Poruka iz Ljubljane povodom Banjakovog transfera u Partizan, oglasio se Mandarić!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.06.2020.
16:51
Izvor: Sportske.net

Posle Partizana, transfer je potvrdila i ljubljanska Olimpija.

EPA/JONATHAN BRADY
EPA/JONATHAN BRADY

Povezane vesti

Ono o čemu se nedeljama, pa i mesecima spekulisalo, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu - dosadašnji defanzivac ljubljanske Olimpije Maki Banjak od naredne sezone igraće u Partizanu.

Dvadesetpetogodišnji Kamerunac u Partizan stiže za obeštećenje od pola miliona evra, plus dodatne bonuse i procente od naredne prodaje, a ove sezone je za klub iz Ljubljane odigrao 25 mečeva i postigao jedan gol.

Na zvaničnom sajtu Olimpije danas je potvrđeno da će se Banjak krajem jula priključiti ekipi Partizana, kao i da su pregovori protekli u prijateljskom tonu.

Na ovu temu se za klupski sajt oglasio i predsednik Olimpije Milan Mandarić.

''Maki je mnogo doprineo uspesima Olimpije u ove dve godine i uveren sam da će tako nastvaiti do kraja prvenstva, dok bude bio član 'Zmajeva'. Posle odlaska iz Olimpije, želim mu još mnogo uspeha u Partizanu i u nastavku karijere uopšte'', poručio je Mandarić.

Maki Banjak je prošao Barseloninu omladinsku školu, tokom seniorske karijere nastupao je i za Saragosu i Admiru Vaker pre dolaska u Olimpiju. Igra na pozicijama štopera i desnog beka, a na ''Transfermarktu'' je njegova tržišna vrednost procenjena na 650.000 evra. Zanimljivo, dok je bio omladinac u Barseloni, procenjivan je i na milion evra u to vreme.
-
Baner
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Tuesday, 16.06.2020
23:12

Mogao je i Mandara da nas pojača!

avatar
Man united
Wednesday, 17.06.2020
16:05

Знаш ли ти за кога навија Мандарић?

avatar
Boki1993
Tuesday, 16.06.2020
21:51

Ovaj ce da ubija! Dobar igrac.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 16.06.2020
17:34

Mali je broj igrača koji mogu da zamene Strahinju Pavlovića pa čak i da budu plaćeni po 10M € jer je prava vrednost Pavlovića bar duplo veća o čemu sam odavno pisao i pre nego da bude prodat, a u šta ste se mogli uveriti i u polufinalu kupa kao što su skauti mnogobrojnih klubova i videli kakva je to zverina od igrača. Govorio sam da S.Pavlović bolje dribla od svih zvezdinih igrača, a onda se pojavi statistika koja to potvrdi. Međutim Banjak osim što može da igra štopera i desnog beka po mojoj proceni može da igra i zadnjeg veznog, možda mu u nekim duelima i zafali duel igra i skok na poziciji štopera, ali zato ima odličnu tehniku, centaršut, pregled igru i znanje tako da može da igra i desnog beka i zadnjeg veznog. Sada je sve na stručnom štabu da proceni da li će Banjak biti desni bek, a Miletić štoper ili obrnuto ili će Banjak biti opcija na poziciji zadnjeg veznog sa Zdjelarom, a ispred njih Natko/Suma. Partizan je doveo ozbiljnog igrača kome treba unaprediti duel igru i poboljšati skok igru kako bi bio top pojačanje.

avatar
Man united
Tuesday, 16.06.2020
20:07

Павловић је одличан штопер и то је све. Где си га видео да игра десног бека? Има лик скоро 2 метра, а ти би га ставио да игра бека. Шта све нећу чути, мајко мила...

avatar
Realan_PFC
Tuesday, 16.06.2020
17:12

dobrodosao ........... fali nam stoper, valjda ce se pokazati