Ponuda koja se ne odbija - Iz Novog Pazara u Kinu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.03.2018.
14:09
Izvor: Beta

Dosadašnji trener fudbalera Novog Pazara Marjan Živković sporazumno je raskinuo ugovor s tim prvoligašem i nastaviće karijeru u kineskom Šenjang Dongđinu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

FK Novi Pazar logo
FK Novi Pazar logo

Povezane vesti

On je istakao da se afirmisao u Novom Pazaru, koji mu je bio dobra odskočna daska za odlazak u Kinu.

"Nije patetika kad kažem da mi je žao što odlazim, ali kad dobijete takvu ponudu ne smete da je ne iskoristite. Ja i saradnik Milan Ćirić došli smo u teškom trenutku, ali s ljudima iz kluba uspeli smo da to prevazidjemo, pogotovo u poslednjih mesec dana. Drastično je promenjena slika kluba, koji je na dobrom putu da stane na noge. Pazar zaslužuje značajnu ulogu u srpskom fudbalu"
, rekao je Živković.

"Tokom zime smo stabilizovali tim, odmorili igrače i dodatno ih uigrali. Očekujem još bolja izdanja u nastavku sezone i više bodova. Nasledniku ostavljam zdrav kolektiv i želim mu sve najbolje", naveo je Živković.

"Što se mog novog kluba tiče, cilj je opstanak u trećem stepenu takmičenja, sa skrivenom željom da se dođe do plej-ofa i izbori ulazak u viši rang. Fudbal je tamo u ekspanziji",
dodao je on.

Predsednik Novog Pazara Tarik Imamović rekao je da je rastanak s Živkovićem bio prijateljski, kao i da bi večeras moglo da bude poznato ko će ga naslediti na klupi.

"Ponuda koju je dobio Živković se ne odbija, takva šansa retko se ukazuje trenerima s ovih prostora. Sve smo rešili dogovorom. Žao nam je što odlazi, a s druge strane smo sreći što će da dobiti priliku kakvu mnoge njegove kolege odavde sanjaju. U pregovorima smo s jednim stručnjakom i možda već večeras dobijemo novog trenera", kazao je Imamović.

Takmičenje u Prvoj ligi Srbije nastavlja se 10. marta, a osmoplasirani Novi Pazar će u meču 16. kola gostovati Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke