Počinje Partizanov trenutak istine, prvi korak je "večiti" derbi i večita dilema

Autor: Pavle Knežević
petak 01.03.2019.
13:29
Izvor: Sportske.net

Bata nahvalio Zvezdu, ali ne očekuje velike promene u odnosu na prvi meč.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Trener Partizana Zoran Mirković ne očekuje velike promene pred prvi "večiti" derbi u sezoni, već iščekuje veliku borbu, a misli da je mali plus za njegovu ekipu što se bolje poznaje nego jesenas.

"Sutra nas očekuje najveća utakmica srpskog fudbala, 'večiti' derbi, večita dilema ko je bolji - crno-beli ili crveno-beli. Dobro smo otvorili ovu polusezonu ,tako da očekujem dobru utakmicu i fer borbu, pa nek pobedi onaj ko bude bio bolji", rekao je "Bata" novinarima na stadionu Partizana.

Zvezda ima 15 bodova prednosti, da li bi sutrašnja eventualna pobeda Zvezde označila kraj prvenstva? Posle toga sledi Radnički, pa onda i Vojvodina, koliko taj pritisak utiče na igrače?

"Bodovna razlika je tolika kolika i je i sigurno da nemamo prijatnu situaciju. U slučaju eventualni poraz to se još komplikuje. A što se tiča pritiska, svaki igrač Partizana mora sa tim da se nosi. Mislim da mi sa tim možemo i moramo da se nosimo. A sigurno da ćemo posle te dve ili tri utakmice više znati u kom pravcu će ići ovo prvenstvo", rekao je Mirković.

Imate li dilemu oko sastava? Šta su plusevi, a šta minusi u odnosu na prvi duel?

"Sastav je već poznat, ali naravno da ne mogu da vam ga kažem. Što se tiče paralele ekipa iz prvog dela, nema Marka Jankovića i Svete Markovića, to su bila dva bitna igrača. Svi su ostali u kombinaciji, nismo imali veliku reviziju tima. Eventualni plus može da bude to što se bolje poznajemo, što smo prošli pripreme i više verujemo jedan drugom", rekao je Mirković.

Trener neće moći da računa na Svetu Markovića, koji je nedavno operisan. Danilo Pantić nije spreman za celu utakmicu, kao ni Đorđe Jovanović, dok je Zoran Tošić spreman za celu utakmicu.

O Zvezdi nešto konkretnije?

"Zvezda je čvrsta ekipa, jaka i kvalitetna i takvu zvezdu očekujem. Odlična ekipa, dobro izbalansirana, ima igrače poput Marina, koji je ekstra klasa, mislim da od njega preti najveća opasnost. Tu su i Ben i Simić i Boaći, to je četvorka koja je najopasnija.

Ja očekujem veliku borbu, kao što sam rekao na početku. Da će se nešto drastično menjati u strateškom planu, mislim da neće. Mi igramo ovo što igramo, mnogo je rizično da se uvode bilo kakve radikalne stvari. Ne očekujem neku veliku razliku. Sad, normalno, pitanje je momenta, nadahnuća, možda jednog čoveka i možda sitnih detalja
", rekao je Mirković.

Na šta ćete se više osloniti sutra: na mladost ili iskustvo? I šta je rizičnije od ta dva?

"I na mladost i iskustvo. Ali, nije to nešto bitno, ko god je mlad i ima kvalitet, to je nešto osnovno što treba da ima. A ko je star, znate kako kažu - lav je lav i kad je star", rekao je Mirković.

Novinari su mu preneli da je Vujadin Savić kazao da je Zvezdina prednost tunel pri ulasku na teren, ali "Bata" se nije "pecao".

"Taj tunel jeste dugačak i mračan, ali, da kucnem u drvo, niko još tamo nije izgubio glavu, pa nećemo ni mi. Idemo tamo da igramo fudbal, a ne nešto drugo ako je neko na nešto aludirao", rekao je Mirković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke