali kakve to veze ima sa ovom tekmom? o.0