Počinje Superliga, ko sad ima jači tim, Zvezda ili Partizan?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.07.2020.
11:08
Izvor: Sportske.net

Pojačanja su stigla, biće još promena, ali za sada je ovako...

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Naredna sezona, koja se u Srbiji otvara u petak, mogla bi da bude znatno zanimljivija kada je u pitanju borba za titulu.

U prethodne tri godine, Zvezda je bez većih problema dolazila do pehara, prilično ubedljivo, ali pred start novog šampionta trener Partizana Savo Milošević najavio je da će njegov tim učiniti sve da prekine Zvezdin niz.

Nova sezona u Superligi biće specifična po tome što će sve ekipe u svojim sastavima morati da imaju po dvojicu igrača mlađih od 21 godine, pa će neki do sada standardni prvotimci morati da se presele na klupu.

U Partizanu izgleda da nemaju dilemu koju dvojicu svojih ''bisera'' će forsirati u Superligi, to su golman Aleksandar Popović i Filip Stevanović, a sudeći po sinoćnjoj Zvezdinoj proveri, Dejan Stanković se odlučio za štopera Strahinju Erakovića i vezistu Veljka Nikolića.

U međuvremenu su i jedni i drugi angažovali prva pojačanja, Zvezda je vratila Kataija i Kangu, dovela iz Poljske i Spiridonovića i znatno ojačala ofanzivnu liniju tima, a ono što se još očekuje jeste i novi napadač, pošto Tomane nije efikasan, a Boaći i Pavkov očekuju transfere u inostranstvo.

Partizan je doveo štopere, što je i očekuvano posle odlaska Strahinje Pavlovića u Monako, a njegovo mesto pokušaće da zauzme Maki Banjak, dok je Dušan Lalatović najavljen kao zalog za ''budućnost''.

Imajući sve to u vidu, prilika je da uporedimo izmenenje ekipe Zvezde i Partizana pred novu sezonu.

Zvezdina očekivana postava u Superligi: Borjan, Gajić, Pankov, Eraković, Rodić, Sanogo, Kanga (Ivanić), Spiridonović, Nikolić, Katai, Tomane (Ben). Dakle, slatke muke Dejana Stankovića biće u ofanzivi, gde sada već ima veliki izbor kvalitetnih igrača, kojima svakako treba dodati i Željka Gavrića, ali se uskoro očekuje i njegov transfer u inostranstvo.

Partizanova očekivana postava u Superligi: Popović, Miletić, Ostojić (Banjak), Vitas, Urošević, Zdjelar, Natho, Stevanović, Suma, Asano (Marković), Sadik. Manje-više sve bi bilo isto kao i prošle sezone, samo da nije tog novog pravila o U21 igračima, a najzanimljiviji će biti status Makija Banjka i hoće li se izboriti za mesto u timu. A ako u tome uspe, onda bi neko od preostale četvorice stranaca morao da izgubi mesto u timu, verovatno bi u tom slučaju Marković igrao umesto Asana.

U Evropi ovih ograničenja nema, pa će i postave ''večitih'' izgledati nešto drugačije, ali o tom potom, dotle će možda biti i još novih pojačanja, ali i nekih odlazaka...

U svakom slučaju biće zanimljivo, verovatno će nijanse odlučivati, a prvo kolo u subotu, kada Partizan  gostuje Napretku, a Zvezda čeka Novi Pazar, daće nam nešto jasniju sliku.
-
Baner 5

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ubipacijentic
Wednesday, 29.07.2020
17:16

Prva postava Partizana mnogo jaca e sad problem je igra na tri fronta i duza klupakoju zvezda ima.Ako ispadnemo iz evrope ovo je dovoljno za titulu ako igramo LE to je vec druga prica.Isto je zvezdi ako ne udju u LŠ treba placati ove silne strance videcemo....

avatar
England
Wednesday, 29.07.2020
15:26

Evo objektivno
Borjan dokazaniji golman od Popovica
Gajic ili Miletic-ne zna se ko je losiji u poslednje vreme
Pankov ili Ostojic-iskustvo Bojana Ostojica dobija moju prednost. Pored njega su stasali i Milenkovic, Markovic, Pavlovic.
Erakovic ili Vitas- videcemo kako ce se Erakovic pokazati pa necu ovu poziciju ocenjivati.
Rodic ili Urosevic-Rodic
Sanogo ili Zdjelar- Vidjecu kako ce se Sanogo pokazati moj glas ide Zdjelaru.
Kanga ili Natho- nereseno.
Spiridonovic ili Stevanovic-Spiridonovic se dobro pokazao na pripremama ali Stevanovic se vec pokazao na bitnijim utakmicama.
Nikolic ili Suma-Suma.
Katai ili Asano-Katai.
Tomane ili Sadik-Sadik.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.07.2020
14:07

Pocinje SL, a zvezda ni ove sezone nema regularnu licencu za SL jer joj je racun u blokadi, dovodi igrace koji ne bi smeli da budu registrovani dok ne odblokira racun tako da je liga neregularna i pre samog pocetka zbog zvezde. Partizan mora jedno 3-4 puta da bude bolji od zvezde da bi igrao kvalifikacije za LS zbog svega sto FSS i njene organizacije rade u srpskom fudbalu, kao i zvezdine flijale sirom Srbije.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.07.2020
14:04

Sad? Ovo dodje kao neko priznanje da je Partizan bio jaci i prosle sezone jer je Partizan od kraja prosle sezone doveo samo Banjaka koji ce se rotirati zbog pravila o broju stranaca dok je zvezda dovela 3 startera plus oporavljeni Sanogo. Zbog pravila U21 zvezda je bolja na poziciji golmana, mozda egal na poziciji levog beka, a na ostalim pozicijama u timu u malom ili ogromnom zaostatku za Partizanom ako izuzmemo zvezdine sudije koje su najbolji zvezdini igraci vec citavu deceniju (2010-2020). Tvrdice suprotno samo oni koji misle da je Sanogo bolji od Zdjelara ili Natka, Katai bolji od Stevanovica, Markovica ili Asana, odnosno Kanga ili Nikolic bolji od Sume sto apsolutno nema veze s realnoscu, a o ostalima igracima bolje i da ne pricam koliko je Partizan jaci. Zasto bolje niste uporedili zvezdu sa indjijom, javorom, metalcem...bilo bi zanimljivije diskutovati.

avatar
Realan_PFC
Wednesday, 29.07.2020
13:47

recimo da mi zao sto spiradinovic nije dosao u partizan kad smo ga jurili iz grcke pre 2-3 godine, katai klasa, to se zna +vucic produzio mandat na jos 4 godine ................ neverujem nesto u titulu partizana iako smatram da smo i mi bolji nego prosle godine samim tim sto smo ostali na okupu iskusniji za godinu ............... ako i krenemo dobro ocekujem pocetak sezone sudjenje kao i prosle godine sramotno na stranu zvezde da se napravi bodovna razlika i onda u drugom delu polusezone lagano smaranje

avatar
paok
Wednesday, 29.07.2020
13:26

Trenutno bolja Zvezda, doveli su 3 dobra igraca i doce jos jedan napadac. Mi smo opet kratki u rosteru sto ce se videti kad tad. Mozda i gresim ali tako je bilo i prosle godine.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 29.07.2020
22:39

Ja ne mislim da smo mi posteni,daleko od toga ali me nerviraju ovi koji vase predstavljaju kao najposttenije,a znam da niste ni vi.Eto sam to,ali drago mi je da se barem ti slazes sa mnom.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 30.07.2020
11:19

Ne mislim covece,da smo mi cisti,samo odgovaram onima koji za tvoj klub to kazu,nista drugo.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 29.07.2020
11:43

Nijednom nije dosla do pehara na posten nacin (pasce im i '14 i '20 i ona fantomska titula, mozda i '16), '18 titulu je osvojio Napredak, a posle njih smo dva puta mi.

avatar
Borko Milovanovic
Wednesday, 29.07.2020
12:03

Da bi Vas komentar imao nekog smisla morate da imenujete klub o kome govorite, a takodje i da detaljno analizirate sa desavanja desavanja oko tih ''7 godina''.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 29.07.2020
12:43

Gde pise da moram detaljno da analiziram, ko je propisao da svakog dana treba isto da pisem? Potpuno je jasno na koji deo iz teksta sam se sada osvrnuo i na koga mislim ako pisem o dolazenju do pehara (pogotovo ako je rec o nepostenom nacinu) i oduzimanju titula iz tih i tih godina...

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 29.07.2020
12:11

Ma kako da ne,nek ste vi sve posteno osvojili,najveci prevaranti od kad postoji ovaj sport,i ajde to,nego sto ste lazni moralisti prve klase i vodite se onom 'laz izrecena vise puta postaje istina' samo sto to u vasem slucaju nece biti moguce iako se trudite bas,navikli ste tako da zivite i to je normalno za vas.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 29.07.2020
11:39

Opet smatram da Partizan ima manji roster i da ce zbog toga kiksati i da nista nisu uradili na tom planu barem za sada i da ce opet drugi biti krivi,a imaju para,kako oni kazu.Druga stvar ako i jedni i drugi ispadnu iz Evrope sto je sa ovim novim sistemom a i verovatno bez publike velika verovatnoca onda ti i ne treba veci roster,onda smo mi u debelom problemu,problemu druge vrste koji ce kasnije doci na naplatu.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 29.07.2020
12:32

S obzirom na pravilnik kvalifikacija i da bez obzira kad ispadnes u LS ides u naredno kolo u LE tesko je verovati da ce zvezda ostati bez Evrope al iz ovog ugla je pitanje koliko bi se ovaj sastav zadovoljio tom LE pogotovo posle silnih ulaganja . Nikad bolji i skuplji sastav Zvezde( zadnjih 10 god ) koji se moze odrzati samo sa LS .

avatar
Man united
Wednesday, 29.07.2020
18:56

Ти заборављаш ко нам је тренер. Ја о ЛШ и не размишљам без обзира како смо се појачали. И за ЛЕ се бојим да не извисимо.

avatar
Capitano
Wednesday, 29.07.2020
16:18

Nikad bolji? Nez bas... Odbrana je ocajna!