Pohvala Jagodini, kritika ''večitima''

 • Autor: Beta

 • 27. decembar 2012.

 • 19:49

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Savo Milošević i Mitar Mrkela boravili su u četvrtak u Jagodini kao predstavnici FSS i tom prilikom pohvalili rad tamošnjeg superligaša. Takođe, naglašeno je i da za razliku od manjih klubova, Savez ima najviše problema sa Zvezdom i Partizanom kad je u pitanju odziv igrača za nacionalne selekcije.

Pohvala Jagodini, kritika ''večitima''
Direktor svih fudbalskih selekcija Srbije Savo Milošević rekao je danas da klubovi ne prate zahteve i način igre reprezentacije, i da je svima u interesu da se približe ti načini rada.

"Imamo problem da način i zahtev u igri koji imamo u reprezentaciji klubovi često ne prate. Pokušavamo da se približimo u načinu rada i razmišljanja, jer nam je to svima u interesu", rekao je Milošević novinarima u Jagodini.

Milošević je, zajedno sa direktorom mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) Mitrom Mrkelom, posetio fudbalski klub Jagodinu.

"Stav saveza je da se malo više praktikuje saradnja sa klubovima s obzirom da često dolazimo u problem oko reprezentativnih odziva igrača, ostanka i nedolaska. Idemo po svim klubovima koji imaju reprezentativce, usaglašavamo program i pokušavamo da radimo ono što neki veliki i ozbiljni savezi rade, a to je da unapred napravimo godišnji plan", kazao je Milošević.

On je istakao da najveći problem zbog odziva igrača FSS ima sa dva najveća srpska kluba, Partizanom i Crvenom zvezdom.

"Kada pričamo o svemu ovome, najveći problem predstavljaju naša dva najveća kluba, Partizan i Zvezda. Sa manjim nemamo problema kada je u pitanju odziv igrača, jer im je u interesu da igraju u reprezentaciji", istakao je on.

Milošević je kazao da se njegova i Mrkelina poseta Jagodini može tretirati kao "pohvala dosadašnjem radu" tog kluba.

"Sa Jagodinom smo do sada imali fenomenalnu saradnju i sigurno će tako biti i u budućnosti. Ona postaje centar, ako to već nije, u ovom delu Srbije. Ideja je da osposobimo što više fudbalskih centara jer je to veliki problem. Izgubili smo ih mnogo, a nismo napravili nove", kazao je Savo Milošević.

Mrkela je rekao da je interes Saveza da proširi bazu klubova koji daju reprezentativce Srbije.

"Interes nam je da proširimo bazu klubova iz kojih dobijamo reprezentativce. Do sada su to bili Zvezda, Partizan, Vojvodina, OFK Beograd, Rad, a raduje podatak da nam sve više reprezentativaca dolazi iz Jagodine. Milošević i ja smo često ovde i želimo da imamo dobru komunikaciju sa svim klubovima", rekao je Mrkela.

On je kazao da je Srbija poznata kao talentovana nacija, ali da u to neće moći još dugo da se uzda, nego će morati da poveća trening i poboljša način rada.

"Mi smo poznati kao talentovana nacija, ali nećemo moći još dugo da se uzdamo samo u talenat, nego ćemo morati da povećamo trening i poboljšamo način rada. Svuda u savremenom svetu talenat je jedan segment, a način rada je veći deo onoga što proizvodi kvalitetnog fudbalera", kazao je Mrkela.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari