Pogača, so, rakija - Ovako su "Orlići" dočekani u Oklendu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 23.05.2015.
17:54
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Omladinski reprezentativci Srbije iskoristili su prvo slobodno popodne na Novom Zelandu za posetu srpskoj pravoslavnoj crkvi u Oklendu gde su dočekani uz sve srpske običaje od strane članova naše dijaspore.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije mlađi od 20 godina pripremaju se za Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu a prvo slobodno popodne iskoristili su za posetu srpske pravoslavne crkve u Oklendu.

Na poziv članova srpske dijaspore reprezentativci Srbije prisustvovali su bogosluženju sveštenika Save Hadži Antića koji ih je blagoslovio i poželeo im uspeh na predstojećem Mundijalitu.

"Ponosni smo što ste ovde sa nama, puna su nam srca i duše. Želeli smo da vam pokažemo koliko ste vi važni za nas, koliko nam znači što ćete se ovde, na dalekom Novom Zelandu takmičiti za svoju Srbiju. Želim vas svaki blagoslov, da budete vitezovi na terenu i da vas anđeli čuvaju" rekao je otac Sava.

Na Novom Zelandu živi i radi 2.200 Srba a članovi naše dijaspore potrudili su se da današnje druženje protekne kao da je upriličeno u srcu Srbije.

Reprezentativci Srbije dočekali su pogača i so a oni stariji članovi delegacije mogli su da probaju srpsku rakiju sa Novog Zelanda.

Druženje je trajalo više od dva sata a članovi srpske dijaspore imali su samo jednu želju, da se srpska trobojka 20. jula, nakon finalne utakmice, zavijori na vrhu Oklenda.

Srbija

Srbija

Srbija
Foto: fss.rs

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke