Poluvreme - Odličan fudbal u prvoj Partizanovoj proveri, ko se najviše istakao?

Autor: Darko Mitrović
subota 27.01.2018.
14:53
Izvor: Sportske.net

Crno-beli igraju prvu utakmicu na pripremama u Limasolu. Rival im je trećeplasirana ekipa šampionata Poljske. Veoma sadržanih 45 minuta!

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Prvu priliku na ovoj utakmici imao je Partizan u šestom minutu, kada je Marko Janković šutirao iskosa sa leve strane, ali nije bio precizan.

Tri minuta kasnije uzvraćaju Poljaci, bila je to stopostotna prilika, kapiten Gornjika je umakao štoperima Partizana, izbio sam ispred Jovičića, ali je veoma loše šutirao i golmanu crno-belih nije bilo teško da zaustavi njegov udarac.

Sedam minuta kasnije još dve prilike za Gornjik, u istom napadu posle akcije po desnoj strani, ali je Marko Jovičić oba puta uspeo da ispravi propuste svojih saigrača u defanzivi. Prvo je zaustavio pokušaj iskosa sa desne strane, odbio je loptu na petnaestak metara od svog gola, a onda je još jednom odlično reagovao.

U 25. minutu još jedan pokušaj ekipe Gornjika, ovog puta sa tridesetak metara, ali je ponovo Jovičić odlično reagovao.

A onda je slika na terenu počela da se menja.

U 27. minutu Partizan ponovo preti, Jevtović je odlično šutirao pod prečku sa distance, ali je golman Pavlovski izbio loptu u korner.

Minut kasnije najlepša akcija Partizana i najbolja prilika od početka utakmice. Antonov je, uz saradnju sa Ivanovićem, sjajno probio po levoj strani, još bolje centrirao na liniju peterca, gde je reagovao Zoran Tošić, ali golman Gornjika još jednom sjajno reaguje i ponovo šalje loptu u korner.

U 29. minutu nova prilika za Tošića, ovog puta posle centaršuta Vulićevića sa desne strane, ali sada je Partizanova ''sedmica'' znatno slabije reagovala.

Pritisak crno-belih sve snažniji, u 31. minutu Đorđe Ivanović se izborio za loptu na ivici kaznenog prostora, ostavio je za Tavambu koji je gađao desni ugao, ali je zamalo bio neprecizan.

Partizanova inicijativa nastavila se i u finišu prvog poluvremena, u 40. minutu prvo jedan oštar centaršut Vulićevića sa desne, golman odbija loptu, onda odlični Antonov centrira sa leve strane, ali su Poljaci uspeli da izbiju loptu ispred napadača Partizana.

Četiri minuta kasnije Mitrović je uputio loptu ka Antonovu, činilo se da levi bek Partizana neće uspeti da je stigne, ali ne samo da ju je stigao, nego još jednom odlično centrirao, lopta je stigla do Vulićevića, koji šutira iskosa sa desne strane, ali lopta ponovo ne završava u mreži.

Ni to nije bilo sve, u poslednjim trenucima prvog poluvremena slobodan udarac za crno-bele sa 18 metara, odličan šut Zorana Tošića u gornji desni ugao, ali Pavlovski opet fenomenalno interveniše.

Ostalo je 0:0, a kada je u pitanju prvi utisak o igri Partizanovih novajlija, Đorđa Ivanovića i Jurija Vakulka - sasvim solidno za početak. Prvi je bio zapaženiji u drugom delu drugog poluvremena, odlično se kretao, a Vakulko je izuzev par grešaka, odlično delio lopte svojim saigračima.

sastav za Gornjik

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 27.01.2018
22:11

Da pođemo od igrača koji su duže tu i uigrani: Stojković - Vulićević, Miletić, Mitrović, Antonov - Jevtović (Radin) - Janković, Pantić, Suma - Tošić, Tavamba. Dobro bi došli desni bek +, zadnji vezni + dobar i u def i of zadacima, levo krilo i špic +. Ivanović i Vakulko su okej za sredinu. Ne puštati Tavambu pre nego što se obezbedi barem sličan kvalitet. Ožegović i Đ. Jovanović su okej, ali ni blizu da igraju što i Tavamba, da pomognu u prenosu težišta igre na protivničku polovinu, u građenju igre, da asistiraju...

avatar
Zlatko_M
Saturday, 27.01.2018
16:07

Vakulko je tacno tip igraca koji nam je nedostajao, videcemo kako ce se pokazati. Antonov pravo osvezenje na levoj strani u odnosu na Miletica i definitivno je ranije trebao da dobije sansu. Tavambu pod hitno prodati i dovesti zamenu, ovo bunarenje na njega i njegovo davljenje lopte ne mogu vise da gledam... Hvala mu za sve do sad ali vreme je da ide i da ubrzamo igru

avatar
Maksimus
Saturday, 27.01.2018
16:32