Pogled u istoriju - Partizane neka bude kao u Glazgovu i Mariboru!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 29.08.2019.
11:35
Izvor: Sportske.net

Tri puta je u evro kupovima Partizan nosio 2:1 iz prvog meča na revanš...

Screenshot youtube
Screenshot youtube

Povezane vesti

Najsvežija sećanja navijača Partizana, kada je u pitanju rezultat od 2:1 iz prve utakmice u Evropi je na duel sa Mariborom pre 13 godina. Crno-beli su posle trijumfa u koji je dva gola ugradio Odita, izvukli 1:1 u Sloveniji (strelac je bio Zajić) pa su otišli u narednu rundu, izbacili i Groningen i uspeli da izbore jesen u tadašnjem kupu UEFA.

Naravno, najpoznatija pobeda, odnosno plasman u drugu rundu KPK je mitska utakmica sa Seltikom iz 1989. Tada je zbog nereda prethodne sezone protiv Rome, Partizan bio kažnjen neigranjem na stadionu JNA, pa su domaćini bili u Mostaru. Dobili su sa 2:1, golovima Milojevića i Đurđevića, a onda u neverovatnom revanšu, Partizan je izgubio sa 5:4, ali prošao dalje. Vujačić, Đurđević, Đurovski i na kraju Slađan Šćepović čuvenim golom odvode Partizan u drugo kolo. Crno-beli su te sezone stigli do četvrtfinala, dobili su Groningen, a onda ih je na proleće eliminisao Dinamo iz Bukurešta.

Ova prednost jednom nije bila dovoljna Partizanu, krajem šezdesetih u Kupu sajamskih gradova, dobili su Ujpešt Dožu sa 2:1, ali je revanš u Budimpešti izgubljen sa 2:0, pa se Partizan oprostio u prvoj rundi.

Ne propustite