Podvlačenje crte - Kako je Partizan odradio prelazni rok?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.09.2017.
15:03
Izvor: Sportske.net

Nakon zatvaranja letnje transfer pijace došlo je vreme da se podvuče crta. Kako je poslovao aktuelni šampion Srbije?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Više nego uspešna sezona u kojoj su crno-beli osvojili "duplu krunu" sa trenerom Markom Nikolićem kao da se odigrala pre više od godinu dana.

Mnogo toga se u Humskoj izdešavalo za samo tri meseca i sada kada je letnja transfer pijaca zatvorena možemo da podvučemo crtu i vidimo kako je poslovao aktuelni šampion Srbije.

Pre nego što se osvrnemo na promene u igračkom kadru valja reći da su crno-beli neplaniranom rokadom na klupi dobili mnogo jer znanje i ugled Miroslava Đukića predstavljaju kapital na duže staze.

Bivši reprezentativac Jugoslavije, čovek koji je igrao dva finala Lige šampiona i nekadašnji trener Valensije uveo je Partizan u Ligu Evrope, a u završnici prelaznog roka videlo se koliko u pregovorima sa kvalitetnim igračima znači trener od ugleda.

Miroslav Djukic
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds

Pređimo sada na promene u igračkom kadru. Partizan su u letnjem prelaznom roku napustila sedmorica igrača s tim što je Dušan Vlahović prodat Fiorentini ali je i dalje deo tima, dok je Sava Petrov prosleđen Spartaku iz Subotice na pozajmicu.

Odlasci se među navijačima komentarišu iz dve različite perspektive. Jedni veruju da je odrađen dobar posao jer je Partizan od prodaje igrača zaradio skoro 15 miliona evra, dok su drugi mišljenja da su nosioci igre otišli za "siću".

Teško je izneti objektivan stav jer stoji da su Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Souza zajedno postigli 54 gola u prethodnoj sezoni i da je to nenadoknadiv gubitak, ali isto tako stoji i da je Partizan na njima napravio čist profit od preko 6 miliona evra ako gledate samo obeštećenja.

Kada je pomenuti tandem "Đu-Le" u pitanju postoje i cifre koje se ne vide na prvi pogled a to je svakako učinak pomenute dvojice u prethodnom kvalifikacionom ciklusu gde je Leonardo praktično sam izbacio Budućnost, dok je Uroš Đurđević bio najzaslužniji za eliminaciju Videotona. Podsećamo, od plasmana u Ligu Evrope Partizan je zaradio 3.600.000 evra!

Prodaja Nikole Milenkovića dogovorena je mnogo pre početka letnjeg prelaznog roka, a pokazalo se da je Partizan imao dosta problema u zadnjoj liniji nakon što je mladi reprezentativac napustio Humsku.

Ne treba zaboraviti ni transfer Nemanje Mihajlovića koji je uprkos nešto slabijoj formi pronašao angažman u Holandiji a Partizan je od njegove prodaje Herenvenu inkasirao 1.7 miliona evra.

Krilni fudbaler Alen Stevanović praktično je zaboravljen od strane navijača zbog velikih problema sa povredama a Partizan je juče sa njim dogovorio sporazumni raskid ugovora kako bi mu omogućio da ostvari transfer u Levski iz Sofije.

Partizan dolasci
Grafika: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Kada govorimo o dolascima situacija je na četiri dana pre kraja prelaznog roka bila prilično mršava ali je Partizan nakon žreba u Monte Karlu "dodao gas" i angažovao četvoricu novih igrača.

Pre toga je pre dvomeča sa Videotonom stigao i dvojac Vladimir Stojković - Teofilus Solomon što znači da je Partizan do sredine avgusta imao tri realizovana dolazna transfera.

Kada se uzme u obzir da su Danilo Pantić, Nemanja Antonov i Teofilus Solomon stigli na pozajmice, odnosno da za Vladimira Stojkovića, Zorana Tošića i Milana Mitrovića nije plaćeno obeštećenje jer su bili slobodni igrači, crno-beli su na pojačanja potrošili 2.250.000 evra na dovođenje Nemanje Miletića (350.000), Sejdube Sume (1.600.000) i Ognjena Ožegovića (300.000).

Ono što navijače najviše interesuje posle svega rečenog jeste da li je Partizan jači nego prethodne sezone i da li ova ekipa može do evropskog proleća što se nameće kao rezultatski imperativ.

Promena na golu i u štoperskoj liniji pokazala je da defanzivne karakteristike ekipe postaju sve bolje, a ne treba zaboraviti da će Miroslav Đukić u nastavku sezone na raspolaganju imati Milana Mitrovića i Nemanju Antonova. Reklo bi se da na čelu sa Vladimirom Stojkovićem može da se napravi jako dobra defanzivna linija koja ima potencijal da postane najjače oružje Đukićeve ekipe!

Sa druge strane, ne treba zanemariti činjenicu da će novajlije Solomon, Tošić i Ožegović nakon kraćeg rada doprineti da ofanzivni deo ekipe bude još ubojitiji a ukoliko strateg Partizana dobro uklopi kockice crno-beli bi učinak tandema "Đu-Le" mogli da nadomeste kroz veću dubinu "rostera" koji trenutno imaju.

Dolazak Ognjena Ožegovića je podigao prašinu na Topčiderskom brdu i upravo je ovaj momak velika enigma jer se može ispostaviti kao odličan potez sportskog sektora zbog kvaliteta koje ima a koji u dobrom timu mogu da dođu do punog izražaja.

Rezultati će svakako biti najveće merilo kada na red dođe ocenjivanje urađenog posla. Partizan nakon pauze nastavlja odbranu trofeja u domaćim takmičenjima, a navijače će mnogo više zanimati kakva će biti izdanja Đukićeve ekipe u Ligi Evrope.

Došli:
Ognjen Ožegović (Čukarički)
Nemanja Antonov (Grashopers)
Milan Mitrović (Mersin)
Zoran Tošić (CSKA)
Vladimir Stojković (Notingem Forest)
Teofilus Solomon (Rijeka)
Sejduba Suma (Slovan)
Nemanja Miletić (Vesterlo)
Danilo Pantić (Čelsi)

Otišli:
Nikola Milenković (Fiorentina)
Dušan Vlahović (Fiorentina) *
Nemanja Mihajlović (Herenven)
Leonardo da Silva Souza (Al Ahli)
Uroš Đurđević (Olimpijakos)
Alen Stevanović (Levski)
Sava Petrov (Spartak ŽK)

* Prodat ali je i dalje u ekipi

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Friday, 01.09.2017
21:05

Ledli je slobodan igrac

avatar
Nenad16
Friday, 01.09.2017
18:19

Videcemo kako ce sve ovo izgledati posle reprezentativne pauze,ostaje zal sto nismo doveli boljeg napadaca od Ozegovica ali imao je solidnu sezonu mozda bude kao Djurdjevic s tim sto smo svi mogli videti da se Djurdjevic i nije bas naigrao u evropskim utakmicama bice veliki pritisak na Ozegovica ali neka nas razuveri,imace priliku.Sto se tice ostalih pojacanja odlicno Tosic levo napokon ce Suma igrati u sredini i mislim da ce biti jos bolji posle pauze,treba mu jos malo vremena dati da bude pravi Suma.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 01.09.2017
22:08

Đurđević je dao 4 golova na 6 evropskih utakmica. Malo li je? (Budućnost, Olimpiakos i 2 protiv Videotona)

avatar
Salone
Friday, 01.09.2017
18:11

fk bomba (bivsi partizan)

avatar
Miloš1976
Friday, 01.09.2017
17:48

Jaci i to dosta..

avatar
milisavr
Friday, 01.09.2017
16:48

Da se otarasimo Kljajica (Cirkovica ) , koji nas je kostao 4 kola ls.

avatar
neymar-junior-10
Friday, 01.09.2017
23:43

Cirkovic nije htio u vojvodinu.

avatar
Burazer
Friday, 01.09.2017
16:41

Gde idu sve te pare?

avatar
Burazer
Friday, 01.09.2017
16:39

A sta ce biti sa dugom? Po ovome cist profit je 17 miliona evra, a verujem da ce dug ponovo ostati 15 miliona.

avatar
Bik Koji Sedi
Friday, 01.09.2017
16:11

Ljudi,ostavite tog Ozegovica na miru,da sutra ne biste morali da polizete,ono sto ste danas popljuvali!

avatar
AlexPFC
Friday, 01.09.2017
17:23

Neka on mene uveri da je on prvo olizao ono što je po nama popljuvao..... Sve u svoje vreme. Ljudski je praštati ali hajde da imamo neki i povod, zar ne?

avatar
Mirkolinjo
Friday, 01.09.2017
15:54

Ne mora da znaci ako se dovedu bolji igraci od prodhodne sezone da ce Partizan biti bolji tim,ima tu mnogo kockica koje treba da se posloze,ali u perspektivi Djukic sad ima dosta kvalitetnih igraca i ako se sve namesti Partizan moze biti iznenadjenje u Evropi!srecno

avatar
SaMORealNO
Friday, 01.09.2017
15:54

Ovako Zvezda dovede Radonjica iz cukarickog zvezdasi presrecni 30 utakmica 4 gola za Cukaricki Mi dovedemo Ozegovica 34 utakmice 19 golova svi skenjani kao los igrac ok ne igraju na istoj poziciji ali nisu ni Leonardo i Djurdjevic na istoj poziciji pa su dali isto golova iskreno je dobar posao sledece godine on vredi vise nego ove Ostala pojacanja su cist pogodak

avatar
AlexPFC
Friday, 01.09.2017
15:45

Na kraju mi je žao zbog Markeca. Posle svega ostade on u Liverpulu a nama bi super došao....

avatar
Realan_PFC
Friday, 01.09.2017
18:20

meni jedini zal za zdjelarom ili racom .......... da je jedan dosao samo mesto jevtovica, komlet druga ekipa na terenu, druga slika

avatar
AlexPFC
Friday, 01.09.2017
22:04

Dolazak Zdjelara je direktno zavisio od odlaska Jevtovića, Kosovića ili Radina. Sporting nije želeo da nam da Raću na pozajmicu već samo da ga proda. Mislim da već na zimu obojica mogu komotno da dođu. Čak mislim da je Ivica tako nešto i planirao.

avatar
Dragan Stjepanovic
Friday, 01.09.2017
15:36

Generalna ocjena je jako dobra znaci 4. Dovodjenje Ozegovica pomalo baca sjenku na Stojkovica i Tosica. Sve u svemu ja sam zadovoljan i mislim da imamo dobru ekipu. Generalni problem Partizana u ovom momentu nisu igraci nego nacin na koji ce se sve to posloziti. Pred Djukicem je tezak zadatak.

avatar
Friday, 01.09.2017
15:34

nije loš prelazni rok iz tog nekog ugla da su svi manje više dokazani igrači ali crta treba da se podvuče na kraju sezone a ne sad.

avatar
Navijač Juventusa
Friday, 01.09.2017
15:22

Po mom mišljenju jača ekipa nego što je bila.nOdličan golman, jača odbrana uz Mitrovića i Antonova, računam da je Tošić bolje rešenje od Leonarda koji je jedan od najboljih stranaca ikad u našoj ligi, došao je skupoceni Suma koji će nadam se dostići nivo prethodno pomenutog Brazilca, a jedino sumnjam u adekvatnu zamenu za Đurđevića. Ali Ožegović me podseća na ono što sam mislio o Urošu prošle godine, kao simpatizer Partizana se nadam da će pokazati bar u pola kao Đurđević. Ima šanse za prva dva mesta u LE, što da ne...

avatar
Je\'l Realno
Friday, 01.09.2017
15:53

Sve se slazem, ali nekako su mi Ozegovic i Djurdjevic isti igraci. Prevaga koja cini ovu ekipu boljom od proslosezonske je Golman, Levi bek, i Suma. Bambi ako ponovi Leovu sezonu bice odlicno. Problem je sto se u odnosu na proslu sezonu igra i evropa pa je ritam jaci, a i siduje od pocetka pokazuju da ce krasti jace nego ikad. U svakom slucaju ne mozemo vise reci da Djuka ima slabiju ekipu od Nikolica.

avatar
Malo veliki covek
Friday, 01.09.2017
15:19

Iskreno, voleo bih da smo zadrzali Milenkovica i(li) Djurdjevica, bili bi jos jaci.

avatar
Lorenzo Insigne
Friday, 01.09.2017
15:18

Samo sam se nadao boljem napadacu od Ozegovica.. pre svega Zeraru Gohuu, ali dobro, mozda dodje na zimu kao slobodan igrac :D ovo ostalo je sve super, mozda samo Rajkovic umesto Mitrovica ali dobro

avatar
AlexPFC
Friday, 01.09.2017
16:29

Postoji mogućnost da Gohua nije ni bio u opticaju. Iliev je pominjao da je imao 3 želje pred kraj prelaznog roka. Jednu je odmah otpisao jer je neko navodno ponudio 4 miliona(klub gde je taj neko bio na pozajmici). Posle toga su ostale još dve želje od kojih je, kako je rekao, jedna realna sada a druga u dogledno vreme. Došao je Ožegović a hteo je i Raću Petrovića koji je ipak ostao u Sportingu. Tako da ja sve nešto mislim da je Gohua klasična novinarska patka koja je Ilievu odgovarala pa je zato ćutao o tome.

avatar
AlexPFC
Saturday, 02.09.2017
19:11

@Grobar77 https://www.youtube.com/watch?v=FkBKwhicu (ako ne bude moglo preko ovog linka onda ukucaj na You Tube - TV Partizan: Partizanov vesnik-Epizoda broj 110) To počinje negde oko (39:03) Ivica naglašava da se radi o potpuno dva različita tipa igrača. Zato i mislim da je reč o Ožegoviću i Raći Petroviću a ne recimo o Gohua.

avatar
Grobar77
Saturday, 02.09.2017
13:24

Pa Petrovic ne igra u napadu bili su u opticaju 3 napadaca

avatar
AC REVOLTIZAN
Friday, 01.09.2017
15:10

Jagode (na vrhu torte) su jagode i Supermen je jak! I Nemanja Stevanovic je otisao, postao i on covek slobodan igrac, slobodan ka' 'tica, slobodan, slobodan...

avatar
Nemanja Petrovic
Friday, 01.09.2017
15:25

I sto je najgore sad,mogu da se kladim da ce Kljajic za koju godinu stajati opet na golu Partizana...Kad ce taj decko vise da ode?!

avatar
AC REVOLTIZAN
Friday, 01.09.2017
16:42

2021, do tada ima ugovor.

avatar
AlexPFC
Friday, 01.09.2017
16:05

Davno sam otiš'o dugo sam putov'o ja - hiljade milja stotine granica. Gazio, rušio, palio slavio sam - padao, puzao, plakao stigao do dna. Ali imao je sreću, zavoleo ga je Iliev. I to puno.

avatar
Friday, 01.09.2017
16:03

Sad nece,a sta ce da bude za neku godinu ti sigurno ne znas.

avatar
SERBON
Friday, 01.09.2017
15:48

A gde da ti ode? Ko bi to kupio? Ima ugovor do 2020 ili '21 pa ti vidi...