Počele pripreme i na Banovom brdu - Za EVROPSKI Čukarički!

Autor: Beta Beta
utorak 09.01.2018.
13:10
Izvor: Beta

Fudbaleri Čukaričkog okupili su se danas u Beogradu na početku priprema za prolećni deo sezone u kom, kako je rečeno, žele da izbore plasman u neko od evropskih takmičenja.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Šef stručnog štaba ''Brđana'' Nenad Lalatović odmah je istakao šta je glavni cilj ekipe Čukaričkog u prolećnom delu sezone.

"Želimo da izađemo u Evropu. Crvena zvezda i Partizan su sigurni, a ostalih osam ekipa su podjednakog kvaliteta i konkurencija je velika. Moramo dati sve od sebe da budemo spremniji od drugih kako bismo bili bolji od svih drugih", rekao je Lalatović novinarima na Banovom brdu.

Trener Nenadu Lalatoviću su na početku priprema javila 25 igrača. 

Na spisku su fudbaleri Nemanja Belić, Sava Radić, Marko Docić, Ognjen Mudrinski, Nikola Drinčić, Petar Bojić, Saša Jovanović, Aleksandar Kirovski, Asmir Kajević, Boris Kopitović, Darko Zorić, Petar Mićin, Samjuel Ovusu, Nemanja Milojević, Darko Puškarić, Miroslav Bogosavac, Djordje Djurić, Djordje Bašanović, Ivan Jovanović, Dušan Lagator, Zoran Rendulić, Miladin Stevanović, Ismael Fofana, Marko Šarić i Stefan Šapić.

Lalatović je rekao da su su Aleksandar Kirovski i Đorđe Đurić skoro u potpunosti oporavili od povreda, a da su Ognjen Mudrinski i Kajević znanto bolje.

"Kirovski i Đurić su mnogo bolje, kao i Mudri (Mudinski) i Kaja (Kajević). Kaja je imao težak prelom ruke na dva mesta, ali najbitnije je da može da trči, a što se tiče duela to ćemo videti u narednom periodu. Mudri isto može da trči, može da radi s loptom, ali sve zavisi od podloge...", rekao je trener ekipe s Banovog brda.

Prema planu Lalatovića ekipa će počev od danas trenirati dva puta dnevno po dva dana, pa jedan dan jednom i nedeljom će pauzirati.

Prve tri sedmice provešće u Beogradu gde bi trebalo da odigraju četiri utakmice, a tri su već zakazane. Protiv Bačke, Rada i Baska 20, 24. i 27. januara na terenu Fudbalskog saveza Srbije na Adi ciganliji od 13.30 časova.

Stručni štab i fudbaleri Čukaričkog 28. januara putuju na Kipar na dvonedeljne pripreme, a prvi put ove godine će im se pridružiti i naša omladinska selekcija.

Lalatović je rekao da je do sad samo u Šahtjoru video da na pripreme istovremeno idu seniori i omladinci, jer to praktikuju isključivo "veliki klubovi".

"Jednostavno to je privilegija da povedete svoje omladince i da budete hotel do hotela, teren do terena. Ja kao trener prvog tima mogu da budem maksimalno posvećen i tamo jasno da vidim omladince koji se izdvajaju. Idemo zajedno, gledaću sve njihove treninge i utakmice, rotiraćemo se",
rekao je Lalatović.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević je rekao da će spisak prvotimaca koji su danas počeli pripreme biti skraćen, jer dva-tri fudbalera imaju opcije da idu na pozajmice i sa njima će situacija biti rešena u narednih nekoliko dana.

"Trener voli da radi sa 22 igrača, a aktuelan nam je i problem sa strancima, jer možemo da registrujemo sedmoricu, od čega su četvroica za protokol. Omladinci idu sa nama na pripreme, pa ako bude šefu nešto trebalo on će prekomandovati na licu mesta", kazao je Matijašević.

Na Kipru će seniori odigrati šest utakmica, a do sad je zakazano pet i to za 30. januar protiv ekipe Mlada Boleslav, za 6. februar protiv Soligorska, za 9. februar kiparskog Karmiotis (Kipar), dan kasnije protiv ruske UFA i protiv ekipe Bromosko.

Omladinci će prema planu igrati četiri meča, zakazana su tri: 31. januara protiv Spartaka U19, 3. februara protiv Lokomotive i 10. februara protiv druge ekipe Spartaka iz Moskve.

Povratak ekspedicije Čukaričkog sa Kipra planiran je za 11. februar, a šest dana kasnije nastavlja se domaće prvenstvo u kom ekipa s Banovog brda u 23. kolu dočekuje Mačvu iz Šapca.

Čukarički je jesenji deo šampionata završio na petom mestu sa 38 bodova, jednim manje od četvrtoplasiranog Radničkog i dva manje od trećeplasiranog Spartaka iz Subotice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke