Ponude prošlost, Rikardo već misli na "večiti" derbi

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 11.02.2019.
14:07
Izvor: Sportske.net

Najbolji strelac crno-belih više ne razmišlja o mogućem transferu, a evo šta kaže o nastavku borbe za šampionsku titulu i predstojećem "večitom" derbiju.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Mogao je Partizan ove zime da ostane bez najboljeg strelca ekipe i nema dileme da bi odlazak Rikarda Gomeša predstavlja ogroman hendikep za tim Zorana Mirkovića pred nastavak sezone.

Klupski čelnici su odbili višemilionsku ponudu za reprezentativca Zelenortski ostrva, a Rikardo je pred duel sa OFK Bačkom za "Žurnal" govorio o tome kako on vidi čitavu priču oko transfera.

"Znam da je postojala ponuda iz Saudijske Arabije od tri, četiri miliona evra, ali to me ne zanima. Još na početku priprema rekao sam da je i za Partizan i za mene najbolje da ostanem još šest meseci", kazao je Rikardo.

Vicešampiona Srbije mučila je neefikasnost tokom jesenjeg dela sezone, a upravo je Rikardo Gomeš bio svetla tačka u timu Bate Mirkovića jer je postigao 14 golova u prvenstvu i evropskim kvalifikacijama.

"Spreman sam da pokažem da sam 100 odsto glavom u Partizanu, bez obzira na ponude tokom prelaznog roka. Sve je to prošlost. Ostao sam sa zadatkom da uradim sve što je do mene kako bih pomogao ostvarenju dobrih rezultata u prvenstvu i kupu", poručuje napadač Partizana.

Nakon uvodna dva kola u kojima će Partizan odmeriti snage sa OFK Bačkom i Proleterom uslediće 159. "večiti" derbi i to na stadionu "Rajko Mitić".

Rikardo Gomes
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev

"Biće sjajno, jedva čeka! Crvena zvezda ima sjajan tim, dobre pojedince, ali i za Partizan važi isto. Ubeđen sam da možemo dobro da odigramo i na njihovom stadionu. I - da pobedimo!", kaže Rikardo.

U prvom ovosezonskom derbiju Rikardo je postigao jedini gol za Partizan, ali je meč završen nerešenim rezultatom.

"Na terenu su uslovi jednaki za sve: 11 na 11, pa da vidimo! U septembru je Crvena zvezda učestvovala u Ligi šampiona, pa smo bili bolji, zaslužili da dobijemo taj meč", zaključuje napadač Partizana.

Prolećni deo sezone Partizan otvara u subotu, gostovanjem ekipi OFK Bačke na stadionu "Slavko Maletin Vava", a 159. "večiti" derbi zakazan je za 2. mart.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Monday, 11.02.2019
21:30

Sasvim je jasno da partizanovoj upravi i njihovom nalogodavcu uopste nije cilj neki rezultatski uspjeh, naprotiv, njihova teznja je u stilu sto gpre to bolje. Zbog toga i zbog uzasno loseg igrackog kadra bilo je pametno prodati ne koga zelis vec koga i kada mozez, druge sanse nema...

avatar
GROBAR _PODGORICA
Monday, 11.02.2019
18:10

NIKAD GORU I NESPOSOBNIJU UPRAVU, PARTIZAN NIJE IMAO. NAPOLJE BREEEEEE VIŠE.

avatar
ŠDanilo
Monday, 11.02.2019
17:00

Ako već ima plan da ode onda je bolje odmah nego pred evro kvalifikacije da uigravamo tim sa novim napadačem. Aki koga je više briga...