Pomirenje na pomolu? Selektor ima poruku za Luku i Mijata!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.09.2018.
10:04
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Strasti su se, nadamo se, stišale, da li je vreme za dogovor u interesu našeg nacionalnbog tima?

Beta/Milos Miskov/MO
Beta/Milos Miskov/MO

Povezane vesti

Početak Lige nacija za reprezentaciju Srbije je protekao u senci nezadovoljstva koje su pojedini reprezentativci javno izrazili zbog odnosa koji selektor Mladen Krstajić ima prema njima.

Redom su se oglašavali Luka Milivojević, Matija Nastasić, Mijat Gaćinović i nijednog od njih nije bilo na Krstajićevom spisku za prve dve utakmice, protiv Litvanije i Rumunije.

Srbija je iz ta dva meča osvojila ukupno četiri boda, a naredna iskušenja u ovom takmičenju su već za petnaestak dana, kada će ''Orlovi'' najpre gostovati selekciji Crne Gore (11. oktobra), a onda i Rumunije (14. oktobra).

U iščekivanju njegovog novog spiska, selektor Krstajić se oglasio u intervjuu za ''Kurir'' i tom prilikom je otvoreno govorio o problemima sa pomenutim igračima, izuzev sa Matijom Nastasićem koji je poručio da neće igrati za reprezentaciju pod njegovim vođstvom.

Utisak je da je Krstajić spreman da izglasi odnose sa nezadovoljnim reprezentativcima, a naredni period pokazaće da li je ta želja i obostrana. Najpre je prokomentarisao odnos sa Lukom Milivojevićem koji je od strane Krstajićevog pomoćnika optužen da je čak ''spremao puč'' u reprezentaciji na Svetskom prcvenstvu, pred utakmicu sa Brazilom.

''Što se tiče Luke, imamo dobar odnos. Nismo se čuli, ali mislim da je pravi momak. Možda je dao ishitrenu izjavu koju nije trebalo da da. Interes je gde radimo i za koga radimo, a to je Srbija

Čak i pre te Lukine izjave sam odlučio da ga ne pozovem, ali ne zato što ne zaslužuje, već je razlog pružanje šanse mlađim igračima. Luku veoma dobro znam i koliko je važan za reprezentaciju. Mladi su iskoristili šansu, a za Luku ili bilo kog drugog nisam rekao da su im vrata zatvorena. Ja mogu da pređem preko toga jer je Srbija iznad svega'',
objašnjava Krstajić.

U pomirljivom tonu Krstajić je govorio i kada je u pitanju njegov odnos sa Mijatom Gaćinovićem. Smatra da je tu došlo i do nesporazuma jer Gaćinovićeva izjava navodno nije ispravno preneta u nemačkiom medijima.

''Jedna reč je potpuno promenila konstekst. Treba da idemo napred i shvatimo da je srpski fudbal iznad nas'', poručio je selektor fudbaleru Ajntrahta.

Krstajić takođe uverava i da je spreman da se nosi sa pritiskom, da je to mnogo puta u životu pokazao, pogotovo u tragičnim dešavanjima devedesetih, kada je morao da izbegne iz ratom zahvaćene Zenice.

''Ceo život sam imao pritisak, kad mi je bilo najteže, ponašao sam se da mi je lako. Ne želim javnosti da pokažem da mi je teško, tako sam vaspitavan. U svaku priču ulazim čistog obraza.

Prošao sam kroz najteži period 1992. godine, kada sam morao da izbegnem iz Zenice, kroz život sam se borio i izborio za ono što zaslužujem.

Poštenim radom i odnosom prema savezu i narodu, stojim ispred ekipe kada je najteže, a kada je najbolje, možda i ne pokazujem emocije koje bi trebalo. Ili ih pokažem tamo gde niko ne vidi. Igrači su ti koji donose pobedu'', naglasio je Krstajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ИступањеЈединоРешење
Tuesday, 25.09.2018
13:39

Krstajicu, sada vec malo preterujes sa tom potresnom pricom o izbeglici jer sigurno nisi jedini koji je morao da prodje kroz to, ta patetika ti samo steti- mene sada malo nervira to sto tu prakticno implicitno ispada da bi Nastasic i Milivojevic uvek morali da budu medju (gore-dole) 23 pozvana, a ko kaze da mora da bude tako?

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 25.09.2018
13:36

Zbog mladjih,a Rukavina?Sve sto Krstajicu kazes samo se vise kopas,valjda nisu ludi da igraju dok si ti tu,specijalno da ne pricam o tvom pomocniku 'strucnjaku' Obradovicu,vrlo bitnom coveku pa da daje onakve izjave,to je samo dokaz ko sve I kako radi u nasem savezu,ko ga vodi nije ni cudo.

avatar
Vicariuosly
Tuesday, 25.09.2018
13:07
avatar
Tuesday, 25.09.2018
12:50

Drži se ti mikrofona....bolje pevaš nego što vodiš reprezentaciju.

avatar
Nemanjici
Tuesday, 25.09.2018
12:26

Budi i ti dobar covec pa daj ostavku da progledamo...oteraste Muslina ni krivog ni duznog

avatar
indosrbija
Tuesday, 25.09.2018
11:12

treba nam selektor koga ce postovati navijaci,igraci,novinari itd.treba nam covek sa autoritetom,treba nam atmosfera kao sa anticem nekad..mozda veljko paunovic,mozda cak i marko nikolic..Ima dobrih stvari koje je uradio krstaja ali uz duzno postovanje stvari su skrenule sa pravog puta i nesto se mora menjati.

avatar
3x3
Tuesday, 25.09.2018
11:04

Vise ti niko ne veruje, Krstajicu.

avatar
Chelsea one love
Tuesday, 25.09.2018
10:39

Добар је човек Крстајић, сигуран сам да има добру намеру као селектор са нашом Србијом, али можда није довољно свестан целокупне ситуације и људи који га окружују а поготову менаџера којима је новац изнад свега.