Podvlačenje crte - Kako je Milojević video pripreme na Kipru?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.01.2019.
17:29
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Po završetku bazičkog dela priprema odrađenog na Kipru, trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević podvukao je crtu i sumirao utiske.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ekspedicija fudbalskog kluba Crvena zvezda vraća se danas sa Kipra gde su stručni štag i igrači u prethodnih deset dana odradili bazične pripreme za prolećni deo sezone.

Akcenat je u prethodnom periodu bio na sticanju kondicije i "punjenju pluća" za izazove koji slede, ali je stručni štab na čelu sa Vladanom Milojevićem olakšao igračima čitav proces uvođenjem vežbi sa loptom.

"Metode koje su ranije bile prisutne malo su modifikovane i mnogo je lakše izdržati sve napore uz rad s loptom. Neki put nemate uslova da to sve odradite, ali mi smo imali baš dobre. Na raspolaganju su nam bila dva fenomenalna terena, trenirali smo i pod reflektorima, i nije nam bilo teško da napravimo treninge kakve smo želeli", počeo je Milojević raport sa Kipra.

Zanimljivo je da u svođenju utisaka Vladan Milojević kaže da su pripreme na Kipru bile mnogo lakše u odnosu na sve prethodne. Jasno je zašto to tvrdi.

"Raduje me što su momci jako motivisani i moram da naglasim da su ovo možda prve mnogo lakše pripreme, jer nismo imali velikih promena u igračkom kadru, pa igrači znaju principe, zahteve i pravila ponašavanja u hotelu i van njega. Sve je funkcionisalo na najbolji mogući način", dodao je strateg crveno-belih.

Crvena zvezda je pre početka priprema na Kipru prodala Nenada Krstičića (AEK), Miloša Degeneka (Al Hilal) i Nemanju Milića (BATE), dok je sa Nikolom Stojiljkovićem ranije raskinut ugovor o pozajmici.

Crvena zvezda trening
Foto: FK Crvena zvezda

Sa ekipom su prvi put radili Nemanja Milunović, Erik Jirka, Aleksa Vukanović i Miloš Vulić.

"Prelazni rok je živa stvar, biće odlazaka i dolazaka... Drago mi je što je klub uspeo da dovede sve novajlije koje smo želeli, jer predstavljaju veliki potencijal i zalog za budućnost. Sam kvalitet koji poseduju omogućio im je da se brzo i lako integrišu i prilagode našim zahtevima", ističe Milojević.

Ne treba zanemariti činjenicu da je Zvezda na pripreme povela šestoricu omladinaca, a da je na spisku putnika na Kipar bilo dvanaest igrača koji su prošli Omladinsku školu kluba sa stadiona "Rajko Mitić".

"To je lep podatak i Crvena zvezda treba da se oslanja na svoju decu, koja bi u skorije vreme nosila ovakav klub na leđima, a nositi breme istorije i rezultata Crvene zvezde nije ni malo lako, sigurno je teže nego u drugim klubovima", kaže Milojević.

Crveno-beli su tokom boravka na Kipru odigrali jednu kontrolnu utakmicu. U utorak su bili više nego ubedljivi u duelu sa lokalnim drugoligašem Akritasom (8:1).

"Ono što me posedno raduje je ozbiljnost i maksimalan pristup bez ozbira ko je bio protivnik. Sa druge strane, nastavili smo trend da dosta različitih igrača daje golove, što stručnom štabu i meni opet pokazuje da želimo da imamo timski duh i da Crvena zvezda ima sistem u kome ne zavisi od jednog igrača kako bi kasnije putem rotacija zadržali visok kvalitet igre", zaključio je trener Crvene zvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde dobiće dva dana da se odmore po povratku u Beograd, a već od subote popodne nastavljaju rad u Antaliji, gde će odigrati i pet kontrolnih utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke