Počeli pregovori u Zvezdi, brojna imena u igri!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.05.2018.
09:23
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Biće veoma zanimljivo leto na ''Marakani''.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Prošli su i najnoviji, prvomajski praznični dani, Zvezda je proslavila šampionsku titulu i već krenula u akciju stvaranja tima koji će na leto pokušati da izbori plasman u Ligu šampiona.

Pre svega, cilj je da se zadrži okosnica tima koji je ove sezone ostvario istorijske rezultate, pre svega u Ligi Evrope, gde je startovao u prvom kolu kvalifikacija, a završio u 1/16 finala, uz odličan otpor moskovskom CSKA.

Uz to, naravno, želja je da se dodatno pojača konkurencija, pre svega u ofanzivnoj liniji tima, gde su crveno-beli zimus ostali bez Ričmonda Boaćija i Gelora Kange.

Prvi čovek kluba Zvezdan Terzić je govorio na temu prelaznog roka u intervjuu za današnji ''Sportski žurnal'' i tom prilikom otkrio da su prvi razgovori oko pojačanja već obavljeni.

Prva meta - tridesetogodišnji napadač Lacija Filip Đorđević, koji bi u junu mogao da dođe kao slobodan igrač. Međutim, neće biti tako lako da se angažuje.

''Bio je kod nas na razgovoru, Mrkela, Milojević i ja smo pričali sa njim. Jeste nam želja. Ima mnogo ponuda. Ne vodi ga samo novac, jaču ponudu imao je od Rome nego Lacija, ali je procenio da neće imati prostora pored Totija. Napravio je dobru karijeru u Italiji i Francuskoj'', izjavio je Terzić.

Ukoliko do dogovora sa Đorđevićem ipak ne dođe, izbor bi mogao da padne na Nikolu Stojiljkovića iz Brage, koji je svojevremeno odlično sarađivao sa Vladanom Milojevićem, u vreme kada su obojica bili u Čukaričkom.

Pregovori su započeti i sa jednim od aktuelnih prvotimaca, francuskim defanzivcem Damijanom Le Talekom oko produžetka ugovora koji ističe ovog leta.

''Mrkela je obavio razgovor sa njim, pričaću i ja ove sedmice. Nećemo da forsiramo, jer to što on želi da dobije u inostranstvu, mi ne možemo da mu ponudimo.

Igramo samo na kartu da ne dobije što traži, a mi ćemo dati bolji finansijski ugovor, u granicima naših mogućnosti'',
objašnjava Terzić.

Dok se pregovori sa Le Talekom ne završe, Zvezda neće angažovati nove igrače na štoperskim pozicijama, u suprotnom izbor će pasti na iskusnog domaćeg igrača sa iskustvom iz inostranstva, a za sada se pominju Jagoš Vuković i Stefan Mitrović.

Terzić je takođe otkrio i da će Zvezdi sada biti teže da ostvari zimske želje oko angažovanja dvojice prvotimaca BATE Borisova, Mirka Ivanića i(li) Nemanje Milunovića, jer je Ivanić produžio ugovor, a Milunović ima ambiciju da ode u jaču ligu.

Ipak, ono što je nogo izvesnije u ovom trenutku, to je da su Dejan Meleg iz Kajzerija i Milan Jevtović iz Antalije iz dana u dan sve bliži Zvezdi i njihov dolazak bi Zvezdinu ofanzivnu liniju trebalo da učini još ubojitijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 03.05.2018
15:57

Najbolje resenje bi bio povratak Filipa Djordjevica jer on je prosao Zvezdinu skolu fudbala. Sto vise Zvezdine dece u prvom timu cini jacom Zvezdu.

avatar
Toto Salvatore Riina
Thursday, 03.05.2018
14:41

Meleg bi bio odlicno resenje pogotovo sto smo ostali bez da kazem plejmejkera (Kange)...

avatar
indosrbija
Thursday, 03.05.2018
09:42

Milunovic obavezno..Gajic obavezno ako ode stojkovic..Hajdin do kraja prvenstva mora da se proba da vidimo ima li kvalitet da zameni jednom rodica..vukovic i mitrovic imaju iskustvo i odlicni su za nasu ligu ali su prespori za evropu.Meleg je veciti talenat i odlican tehnicar ali evropa od veznjaka trazi ozbiljnu igru u oba pravca a njemu itekako fali defanziva.Srnica bih prodao a bena stavio desno..Ivanic je na zalost nemoguca misija..Stoiljkovica nisam gledao puno ali ako miloje kaze da vredi tu nema sumnje..Sve u svemu ja verujem da cemo biti jaci nego ove godine..