Počinje ''nikad jača'' Prva liga Srbije, TSC Bačka Topola napada plasman u elitu

Autor: Beta Beta
petak 10.08.2018.
14:30
Izvor: Beta

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole ima ambiciju da ove sezone izbori plasman u Super ligu Srbije, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Rogan je kazao da je "privilegija biti deo ambicioznog projekta" da TSC osvoji jedno od prva dva mesta u Prvoj ligi Srbije.

"Neko bi rekao da je to nemoguća misija, s obzirom na to da ćemo igrati 37 kola, da ćemo ove godine biti domaćini na stadionu u Senti, a znamo šta nam je u prošlom šampionatu značio domaći teren, da smo u prolećnom delu bili najbolji domaćin i da nam je publika bila 12. igrač. Očekujemo da ćemo i u Senti imati podršku sa tribina i da će moji igrači odnosom, igrama i rezultatima na pravi način animirati publiku da nas podrži u ostvarenju cilja", rekao je trener Predrag Rogan.

TSC će sezonu početi utakmicom protiv Sindjelića u Beogradu, u kojoj žele da ostvare pobedu.

Trener ekipe je naveo da će Prva liga Srbije biti zahtevna zbog toga što će se koristiti model iz Super lige s podelom bodova.

"Prva liga Srbije nikada nije bila jača što se tiče renomea klubova, igračkog i trenerskog potencijala", dodao je.

Saglasan sa njim bio je fudbaler Ognjan Damjanović, koji je obećao borbu za svaku loptu.

"Mi smo klub koji raste iz dana u dan i tako nas doživljavaju i ostale ekipe u ligi. Činjenica je da smo jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova, ako ne u Srbiji, onda u ovoj ligi sigurno. Ostaje nam da to dokažemo na terenu. Imamo 22 ravnopravna igrača i to je naša najveća snaga. Spremni smo za početak šampionata i krećemo da realizujemo naše ciljeve već protiv Sindjelića", rekao je Damjanović.

Golman Nenad Filipović, koji je u klub došao u prelaznom roku iz šabačke Mačve, izrazio je zadovoljstvo angažovanjem u TSC-u i kazao da je prezadovoljan dočekom.

"Poslednjih nekoliko sezona igrao sam u Super ligi i mogu da kažem da Prva liga Srbije nikada nije bila jača i u rangu je Super lige i po igračkom kadru i po kvalitetu klubova", kazao je Filipović.

Utakmica između Sinđelica i TSC-a igraće se u subotu od 17.30 u Beogradu.

Sve parove prvog kola, kao i imena arbitara možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke