Portugalska ekskluziva - Partizan hoće Nigerijca!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.11.2017.
09:24
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije okreće se staroj meti, momku koji je bio na radaru crno-belih tokom prethodnog leta.

Epa/Mario Cruz
Epa/Mario Cruz

Povezane vesti

Ugledni portugalski list "A Bola" preneo je ekskluzivnu informaciju koja je vezana za aktuelnog šampiona Srbije, odnosno interesovanje koje je Partizan pokazao za jednog od igrača koji nastupaju na zapadu Iberijskog poluostrva.

Radi se o Nigerijcu koji je i 2016. godine bio na meti Partizana pa se zapravo i ne radi o velikoj ekskluzivi jer je napadač Fierensea već bio povezivan sa crno-belima.

U pitanju je reprezentativac Nigerije Ogenekaro Etebo (21) koji je pre gotovo dve godine stigao u Fierense za koji je do sada odigrao 42 utakmice i postigao 7 golova.

Napadač trinaestoplasirane ekipe portugalske Primeire već je upisao 10 nastupa za seniorsku selekciju svoje zemlje, a pamti se da je na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru postigao četiri gola u susretu sa Japanom koji je završen trijumfom "Super Orlova" rezultatom 5:4.

Treba napomenuti da Ogenekaro Etebo nije klasičan napadač, radi se o momku koji se bolje snalazi na krilnim pozicijama ili iza najisturenijeg igrača u timu i zbog toga njegov golgeterski učinak nije tako izražen.

Partizan navodno želi Nigerijca već u januarskom prelaznom roku, njegova tržišna vrednost procenjuje se na oko milion i po evra a sa Fierenseom ima ugovor do leta 2019. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Thursday, 09.11.2017
19:48

Smesan igrac isto kao Suma i Solomon.Kad ce ljudi da shvate da su africki igraci dobri samo kao napadaci i bekovi,tu gde se puno trci i ne treba puno koncetracije.

avatar
AlexPFC
Thursday, 09.11.2017
18:13

Iliev će sigurno reagovati u prelaznom roku jer je i sam svestan da su Suma i Solomon za sada veliki promašaji. Za Solomona imam opravdanje jer je kod nas na pozajmici, došao je bez velikih očekivanja i ništa nas ne sprečava da ga na kraju prvenstva vratimo prvim vozom za Rijeku. Avion nije zaslužio. Što se Sume tiče situacija je mnogo gora jer smo mu potpuno nerealno nabili cenu, pa ukoliko ne bude proradio(najrealnija opcija) teško ćemo naći neku vevericu da ga od nas otkupi.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 09.11.2017
14:59

A zasto su dovodili onog Solomona?

avatar
DR DRE
Thursday, 09.11.2017
14:53

Imamo previse onih koji drze loptu u nogama, a nemaju probojnost i brzinu. Mi se tu kao nesto dodajemo i vrtimo u krug do iznemoglosti, nista ili gotovo nista nikad konkretno ne uradimo.nAko ce Tosic desno, onda nam treba levo neko krilo koje je brzo, prodorno, ne mora da bude tehnicar kao -Mesi- Jankovic, koji jedino sto zna je da simulira i da se vrti u krug. Inace, u poslednjih par utakmica je toliko kontri s*ebao losim pasom da je to nevera. Abubakar tip igraca, dobro, on je spic/krilo, ali neko ko nam nece trebati za kreaciju, nego ce vise biti opasan po gol protivnika. Izgleda da je ideja Ivice da bi Solomon mogao tako nesto, a to se ispostavilo kao totalni promasaj.nnSuma zna fudbal, e, sad da li je ovo njegov maksimum ili je totalno nespreman, veliko je pitanje. nnCentralni vezni nam je rak rana. Ako hocemo da igramo fudbal, a ne ovo njes*a kao do sada, moramo na zimu tu da dovemo nekoga ko ce vidno da odskace kvalitetom.nnI naravno krstene bekove. Vule je postao igrac za izvodjenje i izbacivanje lopte u aut, a Miletic... Antonov isto nije pokazao reprezentativni nivo, ali, ako bude dosao novi trener, to ce biti popravljeno. Sa druge strane, on i nije nas igrac jos uvek, videcemo sta ce tu biti.nnZnaci, ne fali nam mnogo da igramo dobar fudbal: 1-2 beka, centralni vezni, levo krilo, eventualno spic, da prorade Suma i Tosic, kao i da se zadrzi Everton.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 10.11.2017
02:02

Zašto misliš da je Solomon potpuni promašaj?

avatar
DR DRE
Friday, 10.11.2017
15:19

Zato sto smo mi njegovim angazovanjem uzeli mesto za boljeg stranca, a dobrim delom je i Jovanoviceva minutaza podeljena izmedju njega i ozegovica. Nema sanse da cemo za njega dobiti onih pet miliona evra o kojima je pricao SD...

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 09.11.2017
11:07

Steta sto ovo nije realizovano letos umesto Solomona. Mislim da cemo proci isto kao sa Sumom sto se tice obestecenja, opet kalkulisemo, odlazemo i skrtarimo, a na kraju cemo platiti mnogo vise u odnosu na realnu vrednost.

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 09.11.2017
10:31

Najbolje sa njim da pređemo na 4-3-3: Stojke - Vule - Miletić - Mitrović - Antonov - Evi - Pantić - Suma - Tošić - Tawamba - Etebo