Ponovo sporan meč u srpskom fudbalu?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.03.2019.
18:52
Izvor: Sportske.net

Ovoga puta sve je dokumentovano video snimkom, sada je samo stvar percepcije, ali mnogi nemaju dilemu oko (ne)regularnosti duela na "Švajcariji".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prethodnog vikenda na programu su bili mečevi 27. kola Prve lige Srbije, a poslednje dve utakmice odigrane su u ponedeljak popodne.

Kolo je zatvoreno duelima na Zlatiboru i u Gornjem Milanovcu, a pažnju javnosti privukla je utakmica između Zlatibora i Sinđelića koju je domaćin dobio rezultatom 2:0 (2:0).

Bio je to prvi meč koji je Zlatibor odigrao na "Švajcariji" posle dužeg vremena, a najzanimljiviji detalji prikazuju zašto deo javnosti utakmicu smatra neregularnom.

Glas protiv ovakvih pojava u srpskom fudbalu digao je i generalni direktor kruševačkog Trajala Milan Gašić.

"Da li ste videli golove!? Pitam se, ima li ova liga uopšte smisla? Bila je javna tajna da će Zlatibor da pobedi, a danima već kruži priča da će Žarkovo da pusti Bežaniju, da će da vrati bodove. Ćuti se o tome, a opet svi znaju da postoje klubovi koji igraju 'tri za tri'", rekao je Gašić, a prenosi "Kurir".

Zlatibor je pre duela sa Sinđelićem nanizao pet poraza iako je u prvom delu sezone beležio fantastične rezultate i bio među kandidatima za direktan plasman u Super ligu.

Situacija se izmenila posle pet vezanih poraza, ali Zlatibor i dalje može da se nada plasmanu u baraž, a samim tim i plasmanu u Super ligu kroz dodatno doigravanje.

Snimak sporne utakmice možete pogledati OVDE!

Ne treba zaboraviti da su zbog navodnog nameštanja utakmica i igranja po sistemu "tri za tri" krajem 2016. godine kažnjeni tadašnji prvoligaši ČSK, BSK, Bežanija i Mačva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Thursday, 21.03.2019
21:29

Golman nije znao da je utakmica nameštena

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 21.03.2019
20:21

Ni prva ni poslednja koja se namesta i naravno niko nece da odgovara,nista novo.Samo ne mogu cudu da se nacudim igracima Sindjelica pa ovo sto su radili ovi igraci pozadi je tolika sramota da nema dalje,za koliko ste se prodali bednici jedni???

avatar
Filip MUFC
Thursday, 21.03.2019
20:04

Za Sindjelic se zna vec godinama u nazad da oni nemaju para za SL, pa zbog toga svake godine zavrse 5.
U prevodu, pobedjuju koliko im je potrebno za visok plasman, a opet da se ne udje u SL

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 21.03.2019
20:02

Veljko Radulović, predsednik FK Zlatibor, jedan je od četvorice članova pravne komisije koja će odlučivati o lažnoj tituli zvezde iz 1946. godine.

avatar
Čeki
Thursday, 21.03.2019
20:15

Zasto lazna titula? Pricate zbog broja meceva i sto je kvalifikacioni turnir bio za ulaz u jugoslovensku ligu? Pa, ljudi to je blo kao neko mini prvenstvo, iako po meni ni ne treba da se ovo prizna jer sta ce nam realno, ali ako prodje sto da ne. Pa zasto je onda Hajduku priznata ta titula, pa se niko nije toliko bunio? Dalje, tu sezonu, Partizan taj turnir nije ni igrao jer je nesto kasnije osnovan, ali je dekretom drzavne vlasti ubacen u ligu koju je kasnije i osvojio i sta cemo onda s tom situacijom? Po toj logici onda ni Partizan ne zasluzuje tu titulu nego onaj ko je bio drugi tad.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 21.03.2019
22:42

Sto da ne? Tako odmah reci! I otkud ti znas da se niko nije bunio kod ovih? Inace, Partizan je vec bio osnovan, a zasluzio je da igra to prvo prvenstvo jer je vojska oslobodila zemlju od najveceg zla.

avatar
Gogi-11
Thursday, 21.03.2019
20:41

I to sad ima veze sa namestanjima u prvoj ligi ili? Dace Bog da tu ne priznaju ali i da se nadje neko pa da preisputa one dve od suda udruzenog rada....vi ste inace i navikli na te titule iz udruzenog rada ima i knjige pusane o tome....